Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevainfo (2023-11-23 11:58:32)


Ööpäeva jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 95 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas 60 varavastast kuritegu, sealhulgas 32 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 30.

 

Toimus kolm liiklusõnnetust ja juhtimiselt kõrvaldati neli joobekahtlusega sõidukijuht.

 

PÕHJA PREFEKTUUR


Tallinn


Kehaline väärkohtlemine

22. novembril teatati, et Põhja-Tallinnas Ristiku tänava kortermajas lõi 31-aastane mees oma 41-aastast elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

Vargus

22. novembril varastati Maardus elumajast tööriistad. Kahju on 4000 eurot.

 

Harjumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

22. novembril toimus Saku vallas Männiku külas kahe venna vahel konflikt.

 

Piiriturvalisus

22. novembril viidi läbi illegaalimenetlus 1996. aastal sündinud Tadžikistani Vabariigi kodaniku suhtes. Mees töötas Eestis ebaseaduslikult ja talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks seitsme päeva jooksul. Samuti kohaldati talle üheks aastaks sissesõidukeeld.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Kelmus

Politsei poole pöördus Tartu linnas elav mees, kes oli Facebooki vahendusel soovinud osta vinüülplaate. Mees tasus ülekandega müüjale vajaliku summa ning peale raha kätte saamist müüja enam mehega ei suhelnud. Ka soovitud kaupa mees kätte ei saanud. Kahju on 265 eurot. Kelmusjuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

22. novembril saabus Koidula piiripuntki Eesti kodanik, kelle asjade hulgast leiti dokumentide ja ostutšekita John Deere GPS vastuvõtja. Isik suunati täiendavasse tollikontrolli, kuna eseme näol oli tegemist sanktsiooni alla kuuluva kaubaga. Seade võeti hoiule, kuivõrd mehel ei olnud esitada dokumente, millega ta oleks suutnud tõendada, et seade kuulub talle. Peale menetlustoiminguid suundus inimene tagasi Eestisse.

 

Möödunud ööpäeval tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise kahel Moldova ja kuuel Ukraina kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

22. novembril teatati politseile, et Sillamäel Kajaka tänaval asuvas kortermajas lõi 38-aastane mees oma endist elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Arvutikelmus

22. novembril pöördus politseisse naine, kelle telefonile helistasid korduvalt tundmatud inimesed, kes tutvustasid end SEB panga töötajatena. Vestluse ajal sisestas naine mitu korda väidetavate panga töötajate palvel ID-kaardi paroolid. Hiljem avastas naine, et tema pangakontolt on kadunud 10 000 eurot.

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine 18 Moldova, üheksal Venemaa, kolmel Valgevene, kahel Ukraina, ühel Serbia ja ühel Gruusia kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Hiiumaa

 

Kelmus

22. novembril alustati kriminaalmenetlust selles, et septembris võttis Hiiumaal elava mehega ühendust vene keelt rääkiv mees, kes tutvustas ennast Blockhaini esindajana ja väitis, et inimesel on keskkonda kogunenud üle 8000 euro ja pakkus raha väljamaksmist, et konto sulgeda. Helistaja rääkis, et konto sulgemine on keeruline ja selleks, et raha kätte saada, tuleb kontole raha juurde kanda. Mees kandis mitmel korral üle erinevaid summasid, kuid mingit raha pole seni tagasi saanud. Esialgsel hinnangul on tekitatud kelmusega kahju vähemalt 39000 eurot.

 

Pärnumaa

 

Kelmus

22. novembril sai politsei teate, et Pärnumaal elav naine müüs Facebook Marketplace vahendusel juuksefööni. Ostja soovis kauba saatmist Omniva kulleriga ja saatis lingi, millele vajutades tuli sisestada enda andmed ja kinnitada need PIN1 koodiga. Naise kontolt kanti pärast ära ligi 1000 eurot.


Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.