Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Emajõe kaldapromenaad on valmis ja kõigile avatud (2023-11-23 11:55:49)


Uus kaldapromenaad toob Emajõe inimestele lähemale ning pakub lamamistoolide ja trepistikuga uusi vaba aja veetmise võimalusi. 

 

Tartu linnapea Urmas Klaas ütles, et promenaadi valmimine annab tartlastele suurepärase võimaluse otse linnasüdames aega veeta ning kesklinna melu nautida. “Emajõe kaldapromenaad aitab Emajõge paremini linnaruumiga siduda ning selle valmimine vahetult enne Tartu 2024 avapidustusi annab lisandväärtust nii kultuuripealinnale kui ka linnale laiemalt,” ütles Klaas.

 

Tööde käigus rekonstrueeriti kaldakindlustus ja kaldapealsed käiguteed Kaarsillast kuni Atlantiseni. Jõe äärde ehitati erineva kõrguse ja laiusega trepistikud, platvormid, kohvikuteala ja vaateterrassid. Kõrgemal kaldal valmis uus kergliiklustee, mis võimaldab mugavalt kulgeda mööda piki Emajõe vasakkallast. 

 

TajuRuumi maastikuarhitekt Edgar Kaare sõnul on Rahu ja Kaarsilla vahelise Emajõe kaldalõigu puhul tegemist ühe vähestest päikesele avatud lõikudega, mis pakub nüüd senisest rohkem meeldivaid ajaveetmise võimalusi ja mugavamaid ühendusi. “Lisandunud astmestikuga avanevad seninägematud jõevaated, siin saab tantsida, musitseerida, jutelda või lihtsalt niisama peesitada,” ütles Kaare. Maastikuarhitekti sõnul seoti kalda värskenduskuuriga endine Kaunase ja Atlantise hoone ning Kaarsild koos Koidula ja Jannseni mälestusväljakuga lahutamatuks arhitektuuriansambliks. “Usume, et valminud kalda lahendus aitab jõelinna elavdamisele kaasa ja pakub tartlastele kui külalistele värskeid linnaruumi elamusi,” lisas Kaare.

 

Emajõe vasakkalda kaldakindlustuse projekteerimisel lähtuti TajuRuum OÜ tehtud eskiislahendusest. Rekonstrueerimise projekti koostas OÜ Tinter-Projekt. Emajõe vasakkalda promenaadi ehitas GRK Eesti AS ja tööde kogumaksumus oli 1,7 miljonit eurot.

 

Galerii: https://www.tartu.ee/et/valmis-emajoe-kaldapromenaad

 

Allikas: Tartu LV pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.