Toiduhügieen ja enesekontroll eraelamus toidu valmistamisel
1. detsember 2023
kell 10.00 - 15.15
Koolitus toimub veebipõhiselt maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton keskkonnas.
Katrin Laikoja koolitus annab ülevaade enesekontrolli olemusest ja toiduhügieeni tagamise võtetest toidu käitlemisel eraelamus.
Käsitlemisele tulevad teemad:
-
Eraelamus toidu valmistamine
-
Toidukäitleja kohustused (toidu ohutus, enesekontroll, jälgitavus jne) ja vastutus
-
Enesekontrolliplaani koostamise juhend, enesekontrolli põhimõtted, eeltingimusprogrammid ja HACCP
-
Toiduhügieeni põhimõtted
-
Mikroorganismid ja nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid
-
Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja -infektsioonid
-
Toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine
-
Puhastamine, desinfitseerimine
-
Toidukäitlemisruumi korrashoid, kahjuritõrje
-
Isiklik hügieen
|