Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2023-11-14 06:04:48)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 242 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra rikkumine, 93 varavastast kuritegu, sealhulgas 66 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 203.

 

Nädalalõpul juhtus seitse inimkannatanutega liiklusõnnetust ja hukkus kaks inimest. Juhtimiselt kõrvaldati 47 joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

Eelmise nädala jooksul taotlesid Eestis ajutist kaitset 148 Ukraina sõjapõgenikku ning eilse seisuga oli Eestis kehtiv ajutine kaitse 35 796 sõjapõgenikul. Alates Venemaa sõjalises rünnakust Ukraina vastu on Eestis saanud ajutist kaitset kokku 49 840 sõjapõgenikku. Lisaks taotlesid 36 Ukraina kodaniku eelmisel nädalal Eestis rahvusvahelist kaitset. Kokku on Eesti andnud rahvusvahelise kaitse 6645 Ukraina kodanikule.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

10. oktoobril teatati, et Kesklinnas Liivalaia tänaval lõi seni tuvastamata mees 24-aastast meest.

 

10. oktoobril teatati, et Lasnamäel Raadiku tänava kortermajas lõi 24-aastane mees oma 27-aastast abikaasat. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

11. oktoobril teatati, et Lasnamäel Hooldekodu tee garaažis lõi 34-aastane mees 54-aastast meest.

 

12. oktoobril teatati, et Lasnamäel Läänemere teel lõid seni tuvastamata inimesed 32-aastast meest.

 

12. oktoobril teatati, et Kesklinnas Viru tänaval lõi 19-aastane naine 32-aastast naist.

 

Harjumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

11. oktoobril teatati, et Harku vallas Suurupi külas lõi 36-aastane mees oma 43-aastast elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

Vargus

11. oktoobril varastati Kehra linnas asuvast korterist tehnikat. Kahju on selgitamisel.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Vargus

12. novembril teatati politseile, et Tartus Kesk kaare tänaval asuvasse majja on sisse tungitud ning sealt on varastatud erinevaid esemeid. Kahju ning juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Kehaline väärkohtlemine

12. novembril teatati politseile, et Kammeri külas lõi 27-aastane mees enda 34-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise ühel Armeenia, ühel Venemaa ja ühel Serbia kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

10. novembril kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist väljumisel Moldova kodanikku. Selgus, et naine viibis Schengenis seadusliku aluseta 311 kalendripäeva, nendest ühe päev Eestis. Naisele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati siseriiklik sissesõidukeeld kolmeks aastaks, peale mida suundus ta Venemaa Föderatsiooni.

 

10. novembril kontrolliti Koidula piiripunktis Eestist väljumisel Venemaa kodanikku. Selgus, et mees viibis Schengenis seadusliku aluseta kolm kalendripäeva, nendest ühe päeva Eestis. Mehele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati Schengeni sissesõidukeeld üheks aastaks, peale mida suundus ta Venemaa Föderatsiooni.

 

11. novembril kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist väljumisel Venemaa kodanikku. Selgus, et tema Läti elamisluba on kehtetu. Mehele koostati isikut tõendava dokumendi kontrollimiseks võtmise tõend ning mees lahkus Venemaa Föderatsiooni.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

10. novembril sai politsei teate, et Narvas Juuli tänaval toimus konflikt joobes elukaaslaste vahel. 38-aastane naine ründas 39-aastane meest kahvliga ja lõi teda pudeliga pähe. Kiirabi andis mehele kohapeal esmaabi ning politseinikud pidasid naise kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

10. novembril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Oru linnaosas ründas 50-aastane mees enda 49-aastast elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

10. novembril laekus politseile info, et Sillamäel Hariduse tänaval lõi joobes 42-aastane poeg oma ema käega näkku. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

10. novembril sai politsei teate, et Narvas Tallinna maanteel lõi joobes 63-aastane mees oma 60-aastast abikaasat. Mees peeti kinni ja politsei selgitab täpsemad asjaolud selgitab kriminaalmenetluses.

 

10. novembril pöördus politseisse 31-aastane mees, kes andis teada, et 24-aastane mees lõi teda Kiviõlis Soo tänaval rusikaga näkku. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

11. novembril pöördusid politsei poole kolm noormeest, kes andsid teada, et Jõhvis asuva ööklubi juures toimub kaklus. Politseinike kohale saabudes oli sündmuskohal 44-aastane mees, kes oli viga saanud. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

12. novembril sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Ahtme maanteel asuvas kortermajas on konflikt joobes 37-aastase naise ja 35-aastane mehe vahel. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

12. novembril pöördus politseisse mees, kes andis teada, et 16-aastane noormees lõi tema tütart Jõhvi jõusaalis rusikaga näkku. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

12. novembril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Põhja alleel asuvas kaupluses lõi 30-aastane mees 63-aastast meest. Politseinikud pidasid kinni 30-aastase mehe. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Vargus

10. novembril sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Estonia puiesteel asuvast töökojast varastati televiisor. Kahjusumma on selgitamisel.

 

Omavoliline sissetung

10. novembril pöördus politseisse naine, kes andis teada Kohtla-Järvel Põhja allee kortermajas on sisse murtud tema naabri korterisse. Kahju summa on selgitamisel.  

 

Avaliku korra raske rikkumine

11. novembril sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Uuel tänaval tulistas mees relvataolisest esemest. Politseinikud pidasid kinni 21-aastase mehe. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Lääne-Virumaa

 

Vargus

13. novembril alustati kriminaalmenetlust, sest politseisse pöördus mees, kes andis teada, et tema pangakaart on varastatud ning sellelt on välja võetud sularaha summas 1400 eurot.

 

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine 27 Moldova, neljal Venemaa, kolmel Ukraina ja ühel Gruusia kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

11. novembril kontrollisid piirivalvurid Narva piiripunktis Eestisse sisenemisel sõiduautot, milles oli eksponeeritud agressorriigi sümboolikaga eset. Inimese tähelepanu juhiti sellele, et Eesti Vabariigis on selline sümboolika keelatud ning talle määrati rahatrahv summas 400 eurot. Juht loobus sümboolikast ja ta lubati sõidukiga Eestisse.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Raplamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

10. novembril anti politseile teada, et 9. novembril lõi Rapla vallas talu hoovis 60-aastane mees oma 39-aastast poega.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.