Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2023-11-10 09:52:51)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 114 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas 108 varavastast kuritegu, sealhulgas 86 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 32.

 

Ööpäeva jooksul juhtus kolm inimkannatanutega liiklusõnnetust ning juhtimiselt kõrvaldati üheksa joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

9. novembril teatati, et Haaberstis Õismäe tee kortermajas lõi 48-aastane mees 39-aastast meest.

 

9. novembril teatati, et Kristiines Kannikese tänaval lõi seni tuvastamata mees terava esemega 55-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

 

Kelmused

Eile pöördus politseisse 67-aastane mees, kellele oli eelnevalt helistanud väidetavalt politseinik. Kannatanule väideti, et tema nimele püütakse vormistada laenu ja selle takistamiseks paluti tal alla laadida AnyDesk programm. Avaldaja tegi seda ja kinnitas oma PIN-koodidega tehingud. Hiljem kannatanu avastas, et temalt on välja kelmitatud 10 000 eurot.

 

30-aastane naine sai väidetavalt Facebookilt kirja, milles öeldi, et tema konto blokeeritakse kui ta lingile ei vajuta. Naine avas lingi ja hiljem ta avastas, et tema Facebooki ja e-maili paroolid on vahetatud ning pangakontolt võetakse raha välja. Kahju on 1000 eurot.

 

Eile alustati menetlust selles, et 25. oktoobril sai 39-aastane naine e-kirja väidetavalt DPD-lt, milles kirjutati, et tal tuleb juurde maksta 1,98 eurot. Naine vajutas kirjas olevale lingile, sisestas oma andmed ja kinnitas PIN-koodiga panka sisenemist. Kelmusega tekitatud kahju on 920 eurot.

 

Harjumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

9. novembril teatati, et Sakus Männiku külas tõukas 35-aastane mees oma 62-aastast ema.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

10. novembril sai politsei teate, et Tartus Vanemuise tänaval asuvas korteris lõi alkoholijoobes 42-aastane mees enda 43-aastast naist.

 

Valgamaa

 

Valeraha teated

Politseile laekus teade, et 7. novembril maksis Valga linnas seni tuvastamata inimene kauba eest võltsimistunnustega 100 eurose paberrahaga.

 

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise ühel Usbekistani, kolmel Moldova ja ühel Ukraina kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

9. novembril kontrolliti Koidula piiripunktis Eestisse sisenemisel Ukraina sõiduautot, mida juhtis Ukraina kodanik. Juht esitas Ukraina juhiloa, mis osutus võltsinguks. Täiendava vestluse käigus esitas juht juhtimist õigust tõendava dokumendina Venemaa Föderatsiooni kehtiva juhiloa. Mehele koostati kahtlustatava kinnipidamise asendamise akt ning kinnipidamine asendati rahalise karistusega. Mees maksis 300 eurot riigituludesse ning lahkus koos kaasreisijatega tagasi Venemaale.

 

9. novembril toimus reid Kagu piirkonnas eesmärgiga avastada ja tõkestada kolmandatest riikidest pärit aktsiisikaupade salakaubavedu, tuvastada ebaseaduslikku sisserännet ning tõkestada piiriülest kuritegevust. Kokku kontrolliti 116 sõidukit ning 159 inimest. Ühel juhul avastati sõidukile mittekuuluvate registreerimismärkide kasutamine, kahel korral turvavööta sõitmine, ühel korral teekasutustasu tasumata jätmine. Ühe kaubiku kaubaruumist avastati Soome registreerimismärkidega ATV, mille VIN oli manipuleerimistunnustega.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Arvutikelmus

9. novembril pöördus politseisse naine, kes müüs internetis jopet ja langes kelmuse ohvriks. Müüjaga võttis ühendust ostja, kes saatis talle kulleriteenuse lingi, mille naine avas ja kuhu ta sisestas enda pangaandmed. Hiljem avastas müüja, et tema pangakontolt on kadunud 2500 eurot.

 

Kehaline väärkohtlemine

9. novembril sai politsei teate, et Narva linnas Juuli tänaval lõi joobes 50-aastane mees oma 48-aastast abikaasat. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine ühel Venemaa, Moldova, Serbia ja Kasahstani kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Läänemaa

 

Kehaline väärkohtlemine

9. novembri õhtul anti politseile teada, et Haapsalus korteris tekkis konflikt koos alkoholi tarvitanud meeste vahel, kus 23-aastane mees lõi 45-aastast meest. Politsei pidas 23-aastane mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Raplamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

9. novembri teatati, et Rapla linnas Mahlamäe tänava korteris lõi alkoholijoobes 33-aastane mees oma 61-aastast isa.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.