Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei-ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2023-11-10 04:42:05)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 75 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas 48 varavastast kuritegu, sealhulgas 30 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 33.

 

Ööpäeva jooksul juhtus kolm inimkannatanutega liiklusõnnetust, neist üks tõukerattaga, ning juhtimiselt kõrvaldati kolm joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

8. novembril teatati, et Lasnamäel Paepargi tänaval korteris lõi endine elukaaslane noaga 33-aastastast meest. Kannatanu kiirabi abi õnneks ei vajanud. Politseinikud pidasid naise kinni.

 

8. novembril teatati konfliktist kahe naise vahel Lasnamäel Majaka tänaval. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Vargused

8. novembril teatati, et Haaberstis Paldiski maanteel varastati kaks elekrijalgratast. Kahju umbes 4000 eurot.

 

Kelmused

8. novembril alustati menetlust juhtumis, kus 37-aastasele Lasnamäel elavale helistas võõralt telefoninumbrilt vene keelt kõnelev naine, kes ütles, et tema on politseiametnik ja selgitas, et keegi naise andmed kasutades soovis vormistada laenu. Politseiametnik selgitas, et see oli meesterahvas nimega Mihhail ning küsis, kas ta tunneb antud isikut. Politseiametnik ühendas naise pangatöötajaga, kes palus alla laadida ning paigaldada minu telefoni programmi AnyDeski. Vestluse ajal naise telefonile tulnud turvakoodid kinnitas naine Smart-ID abil. Kõik see vestlus kestis umbes 2-3 tundi. Sel ajal toimusid naise kontolt erinevaid tehinguid ning raha ülekandeid. Klienditeenindaja aga selgitas, et naise konto on nüüd kindlustatud. Kokku kandsid kelmid naise kontolt edasi 5900 eurot.

 

3. novembril võttis politseitöötajana esinedes ja vene keelt kõnelev isik telefoni teel ühendust 68-aastase Haaberstis elava naisega ning teatas, et keegi üritas võtta tema nimele laenu. Seejärel suunati kõne väidetavale pangatöötajale, kes sai kaugjuurdepääsu AnyDesk programmiga naise nutiseadmele ja internetpangale. Seejärel võeti telefoni teel naisega ühendust väidetavalt Eesti pangast ning kõne ajal pidi ta kinnitama Smart-ID PIN-koode mitmeid kordi, mille tulemuseva vormistati tema nimele laenud. Kelmusega tekitatud kahju on 4970 eurot.

  

Piiriturvalisus

8. novembril saabus Tallinna lennujaama Istanbulist 1983. aastal sündinud Kasahstani Vabariigi kodanik, kelle reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged, puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ning tingimusi. Koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld ning tema viisa tunnistati kehtetuks ja ta paigutati kinnipidamiskeskusesse kuni esimese võimaluseni  riigist lahkuda.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Möödunud ööpäeva jooksul Lõuna prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud. 

 

Piiriturvalisus

8. novembril pöördus Tartu teenindusse Moldova kodanik, kes oli viibinud Schengeni alal ebaseaduslikult 43 päeva. Mehele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks üheksa päeva jooksul ja kohaldati siseriiklik sissesõidukeeld kaheks aastaks ja kuueks kuuks.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Arvutikelmus

8. novembril alustati kriminaalmenetlust, sest Ida-Virumaal elav naine kaotas kelmidele 1000 eurot.

  

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine kahel Venemaa ja 11 Moldova kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

8. novembril saabus Narva piiripunkti Iisraeli kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et inimene oli viibinud seadusliku aluseta Schengeni alal 38 päeva ning veetnud neist kaks Eestis. Inimesele koostati lahkumisettekirjutus, määrati rahatrahv 600 eurot ning kehtestati Schengeni alale sissesõidukeeld kaheks aastaks. Pärast menetlustoiminguid suundus inimene Venemaale.

 

8. novembril saabus Narva piiripunkti Venemaa kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et inimene oli viibinud seadusliku aluseta Schengeni alal 11 päeva ning veetnud neist ühe Eestis. Inimesele koostati lahkumisettekirjutus, määrati rahatrahv 300 eurot ning kehtestati Schengeni alale sissesõidukeeld kaheks aastaks. Pärast menetlustoiminguid suundus inimene Venemaale. 

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Pärnumaa

 

Vargused

8. novembril sai politsei teate, et Võiste alevikus siseneti eramu kinnistu kuuri ja garaaži ning varastati jalgratas Trek, trimmer Stihl, akutrell Makita ja muud. Tekitatud kahju on umbes 1030 eurot.

 

8. novembril sai politsei teate, et Pärnus Rääma tänaval siseneti akna kaudu metallitöökotta ja varastati kaks keevitusaparaati, torupress ja ketaslõikur. Vargusega tekitatud varaline kahju on esialgsel hinnangul 4300 eurot.

 

Saaremaa

 

Arvutikelmus

8. novembril alustati kriminaalmenetlust selles, et oktoobrikuus kanti Saaremaal elava mehe pangakontodelt mitmel korral ära raha. Kokku on tekitatud kahju ligi 5800 eurot. Täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.