Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Konverentsil Eesti Maaülikoolis käsitletakse taastuvenergia panust Eesti majandusarengusse (2023-11-09 06:31:26)


Neljapäeval, 9. novembril Eesti Maaülikooli peahoone aulas toimuval konverentsil „Kas taastuvenergia suurem kasutuselevõtt on Eesti majandusarengu eelduseks?“ on tähelepanu all Eesti taastuvenergia sektori areng.

Konverentsi peakorraldaja, Eesti Maaülikooli taastuvenergia keskuse juht Elis Vollmer ütles, et konverentsil räägitakse sellest, mis taastuvenergia sektorit ja energiatootjaid mõjutab. „Meil on kavas ettekandeid nii taastuvenergiaga seonduvast tööstupoliitikast, Euroopa Liidu regulatsioonide rakendamisest kui ka sellest, milliseid salvestamistehnoloogiaid Eestis kasutatakse ja mis on nende piirid,“ ütles Vollmer.
 

Vollmeri sõnul nimetab septembrikuus valminud Eesti Tööstuspoliitika 2035 visioonidokument ühe põhieesmärgina kestlikkust. „Näiteks vajavad meie tööstusettevõtted oma ekspordivõimekuse kasvatamiseks taastuvatest energiaallikatest toodetud energiat. Taastuvenergia tuleb kättesaadavaks muuta ka välisinvesteeringute meelitamiseks Eestisse. Soovime koos turuosaliste ja teadlastega arutleda, millised on võimalused Eesti taastuvenergia tootmisvõimsuste suurenemiseks,“ selgitas Elis Vollmer ja lisas, et sellele vajadusele viitas ka Riigikontrolli just avaldatud audit energia varustuskindluse tagamisest.
 

Konverentsipäeva teine pool keskendub salvestustehnoloogiatele. Elis Vollmeri sõnul on taastuvenergia sektor jõudnud olukorda, kus võimekuse tõusu piirab efektiivsete salvestustehnoloogiate kättesaadavus. „Innovatsioon ei ole selles vallas paraku nii kiire, kui turg ehk sooviks. Ka turu stabiilsus pole seetõttu tagatud. Konverentsil tutvustavad nii ettevõtted kui ka teadlased uuemaid kulutõhusaid lahendusi ning taastuvenergia salvestustehnoloogiatega seotud teadustööd,“ kirjeldas Vollmer.
 

Taastuvate energiaallikate uurimise ja kasutamise konverents (TEUK) toimub juba 25. korda, olles nii üks maaülikooli pikema ajalooga teaduskonverentse. Seekord osaleb konverentsil ligi 200 ettevõtjat, ministeeriumite ja riigiasutuste esindajat ning teadlast. Ettekandeid on võimalik jälgida ka otseülekandena aadressilt video.emu.ee ja postimees.ee veebiportaalis. Tutvu päevakavaga konverentsi kodulehel: https://tek.emu.ee/teuk-konverentsid/teuk-programm/.
 

Konverentsi korraldab Eesti Maaülikool koostöös Eesti Taastuvenergia Koja, Eesti Teadusagentuuri ning Tartu Regiooni Energiaagentuuriga.
 

Konverentsi korraldamist toetab Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond ning Eesti Maaülikooli ASTRA projekt Väärtusahelapõhine biomajandus. 

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 9. november 2023 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.