Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
1. juulist hakkavad kehtima uued kanamunade turustamise nõuded (2007-06-25 13:18:20)

1. juulist hakkavad kehtima kaks uut kanamunade turustamise standardi määrust, millega sätestatakse munade turustusnormid ning üksikasjalikud rakenduseeskirjad.

Uute nõuete kehtestamisega muudetakse seni kehtivat korda lihtsamaks. Kui siiani oli pakenduskeskuses iga toimingu tegemiseks ette nähtud kindel aeg, siis uue määruse kohaselt tuleb pakenduskeskuses kanamunad liigitada, märgistada, pakendada ja pakendid märgistada kümne päeva jooksul alates munemisest.

Uue nõudena sätestatakse kanamunadele märgitava tootjakoodi tähe kõrgus, milleks on vähemalt 2 millimeetrit. A-klassi mune sisaldava pakendi välispinnale tuleb aga märkida selgesti eristatavas ja kergesti loetavas kirjas tootmisviis: mahepõllumajanduslikult toodetud munad või vabalt peetavate kanade munad või õrrekanade munad või puuris peetavate kanade munad.

Samuti peab pakendi peal või sees olema selgitus tootjakoodi kohta. Tootjakood koosneb tootmisviisi koodist, liikmesriigi tähisest ja ettevõtte identifitseerimise numbrist.

1. juulist alates antakse liikmesriigile senisest enam otsustamise vabadust. Näiteks võib tootjad vabastada B-klassi munade tootjakoodiga märgistamise nõudest, juhul kui munad turustatakse üksnes liikmesriigi territooriumil.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 25.06.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.