Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu Ülikoolis asub 26. juunil akadeemilist testi tegema 1418 noort (2007-06-25 11:28:32)

Tartu Ülikooli rakenduskõrgharidus- ja bakalaureuseõppe sisseastumiseksamitele tehti kokku 3352 registreeringut, neist 1418 akadeemilisele testile (1252 eestikeelsele ja 166 venekeelsele testile).

Sarnaselt eelmisele aastale registreeriti kõige rohkem sotsiaalteaduskonna sisseastumiseksamitele: ajakirjanduses ja  suhtekorralduses 332, psühholoogias 302, riigiteadustes 254 ning sotsioloogias, sotsiaaltöös ja sotsiaalpoliitikas 135 registreeringut.
Üle 100 registreerunu kogus veel ka Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti eriala.

Kuna sisseastumiseksameid tuleb sooritada ainult teatud õppekavadele õppima asumiseks ja iga üliõpilaskandidaat võib sooritada nii palju erinevaid sisseastumiseksameid kui ta soovib, siis ei näita eeltoodud registreeringute numbrid erialade lõplikku pingerida ega registreerunud üliõpilaskandidaatide koguarvu, vaid üksnes konkreetsele eksamile registreeringuid.

Akadeemilist testi on sel aastal võimalik lisaks Tartule sooritada veel Tallinnas, Narvas ja Pärnus. Akadeemilise testi sisseastumiseksamina peavad sooritama kõik sotsiaalteaduskonda astuda soovijad. Riigieksamite tulemusi arvestamata ja sisseastumiseksamiteta võetakse vabalt valitud õppekava riigieelarvelisele õppekohale vastu kõik need üliõpilaskandidaadid, kes on sooritanud akadeemilise testi vähemalt 80 punktile 100st. Riigieelarvevälisele õppekohale võetakse vastu kõik need üliõpilaskandidaadid, kes on sooritanud akadeemilise testi vähemalt 70 punktile 100st.

Tartu Ülikooli vastuvõtu peaspetsialist Kaja Karo paneb kõigile üliõpilaskandidaatidele südamele, et kohale tuleksid üksnes registreerunud üliõpilaskandidaadid. "Sel aastal me ilma registreeringuta kedagi sisseastumiseksamile ei lase ja kohapeal
registreeruda ei ole kahjuks võimalik," ütles Karo. Sisseastumiseksamile tuleb kaasa võtta isikut tõendav dokument, väljatrükk eksamile registreerumise kohta ja kirjutusvahend.

Akadeemilise testi tulemused selguvad 28. juunil. Ülejäänud sisseastumiseksamid toimuvad 29. juunist 5. juulini. Dokumentide vastuvõtt rakenduskõrgharidus- ning bakalaureuseõppe päevasesse õppesse algab 9. juulil.

 

Allikas: Tartu Ülikooli 25.06.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.