Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2023-11-06 11:41:49)


Põhja prefektuuri nädalavahetuse info

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

3. novembril teatati, Kesklinnas Tammsaare pargis toimunud konfliktist, milles sai viga 26-aastane mees.

 

3. novembril teatati, et Mustamäel J. Sütiste teel korteris toimus konflikt elukaaslaste vahel, milles mõlemad osapooled said kergemalt viga. Mõlemad olid ka tarvitanud alkholi. Kiirabi toimetas 34-aastase naise haiglasse.

 

5. novembril teatati, et Põhja-Tallinnas Pelguranna tänaval korteris ründas 66-aastane mees oma ema. Kiirabi toimetas naise haiglasse, politseinikud pidasid mehe kinni.

 

5. novembril teatati, et Haaberstis Paldiski maanteel lõi 41-aastane mees 32-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Vargused

3. novembril teatati, et Lasnamäel Punasel tänaval murti ukseklaasi lõhkumisega sõidukisse ja varastati sealt erinevaid asju koguväärtuses vähemalt 1350 eurot.

 

4. novembril teatati, et Lasnamäel J. Koorti tänaval varastati sõiduki Mercedes-Benzi neli rehvi koos velgedega. Vargusega tekitati kahju umbes 2500 eurot.

 

4. novembril teatati, et Pirital Kase tänaval on lõhutud sõiduki tagumine aknaklaas ja varastatud kaks ehitustööriista väärtuses umbes 400 eurot.

 

5. novembril teatati, et Lasnameäl Punasel tänaval on löödud sisse sõiduki aken ja varastatud sealt tööriistu umbes 4000 euro väärtuses.

 

Kelmused

3. novembril alustati menetlust juhtimis, kus 23-aastane mees nägi septembris Facebookis TeslaX reklaami investeerimiseks ning jättis enda kontaktid.  Mingi ajapärast sai ta kõne isikult, kes avas talle konto kauplemisplatvormil ning juhendas teda tegema esimese sissemaksu platvormile kaardimaksena summas 150 eurot. Peale seda õhutati Sildveeri vormistama enda nimele laene kogusummas 7500 eurot ning avama enda nimele krüptorahakoti ning teostama ülekandeid temale edastatud erinevatele krüptorahakoti aadressitele.  Iseseisvalt noormees enam platvormilt raha välja võtta ei saa ning temalt nõutakse täiendavate maksete teostamist. Kelmusega tekitatud kahju 5500 eurot.

 

3. novembril alustati menetlust juhtumis, kus oktoobris võttis politseitöötajana esinedes ja vene keelt kõnelev isik telefoni teel ühendust 57-aastase mehega ning teatas, et tema arvelt tahetakse raha maha võtta. Seejärel suunati kõne väidetavale pangatöötajale, kes sai kaugjuurdepääsu mehe arvutile AnyDesk programmiga ning tema internetipangale. Seejärel avati mehe nimele LHV pangas konto, kuhu tehti kaks ülekannet kogusummas 9000 eurot.

 

Looma julm kohtlemine

4. novembril teatati, et Mustamäel E. Vilde teel lõi 33-aastane mees oma koera ja kohtles teda julmal viisil. Politseinikud toimetasid mehe kinnipidamiskeskusesse ja koer toimetati varjupaika.

 

Harjumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

5. novembril teatati, et Viimsi vallas toimus konflikt elukaaslaste vahel, milles sai viga 50-aastane naine, kelle kiirabi toimetas haiglasse. Politsienikud pidasid 36-aastase mehe kinni.

 

5. novembril teatati, et Vasalemma alevikus ründas alkoholijoobes 36-aastane mees oma abikaasat. Konflikti juures viibis ka alaealine laps. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

Vargused

3. novembril teatati vargusest Kuusalu vallas, kus majast varastati erinevaid tööriistu. Tekitatud kahju on umbes 1600 eurot.

 

3. novembril teatati, et Kiili vallas on erinevatest ehitussoojakutest varastatud hulga tööriistu. Kahju on kokku üle 10 000 euro.

 

Piiriturvalisus

4. novembril saabus Tallinna lennujaama Istanbulist 1980. aastal sündinud Türgi Vabariigi kodanik, kelle reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged, puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ning tingimusi. Koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld. Tema viisa tunnistati kehtetuks. Isik peeti kinni ning paigutati kinnipidamiskeskusesse kuni esimese võimaluseni riigist lahkuda. 

Ida prefektuur

 

Ida prefektuuri ööpäevainfo

 

Ida-Virumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

5. novembril sai politsei teate, et Narvas Partisani tänava eramu juures lõi 46-aastane mees talle tuttavat naist. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

5. novembril teatati, et Narvas Joala tänaval lõi mees endist tüdruksõpra. Naine pöördus tervisekontrolliks haiglasse. Juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Ööl vastu 5. novembrit puhkes Jõhvis kahe mehe vahel tüli, mille käigus sai viga 52-aastane mees. Konflikti täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Ööl vastu 5. novembrit sai politsei väljakutse Kohtla-Järvele, kus oli viga saanud 42-aastane mees. Mees viidi traumapunkti. Juhtunu asjaolude selgitamiseks alustati kriminaalmenetlus.

 

4. novembri hilisõhtul sai politsei väljakutse Narvas Partisani tänava korterisse, kus joobes mees oli tüli käigus haaranud kinni oma naise käest. Rüseluse järel tekkis naise käele marrastus. Mees lahkus korterist enne politseinike saabumist. Perevägivallajuhtumi üksikasju uurib politsei kriminaalmenetluses.

 

4. novembri õhtul puhkes Narvas Rakvere tänava kortermaja koridoris naise ja mehe vahel tüli, mille käigus 40-aastane mees lõi oma naist. Mees peeti kinni ning juhtunu asjaolusid selgitatakse kriminaalmenetluses.

 

4. novembri õhtupoolikul löödi Kohtla-Järvel 28-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluses.

 

4. novembril kella 17 paiku sai politsei väljakutse Narvas Vahtra tänavale, kus 67-aastane mees lõi oma naist. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Juhtunu asjaolusid selgitatakse kriminaalmenetluses.

 

4. novembri pealelõunal sai politsei väljakutse Narvas A.Puškini tänava korterisse, kus 52-aastane mees oli löönud oma elukaaslast. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

4. novembril lõi 43-aastane mees Kohtla-Järvel Õpetajate tänava korteris oma sõpra. Politsei pidas lööja kinni ning toimetas ta kinnipidamisasutusse.

 

 

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine 69 välismaalasel, kellest valdav enamus olid Moldova, Ukraina ja Venemaa Föderatsiooni kodanikud. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

4. novembril saabus Narva piiripunkti Venemaa kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et naine oli viibinud seadusliku aluseta Schengeni alal 13 päeva ning veetnud neist ühe Eestis. Naisele koostati lahkumisettekirjutus, määrati rahatrahv 300 eurot ning kehtestati Schengeni alale sissesõidukeeld kaheks aastaks. Pärast menetlustoiminguid suundus naine Venemaale. 

 

5. novembril avastasid piirivalvurid Narva jõel ebaseadusliku ajutise kontrolljoone ületuse suunaga Venemaale ja tagasi. Paati juhtinud mees peeti kinni ning talle määrati rikkumise eest 100-eurone rahatrahv.

Lõuna prefektuur

 

Tartumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

6. novembril laekus politseile teade, et Tartus Aardla tänaval asuvas korteris lõi 43-aastane naine teist, 40-aastast naist. Lööja peeti sündmuskohal kinni ning täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Viljandimaa

 

Kehaline väärkohtlemine

3. novembril laekus politseile teade, et Karksi külas tekkis kahe mehe vahel konflikt, mille käigus 31-aastane mees lõi 39-aastast meest. Lööja peeti sündmuskohal kinni ning täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise kahel Venemaa ja ühel Kasahstani kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

4. novembril fikseeriti Piusa kordonis kahe inimese liikumine Setomaal piirialal. Piusa kordoni toimkond tuvastas võimaliku ebaseadusliku piiriületuskoha ning pidas inimesed kinni. Selgus, et tegu on Bangladeshi Rahvavabariigi kodaniku ning teadmata kodakondsusega inimesega, kes toimetati asjaolude väljaselgitamiseks Piusa kordonisse. Mõlemad inimesed esitasid rahvusvahelise kaitse taotlused.

 

5. novembril avastati Mustvee kordonis Lämmijärvel ajutise kontrolljoone ebaseaduslik ületus. Alus koos ühe inimesega ületas kontrolljoone suunaga Venemaale ja tagasi Eestisse. Inimesega saadi ühendust ning temaga suunduti Laaksaare sadamasse, kus talle määrati kiirmenetluse otsusega rahatrahv 80 eurot.

5. novembril avastati Saatse kordonis Pihkva järvel piirirežiimi rikkumine. Rikkumise pani toime Eesti Vabariigi kodanik, kes udu ja ettevaatamatuse tõttu ei märganud ajutise kontrolljoone lähedale sattumist ning kahetses oma tegu. Mehele määrati kiirmenetluse otsusega rahatrahv 48 eurot.

Lääne prefektuur

 

Lääne prefektuuri nädalavahetuse info

 

Läänemaa

 

Kehalised väärkohtlemised

5. novembril sai politsei teate, et Haapsalus Tallinna maanteel asuva ööklubi juures toimus konflikt, mille käigus 38-aastane mees lõi 43-aastast meest. 43-aastane mees viidi terviseseisundi kontrollimiseks haiglasse. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

6. novembril sai politsei teate, et 5. novembril lõi 36-aastane mees Haapsalus korteris oma elukaaslast.

 

Pärnumaa

 

Röövimine

4. novembril anti politseile teada, et Pärnus Tallinna maanteel lõi seni teadmata inimene 61-aastast meest ja võttis ära tema rahakoti ja telefoni. Tekitatud varaline kahju ja asjaolud on selgitamisel.

 

Raplamaa

 

Raske tervisekahjustuse tekitamine

4. novembril teatati politseile, et 53-aastane mees lõi Kohila vallas eramus ühise alkoholi tarvitamise käigus 33-aastast meest ja 43-aastast meest noaga. 33-aastane mees sai raskelt viga ja viidi haiglasse. 43-aastane mees sai kergemaid vigastusi. Politsei pidas 53-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Kõik juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Kehaline väärkohtlemine

3. novembril anti politseile teada, et 45-aastane mees lõi Kehtna vallas eramu juures tuttavat 28-aastast naist.

 

Arvutikelmus

3. novembril anti politseile teada, et 19. oktoobril siseneti tundmatu inimese poolt internetipanga kaudu Raplamaal tegutseva ettevõtte pangakontole ja tehti ilma konto omaniku nõusolekuta ülekandeid. Kahju on üle 19 900 euro.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.