Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaagentuur avaldab nüüdsest meteoroloogilised avaandmed Keskkonnaportaalis (2023-11-05 06:07:47)


Keskkonnaportaali eesmärk on koondada kõik olulisemad keskkonna- ja meteoroloogia valdkonna andmed, info ja publikatsioonid. Nüüd on võimalik portaalist mugavalt leida ka meteoroloogilised avaandmed.

Avaandmeid saab kasutada mitmel eesmärgil, sealhulgas teadusuuringutes, keskkonnaalastes projektides, äriarendustes ja rakenduste loomisel. Mahukas andmekogu võimaldab koostada ka erinevaid ülevaateid ja tooteid ning aitab kindlasti kaasa teadlikkuse suurenemisele keskkonna valdkonnas. „Meie soov on tagada kvaliteetsed ja ajakohased andmed kõigile huvilistele. Tahame lihtsustada andmete esitamist, et info oleks kiiremini ning mugavamalt leitav. Ilmainfo tagamisega anname igapäevaselt suure panuse inimeste turvalisuse tagamisse,“ toob Keskkonnaagentuuri direktor Taimar Ala välja. Keskkonnaagentuur peab oma töös väga oluliseks avatust ning loodame, et meie pakutav info aitab kaasa andmepõhiste otsuste tegemisele Eestis ning on heaks sisendiks mitmetes valdkondades tegutsevatele spetsialistidele.

Keskkonnaportaalis on kättesaadavad järgmised andmeteenused:

  • Meteoroloogiajaamade operatiivsed seireandmed. Siit jaotusest leiab seirejaamade värsked andmed koheselt peale mõõtmist viimase kahekümne nelja tunni kohta. 
  • Meteoroloogiliste radarite andmestikudSee jaotus sobib, kui tahad vaadata andmeid seirepunktis koheselt peale mõõtmist. Andmed on nö toorandmefailidena peegelduvuse, sademete, tuule kiiruse ja pilvede ülemise piiri kõrguse kohta.
  • Hoiatused ohtlike ilmastikunähtuste kohta. Värsked andmed on kättesaadavad koheselt peale hoiatuse avalikustamist kuni selle kehtivuseni.
  • Numbrilise mudelprognoosi andmed mere- ja lainemudelile. Meremudel NEMO andmed avaldatakse kord ööpäevas ja lainemudel SWAN andmed kaks korda ööpäevas.
  • Hüdroloogilise mudelprognoosi andmed. Hüdroloogiline prognoos koostatakse iga päev kell 10:30.  Kättesaadavad on kahekümne päeva prognoosi andmed, sh kümme päeva minevikust pluss sama palju päevi tulevikku.  

Taust: Euroopa Komisjon avaldas 2022. aasta lõpus väärtuslike andmestike avaldamise ja taaskasutamise rakendusmääruse, mille kohaselt avaldab nüüd ka Keskkonnaagentuur riiklikud keskkonna ja meteoroloogia avaandmed. Need on kõigile tasuta ja ilma juurdepääsupiiranguta kasutatavad ja masinloetavad.

Kui teil on tagasisidet, mis võiks muuta Keskkonnaagentuuri andmeesituse veelgi paremaks, siis see on oodatud aadressile: kaur@envir.ee

 

Allikas: Keskkonnaagentuuri pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.