Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Retk külla Anu Rauale Heimtalisse ja Kääriku tallu ning Viljandisse Vabadussõja ausammast vaatama (2023-11-05 06:05:11)


Head Anu Raua sõbrad ja loomingu austajad!

 

Retk külla Anu Rauale Heimtalisse ja Kääriku tallu ning Viljandisse Vabadussõja ausammast vaatama

Laupäeval, 04. novembril 2023
 

Laupäeval lubab veidi ka päikest ning kutsume Sind külla Anu Rauale Kääriku tallu. Meil on juba traditsiooniks saanud, et sügisel käime Heimtalis sügistalgutel. Aitame Anul korrastada kodutalu. Riisume lehti, korrastame lillepeenraid, korjame oksi ja teeme lõket.
Pärast talgulõunat külastame muuseumi ja Anu Raud räägib meile oma juubeliaasta sündmustest ning tutvustab tulevikuplaane. Muuseumis saab näha filmi Anu Raua vaipadest.

Võimaluse korral töökindad kaasa.

 Osta saab raamatuid ja postkaarte ja muud põnevat käsitööd. Võimalusi osta uut kalendrit " Meie Raudvara on kindad".

 

 

Pärast toredat ja töökat päeva Anu juures teeme väikese jalutuskäigu Viljandis. Marsuut kulgeb Ugala teatri juurest Raekoja platsini.

 

Alustame Valuoja orus Ugala teatrimajaga ühendava unikaalse jalakäijate tunneli juurest. Selle teeb eriliseks see, et inimestele mõeldud tee kõrval voolab tunnelist läbi ka Valuoja oja. Õhtuhämaruses loob meeleolu tunneli valgusdisain.

 

Möödume Viljandi riigigümnaasiumi hoonest, kus on ühendatud vana ja kaasaegne arhitektuur, mis on ühtse ansamblina ühitatud looduse vormidega.

 

Jõuame Vabadusplatsile, kus vaatame selle aasta võidupühal, 23. juunil, avatud Vabadussõjas langenud Viljandimaa võitlejatele püstitatud ausammast. See on koopia endise Viljandi mõisa õunaaias, hilisema Vabadusplatsi lõunaküljel asunud Amandus Adamsoni originaalsambast. 1926. aastal avatud sammas hävitati 1941. ja lõplikult 1949. aasta kevadel. Ausamba skulptuurid valmistasid Amandus Adamsoni originaalkujudest tehtud fotode järgi skulptorid Tiiu Kirsipuu ja Ivan Zubaka.

 

Jalutuskäigu lõpetame vanal turuplatsil (Laidoneri plats) ja Raekoja platsil, kus näeme veel üht Viljandi viimaste aastate uhkust, taastatud Park Hotelli maja.



Retke juhendab geograaf ja ajakirjanik Toomas Kümmel.


Buss väljub Rahvusraamatukogu ( Tõnismägi 2 ) eest kell 9.00. Tagasi
Tallinnas kell 19.00
Sõidu hind täiskasvanutele sh tudengid ja pensionärid koos muuseumipiletite ja lõunasöögiga  30 eurot, kooliõpilastele 20 eurot.


Palume registreerida e-posti teel retked@looduseomnibuss.ee. Vajalik täpne nimeline registreerimine. Info telefonil 5647 6297. Saadame
kinnituse.

 

 

Allikas: Looduse Omnibussi teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.