Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2023-10-31 06:47:43)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 238 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra rikkumine, 122 varavastast kuritegu, sealhulgas 84 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 165.

 

Nädalalõpul juhtus seitse inimkannatanutega liiklusõnnetust, neist üks tõukerattaga. Juhtimiselt kõrvaldati 30 joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

Eelmise nädala jooksul taotlesid Eestis ajutist kaitset 141 Ukraina sõjapõgenikku ning eilse seisuga oli Eestis kehtiv ajutine kaitse 35 791 sõjapõgenikul. Alates Venemaa sõjalises rünnakust Ukraina vastu on Eestis saanud ajutist kaitset kokku 49 555 sõjapõgenikku. Lisaks taotlesid 35 Ukraina kodaniku eelmisel nädalal Eestis rahvusvahelist kaitset. Kokku on Eesti andnud rahvusvahelise kaitse 6538 Ukraina kodanikule.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

27. oktoobril teatati, et Lasnamäel lõi 42-aastane mees on 49-aastast elukaaslast.

 

27. oktoobril lõi Kesklinnas seni tuvastamata mees 30-aastast meest.

 

27. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Erika tänava korteris lõi 42- aastane mees 22- ja 33-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

28. oktoobril teatati, et Lasnamäel Linnamäe tee korteris lõi alkoholijoobes 33-aastane mees oma 36-aastast naist. Politseinikud toimetasid mehe kainenema.

 

28. oktoobril teatati, et Kesklinnas Vabaduse väljakul lõi 43-aastane mees 49-aastast naist.

 

28. oktoobril teatati, et Mustamäel Akadeemia tee kortermajas lõi 53-aastane mees 76-aastast meest.

 

28. oktoobril löödi Kesklinnas Sadama tänaval 35-aastast naist.

 

29. oktoobril teatati, et Mustamäel Mustamäe teel lõi 26-aastane mees 23-aastast meest. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

 

29. oktoobril teatati, et Mustamäel korteris ründas alkoholijoobes 74-aastane mees oma elukaaslast. Mees sõitis sündmuskohalt autoga minema, kuid politseinikud pidasid ta Kadaka teel kinni ja toimetasid kinnipidamiskeskusesse.

 

29. oktoobril teatati, et Lasnamäel Pae tänaval lõi avalikus kohas löödi 33-aastast meest pudeliga pähe. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

29. oktoobril teatati, et Kesklinnas Lembitu tänaval toimus kaklus naabrite vahel, mille tagajärjel said mõlemad kergemalt viga.

 

Vargused

27. oktoobril varastati Kristiines Madara tänava kauplusest sülearvuti ja sularaha. Kahju on kokku 1400 eurot.

 

27. oktoobril varastati Haaberstis Lammi tänaval asuvast soojakust ehitustööriistad. Kahju on 210 eurot.

 

28. oktoobril toimus vargus Põhja-Tallinnas Telliskivi tänava restoranis. Kahju on täpsustamisel.

 

29. oktoobril teatati, et Kristiines Nõmmel teel on sisse murtud ettevõttesse ning kassast varastatud 45 eurot.

 

29. oktoobril teatati, et Mustamäel A. H. Tammsaare teel asuvast kortermaja trepikojast on varastatud lukustatud elektriline tõukeratas. Vargusega tekitatud kahju 890 eurot.

 

Harjumaa

 

Vargus

28. oktoobril varastati Kuusalu alevikus Mäe tänava kauplusest kaupa. Kahju on täpsustamisel.

 

Piiriturvalisus

28. oktoobril toimus reid majutusasutustesse, et kontrollida välismaalaste viibimise ja töötamise seaduslikke aluseid. Kokku kontrolliti 50 inimest ja tuvastati viis rikkumist.

 

29. oktoobril kontrollis Põhja prefektuuri piiripunkti patrull Tallinna Vanasadamas meest, kellel ei olnud esitada isikut tõendavat dokumenti. Mees väitis, et tema dokumendid asuvad terminali kõrval olevas hotellis. Patrull suundus koos mehega hotellituppa, kus viibis veel kolm inimest: kaks naist ja üks mees, kes esitasid Läti Vabariigi poolt väljastatud varjupaigataotleja registreerimistunnistused Iraani Islamivabariigi kodanikele. Isikud peeti kinni ja toimetati kinnipidamiskeskusesse. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

28. oktoobril teatati politseile, et Tartus Filosoofi tänaval lõi alkoholijoobes naine oma elukaaslast potiga pähe. Mees sai viga ja kiirabi viis ta haiglasse. Politseinikud pidasid naise kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Süütamine

29. oktoobril teatati häirekeskusele tulekahjust Tartu linnas Risti tänaval. Politseinikud pidasid süütamises kahtlustatavana kinni 25-aastase mehe. Inimesed põlengus kannatada ei saanud. Tulekahju täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Võrumaa

 

Avaliku korra raske rikkumine

29. oktoobril sai politsei teate, et Antsla vallas asuvas baaris vehib mees noaga. Politsei pidas baaris noaga inimesi ähvardanud mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise kuuel Ukraina, ühel Moldova ja ühel Serbia kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

27. oktoobril saabus Luhamaa piiripunkti liinibussiga Venemaa kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et mees oli viibinud seadusliku aluseta Schengeni alal kaheksa päeva ning veetnud neist ühe Eestis. Mehele koostati lahkumisettekirjutus, määrati rahatrahv 400 eurot ning kehtestati Schengeni alale sissesõidukeeld neljaks kuuks. Pärast menetlustoiminguid suundus mees Venemaale. 

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

26. oktoobril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Kukruse linnaosas löödi konflikti käigus 59-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses. 

 

28. oktoobril sai politsei teate, et Kohtla-Järvel lõi alkoholijoobes 60-aastane mees enda elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

28. oktoobril sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Põhja alleel löödi 38-aastast meest, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

29. oktoobril sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Mõisa tänaval asuva meelelahutusasutuse juures lõid seni tuvastamata isikud 26-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

29. oktoobril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Pärna tänaval löödi 21-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Kelmus

Politsei poole pöördus Narvas elav eakas mees, kellele helistas end politseiametnikuna esitlenud naine ja väitis, et mehe nimel tahab keegi laenu võtta. Selleks, et seda takistada, pidi mees sisestama enda internetipanga paroolid, mida ta ka tegi. Kelmusega tekitatud kahju on 8600 eurot.

 

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise 21 Moldova, 12 Venemaa ning ühel Valgevene kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Hiiumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

28. oktoobril sai politsei teate, et Hiiumaa vallas Pühalepa osavallas eramus lõi 33-aastane mees oma 32-aastast elukaaslast. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Järvamaa

 

Vargus

27. oktoobril anti politseile teada, et Türi linnas Vabaduse tänavalt lukustamata kuurist varastati oktoobri alguses kaks hekilõikurit kaks ketaslõikurit, kettsaag ja kalamehesaapad. Kahju on 730 eurot.

 

Läänemaa

 

Kehaline väärkohtlemine

29. oktoobril sai politsei teate, et Haapsalu linnas lõi 23-aastane mees oma elukaaslast. Politsei pidas 23-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Pärnumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

29. oktoobril sai politsei teate, et Pärnus asuvas majutusasutuses lõi 21-aastane mees oma tuttavat 45-aastast meest.

 

Raplamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

28. oktoobril sai politsei teate, et Raplas Kauba tänaval asuva ööklubi juures toimunud konflikti käigus lõi 37-aastane mees 33-aastast meest. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Vargus

27. oktoobril anti politseile teada, et viimastel kuudel täpselt tuvastamata ajal varastati Märjamaa alevis Liiva tänavalt eramu hoovist erinevaid ehistustellingu detaile. Tekitatud kahju on selgitamisel.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.