Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Selgunud on Tartu Ülikooli teenetemärkide kavalerid (2023-10-27 17:02:20)

Täna, 27. oktoobril võttis Tartu Ülikooli senat vastu otsuse autasustada 
Johan Skytte medaliga Riigikogu liiget ja Tartu Ülikooli praktilise filosoofia professorit Margit Sutropit. 

Ülikoolisisese kõrgeima tunnustuse, Tartu Ülikooli suure medali saavad kaks silmapaistvate saavutustega ülikooli teadlast. Selgunud on ka Tartu Ülikooli Tänutähe, medali, aumärgi ja teenetemärgi „100 semestrit Tartu Ülikoolis kavalerid.

 

Johan Skytte medaliga tunnustatakse riigi- või ühiskonnategelast, kes on aidanud Tartu Ülikooli senati hinnangul viimastel aastatel silmapaistvalt kaasa Tartu Ülikooli ja Eesti kõrghariduse arengule. Autasu pälvis Riigikogu liige ja professor Margit Sutrop, kes on aastate jooksul osalenud aktiivselt ülikooli komisjonide, senati, nõukogu ja oma valdkonna tegevuses. Tänu temale on Tartu Ülikool praktilise eetika vallas kõrgel tasemel. Margit Sutrop on suunanud ühiskonnas selleteemalist avalikku arutelu nii üld- ja kõrghariduse tasandil kui ka muuseumides, meditsiiniasutustes, kaitsevaldkonnas ning mujal.

 

„Oleme Margit Sutropile väga tänulikud, et ta on kaitsnud üliõpilaste huve ning seisnud ühiskonnas kõrghariduse kvaliteedi ja teaduse rahastamise eest,“ lisas Tartu Ülikooli rektor Toomas Asser.

 

Tartu Ülikooli suure medaliga otsustas senat eriliste teenete eest tunnustada bioinformaatika professorit, Eesti Teaduste Akadeemia akadeemikut Jaak Vilo ning tehnoloogiauuringute kaasprofessorit, Tartu Ülikooli endist teadusprorektorit Kristjan Vassilit.

 

Professor Jaak Vilo juhtis Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituuti 12 aastat, mille jooksul tõusis ülikooli infotehnoloogia eriala teaduslik tase ja suurenes õpetamise maht. Praegu on arvutiteaduse instituut üliõpilaste arvult ülikoolis suurim ja on atraktiivne koostööpartner nii Eestis kui rahvusvaheliselt. Vilo on pühendunult töötanud nii ülikooli kui ka Eesti teaduse jätkuva arengu nimel.

 

Kaasprofessor Kristjan Vassili panus ülikooli juhtimise uuele tasandile viimisel on olnud märkimisväärne. Muu hulgas aitas ta saavutada teaduse rahastamise 1% kokkuleppe ja on seisnud kriitilistel aegadel teaduspõhise riigijuhtimise eest. Vassil juhtis Tartu Ülikooli teadusprorektorina doktoriõppe reformi ning aitas korraldada struktuuri- ja juhtimisreformi Tartu Ülikooli Kliinikumis.

 

Rektor Toomas Asser tunnustas ülikooli liikmeid väljapaistva töö eest Tartu Ülikooli medali, aumärgi ja teenetemärgiga „100 semestrit Tartu Ülikoolis“. Ülikoolile suuri teeneid osutanud ülikooliväliseid inimesi tunnustas rektor Tartu Ülikooli Tänutähega. Kõikide teenetemärkide kavaleride nimed on avaldatud ülikooli veebilehel

Rektor annab ülikooli teenetemärgid pidulikult üle 24. novembril kell 16 Tartu Ülikooli aulas.

 

Tartu Ülikooli teenetemärgiga tunnustamise ettepanekuid võivad teha kõik ülikooli liikmed. Selleks tuleb kandidaadi nimi ja lühike põhjendus esitada ülikooli kodulehel. Suure medaliga tunnustamise otsuse teeb senat oma oktoobrikuu istungil; medali, tänutähe, aumärgi ja teenetemärgiga „100 semestrit Tartu Ülikoolis“ tunnustamise otsustab rektor vahetult pärast senati istungit. Alates tänasest on ülikooli kodulehel ka tunnustuste andmebaas, mida pidevalt täiendatakse.

 

Allikas: Tartu Ülikooli 27.10.2023 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.