Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu Ülikoolis alustab 1. jaanuarist tegevust loodus- ja tehnoloogiateaduskond (2007-06-22 11:16:00)

TÜ nõukogu võttis täna, 22. juunil 2007 vastu otsuse asutada Tartu Ülikoolis loodus- ja tehnoloogiateaduskond (LOTE), mis hakkab koosnema kuuest teadus- ja arendusasutusest: TÜ füüsika instituudist, TÜ keemia instituudist, TÜ molekulaar- ja rakubioloogia instituudist, TÜ ökoloogia ja maateaduste instituudist, TÜ tehnoloogiainstituudist ning TÜ Eesti mereinstituudist.

Teadus- ja arendusasutus TÜ keemia instituut luuakse praeguse füüsika-keemiateaduskonna keemia osakonna põhjal ning füüsika-keemiateaduskonna füüsika osakond liidetakse juba olemasoleva teadus- ja arendusasutuse TÜ füüsika instituudiga. Veel luuakse LOTE alla teadus- ja arendusasutused TÜ molekulaar- ja rakubioloogia instituut (praegune bioloogia-geograafiateaduskonna molekulaar- ja rakubioloogia instituut) ning TÜ ökoloogia ja maateaduste instituut.
Viimane luuakse botaanika ja ökoloogia, geograafia, geoloogia ning zooloogia ja hüdrobioloogia instituudi ühendamise ning ümberkorraldamise teel.

Tartu Ülikooli teadusprorektori professor Ain Heinaru sõnul on LOTE  moodustamise eesmärk eelkõige ressursside ja loodusteadustealase kompetentsi koondamine. "Eesti on väike ja selleks, et TÜ kui teadusülikool saaks suurtest üle-Euroopalistest teadusprojektidest osa  võtta, on vajalik koondada nii rahalisi ressursse kui teaduspotentsiaali. Uue teaduskonna loomisega tugevdatakse kogu  loodusteadustealast teadus- ja õppetööd Tartu Ülikoolis," ütles Heinaru.

LOTE asutamisega lõpetatakse bioloogia-geograafiateaduskonna ja füüsika keemiateaduskonna tegevus. Uus teaduskond moodustatakse pärast tema instituutide registreerimist Haridus- ja Teadusministeeriumi teadus- ja arendusasutuste registris. See kehtib eelkõige keemia instituudi, molekulaar- ja rakubioloogia instituudi ning ökoloogia ja maateaduse instituudi kohta, sest ülejäänud kolm on juba praegu registreeritud. Instituutide põhikirjad hakkava kehtima 1. augustist 2007. LOTE alustab tegevust 1. jaanuarist 2008.

Allikas: TÜ 22.06.07 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.