Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu linn leidis konkursiga Emajõe äärde kaks uut toitlustusettevõtet (2023-10-25 06:55:42)


Järgmiseks suveks kerkib Tartu kesklinna Emajõe äärde kaks uut toidukohta: turuhoone kõrval asuval jõe-äärsel haljasalal hakkab tegutsema Pure restoranid OÜ ja Raatuse tänava pikendusel Hauka Kohvik OÜ.

 

„ Emajõe-äärne promenaad on muutunud nii tartlaste kui ka Tartut külastatavate turistide jaoks üha populaarsemaks ning sellele on kahtlemata kaasa aidanud jõe äärde rajatud toitlustuskohad," ütles Tartu abilinnapea Raimond Tamm. "Soovime jätkuvalt jõeäärt elavdada ja pakkuda ettevõtjatele üha uusi tegutsemisvõimalusi ning läbiviidud konkursi tulemusena tekib nüüd Tartu kesklinna kaks omanäolist ja tugeva kontseptsiooniga toitlustuskohta juurde. Rõõm on tõdeda, et ettevõtjate huvi pälvis ka Raatuse tänava pikendusel tegutsemise võimalus, sest hetkel on meil lõpusirgel Emajõe vasakkaldale uudse promenaadi rajamine ning soovime ka seda piirkonda järjest elavdada.“

 

Tartu linn otsis konkursiga toitlustusettevõtteid, kes ehitaks 2024. aasta suveks Emajõe äärde uued toidukohad. Välja pakuti kolm asukohta: maa-ala turuhoone kõrval (Vabaduse pst 1c), Vabaduse puiestikus Vabadussilla kõrval (Vabaduse pst 5) ning jõe vasakkaldal Raatuse tänava pikendusel (Raatuse tn 2). Nii Raatuse tn 2 kinnistul kui ka Vabaduse pst 1c kinnistul asuvale maa-alale esitati kummalegi kaks pakkumust, Vabaduse pst 5 kinnistule pakkumusi ei laekunud.

 

Konkursil hinnati nii arhitektuurilist lahendust, ettevõtte kontseptsiooni kui ka pakutavat üürisummat. Hindamiskomisjon valis esitatud pakkumuste seast võitjateks Hauka Kohvik OÜ (Raatuse tn 2) ja Pure restoranid OÜ (Vabaduse pst 1c).

 

Hauka Kohvik OÜ kontseptsiooni pidas hindamiskomisjon huvitavaks ja hästi läbi mõelduks. See eristub senistest kohvikutest ja toob Ülejõe parki aktiivsemat ja sportlikumat tegevust. Tänavagurmeele omast menüüd peeti hästi sobivaks just üliõpilastele, kelle liikumisteedele ja ühiselamute lähedusse kohvik tuleb. Kohviku ehituslik lahendus on noortepärane ja kutsuv, meenutades spordistaadioni tribüüni, mis omakorda haakub Emajõe vasakkaldale rajatava promenaadiga. Lisaks istumisalale on kohviku juurde kavas juurde luua ka sportlikke ajaveetmisvõimalusi.

 

Väga tugevaks hindasid komisjoni liikmed ka Vabaduse pst 1c konkursi võitjaks tunnistatud Pure restoranid OÜ kontseptsiooni. Väljapakutud menüüd peeti omanäoliseks ja rikkalikuks, plusspunkte andis seegi, et hea koostöö läheduses asuva turuga loob võimaluse pakkuda toitu värskest kodumaisest toorainest. Hoone ehituslik lahendus moodustab ümbruskonnaga arhitektuuriliselt ühtse terviku.

 

Linnavalitsus sõlmib Hauka Kohvik OÜga ja Pure restoranid OÜga maa üürilepingu kümneks aastaks (1.01.2024 kuni 31.12.2033) üüriga 12 000 eurot aastas.

Linn tagab toitlustuskoha ehituseks vajaliku elektriliitumise ning vee- ja kanalisatsiooniga liitumise. Toitlustusettevõtted peavad koostama ehitusprojekti ning ehitama kasutusse mineva hoone. Vastavalt konkursitingimustele tuleb teenuse pakkumisega alustada hiljemalt 1. juunist 2024 ja toitlustust peab pakkuma vähemalt neljal kuul aastas (sh  mais, juunis, juulis ja augustis).

 

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.