Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti teadlased ja toidutootjad otsivad viise tänapäevase põllumajanduseni jõudmiseks (2023-10-24 13:40:59)


Teadlased ja toidutootjad otsivad homme, 25. oktoobril Eesti Maaülikooli ja Anu Ait OÜ korraldataval konverentsil „Teadusarendustegevused teadlaste ja ettevõtjatega“ võimalusi, kuidas viia innovatsioonialane koostöö uuele tasemele nii, et saaksime rääkida tänapäevasest 4.0 põllumajandusest ja tõelisest toidujulgeolekust.

 

Anu Ait OÜ tegevjuhi Anu Hellenurme sõnul peaks teadlaste ja ettevõtjate koostööst sündiv innovatsioon olema iga ettevõtte DNAs. „Innovatsioon on tänaseks muutunud kõige tähtsamaks konkurentsieelise saavutamise teguriks, sest odava tootmisega ei konkureeri me Eestis juba ammu,“ ütles Hellenurme. „On oluline mõista, et ilma teadlastega koostööd tegemata ja ilma innovatsioonita ei jõua me Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi Põllumajanduse ja Kalanduse Arengukava 2030 visioonini „Eesti toit on hinnatud ja maal on hea elada!“.“ 
 

Hellenurme sõnul on Eesti riigi püsimajäämisest seisukohalt kolm kriitilist loodusressurssi – maavarad, puit ja toit. „Eesti riigi üks kõige tähtsamaid missioone on katta eestlaste toidulaud kodumaise toorainega ning hoida elus esivanemate pärandit, et karjamaalt jõuaks taldrikule täisväärtuslik, tervislik ja puhas toit, mida jätkub endale ja jääb üle ka eksportimiseks,“ sõnas Hellenurme. „Meie riigi eelarvet ei täida odavamate toidukaupade importimine naaberriikidest ning kauplustes ja riigihangetes ainult hinna eelistamine.“
 

Konverentsil esinevad Eesti Maaülikooli teadlased, ettevõtjad ning erinevate ametkondade innovatsiooniala asjatundjad. Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja toiduvaldkonna juhi Meeli Lindsaare eestvedamisel toimub vestlusring, kus arutletakse teadlaste-ettevõtjate paremate koostöövõimaluste üle.
 

Konverents toimub Eesti Maaülikooli aulas kolmapäeval, 25. oktoobril algusega kell 11.00. Ajakirjanikud on oodatud!
 

Konverentsi päevakava ja esinejad:

10:30     11:00    Hommikukohv, kogunemine

11:00     11:15    Anu Ait OÜ kui partner Eesti Maaülikoolil - Anu Hellenurme, DMV Anu Ait OÜ tegevjuht

11:15     11:25    Eesti Maaülikool kui partner koostöös ettevõtjatega - Endla Reintam PhD, EMÜ õppeprorektor

11:25     11:55    Teadmistepõhine Eesti“  TAIE Strateegia  Kristel Reim, Haridus- ja Teadusministeerium

11:55     12:20    Uudne tervist toetav täiendsööt, osa I, Priit Karis PhD, EMÜ söötmisõpetus ja ainevahetus

12:20     13:00    Lõuna

13:00     13:30   Uudne tervist toetav täiendsööt, osa II, Kalle Kask PhD, EMÜ veterinaar-sünnitusabi

13:30     14:00   Ig-lisandi valmistamise tehnoloogilised alused lehmade poegimisjärgse 2.-5. lüpsi piima väärindamiseks, osa I, Andres Sats, doktorant, EMÜ piimatehnoloogia

14:00     14:30   Ig-lisandi valmistamise tehnoloogilised alused lehmade poegimisjärgse 2.-5. lüpsi piima väärindamiseks, osa II, Toomas Orro PhD, EMÜ koduloomade kliiniline immunoloogia

14:30     14:45   Paus

14:45     15:15   Innovatsiooni trepp - Kati Rostfeldt, Tööandjate Keskliidu innovatsioonnõunik

15:15     15:50   Vestlusring. Osalevad Meeli Lindsaar, EPKK toiduvaldkonna juht; Endla Reintam PhD, EMÜ õppeprorektor; Maarja Paomees Hummuli Agro loomakasvatusjuht, Tõnu Post Kõljala Agro tippjuht; Andre Veskioja Maaelu Teadmuskeskuse direktor; Mai-Liis Palginõmm, Regionaal- ja Põllumajandusministeerium, Kristel Reim, Haridus- ja Teadusministeerium

15.50     16.00   Konverentsi lõpetamine

 

Allikas: Eesti Maaülikooli ja Anu Ait OÜ 24.10.2023 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

LINNUPELETUSPALL
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
TAIMEKAITSE-VAHENDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.