Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti põllumajandus- ja toidutootjate uudiskiri/ 20. oktoober 2023 (2023-10-20 13:24:55)

1. päeva fotod! Viieseks saanud EPA näitas traditsioonide jõudu

Iga sügisene EPA on kindlalt kinnitanud kanda ja põllumajandussektori võtmeisikute sõnul saab põllumajandusnäitus nüüd minna vaid aina paremaks. Kogemusi ja teadmisi on piisavalt kogutud –  seminaride ja konverentside maht, mida kuulata saab on muljetavaldav, rääkimata otsestuudios kõlanud teemadest. Iga messikülaline leidis endale huvipakkuvat, olgu selleks siis messiboksis jagatud info, uued seadmed või tehnoloogia, millest seminaridel räägiti.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogu liige ja Eesti Tõuloomakasvatajate ühistu juht Tanel-Taavi Bulitko ütles tänavust EPA messi kommenteerides, et silma jäi kui palju ettevõtteid on igal aastal oma väljapanekutega messil esindatud. „Koja esindajana on mul hea meel tõdeda, et pea pooled ettevõtetest on olnud meiega kõik need viis aastat. See  annab kinnituse, et meie selja taga on juba ettevõtete tugev tuumik ja teadmise, et teeme õiget asja,“ lausus ta. „Tõuloomakasvatajate ühistu juhina on mulle oluline, et aina rohkem oleme veisekasvatuse teemadega saanud pildile. Ka tänavu EPA ajal toimunud Lihaveisekasvatuse aastakonverents teemal: „Pole talumeest – pole toitu – pole tulevikku“ käsitles sektorile olulisi valusaid teemasid,“ lisas ta.

Koja nõukogu liige ja Eesti ühe suurima põllumajandusettevõtte, Estonia juht Jaanus Marrandi ütles, et mess annab hea võimaluse sektoris tegutsevate inimestega kohtuda...
Rohkem lugeda saab EPKK kodulehel.

 

 

Kojaga liitus silo tootmise nõustaja Smartfor

Smartfor OÜ juhataja Kristiina Märs ütles, et nende põhimine fookus ongi piimakarja- kui ka lihaveisekasvatajatele põllumajandusalaste nõuannete pakkumisel.

Smartfor OÜ loodi 2018. aastal ja on Eesti kapitalil põhinev ettevõte ning nende fookus on koondatud just silo tootmisele. Ettevõtte juht Kristiina Märs sõnas, et kvaliteetse põhisööda olulisust on Eesti loomakasvatuse edu valemis võimatu alahinnata. „Seetõttu pakume nõustamist nii tegevjuhtidele kui ka silo tootmise koolitusi agronoomidele ning traktoristidele, sest loomade põhisööda jätkusuutlik parendamine on meeskonnatöö,“ selgitas ta.

Lisaks nõuannetele pakub Smartfor bioloogilisi silokindlustuslisandeid, mis on välja töötatud spetsiaalselt Eesti oludele ja taimikule. Sobiva retsepti väljatöötamisel on olnud kasuks Smartfor OÜ juhataja Kristiina Märsi eelnev töökogemus teadlasena, mis võimaldab tal ühtlasi põllumajandusettevõtes luua lisandväärtust. 
Rohkem lugeda saab EPKK kodulehel.

 

 

 

Anuga mess Saksamaal andis toidutootjatele hoogu juurde

Oktoobri alguses Kölnis toimunud Euroopa ühel suurimal toidu- ja joogitööstuse messil Anuga 2023 esindas Eesti toidutööstust 25 ettevõtet, kelle sõnul oli huvi nende toodete ja tootmisvõimsuse vastu suur. Enamik eksponente märkis, et eksportturgude avardamiseks on välismessidel osalemine ainuvõimalik tee ja Eesti toidutootjate kõrge toodete kvaliteet on kõige parem visiitkaart.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja messi projektijuht Janne Viisma ütles, et koja eesmärk messile minekut korraldades on aidata suurendada ettevõtete ekspordivõimekust. „Tänavusel Anuga messil olid eksponendid jagatud teemapaviljonide järgi ja meie ettevõtted jagunesid oma stendidega seitsme halli vahel,“ rääkis Viisma.

Lisaks rahvusvahelisele toidutootjate ja kaubanduskettide esindajatele külastas messi ka diplomaatiline korpus. Messi avapäeval oli kohal Eesti suursaadik Marika Linntam ja Eesti saatkonna majandusdiplomaat Roomet Sõrmus, kes tutvusid Eesti Kalaliidu ja mitme Eesti ettevõtte stendidega.

Eksponendid, kes olid väljas EPKK vahendusel, märkisid juba pärast teist päeva, et messikülastajate huvi on olnud väga suur....
Rohkem lugeda saab EPKK kodulehel.

 

 

 

Koja keskkonna teemasid juhib Elena Sapp

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojas suvel tööd alustanud keskkonnavaldkonna juht Elena Sapp ütles, et keskkonna küsimused puudutavad nii või teisiti kõiki põllumajanduses tegutsevaid ettevõtteid. Seetõttu on oodatud kõigi liikmete aktiivne osavõtt keskkonnakaitse seisukohtade kujundamisel.

Koja keskkonnavaldkonna juhi vastutusvaldkonna alla käivad põllumajanduse ja metsanduse keskkonnakaitse, sh kliimavaldkonna ja rohepöörde teemad, samuti keskkonnakaitse ja biomajandusega seotud arendusprojektid. „Kindlasti kuuluvad minu ülesannete keskkonnakaitsega seotud õigusaktide analüüsimine, informatsiooni kogumine ja liikmete informeerimine. Seetõttu ootan ka koja liikmetelt aktiivset osavõttu keskkonnakaitsega seotud seisukohtade kujundamisel,“ kinnitas valdkonnajuht Sapp. „Kuivõrd enamus EPKK liikmete tegevused on mingit otsapidi seotud keskkonnaga, siis tööd on palju. Kuid usun, et hea koostöö aitab lahendada esilekerkivad probleemid. Seetõttu julgustan koja liikmeid minu poole pöörduma kõigi keskkonnaalaste küsimustega,“ julgustas ta. 

Eesmärkidest juhitud

Sapp ütles, et suurimad väljakutsed tema töös ja kindlasti ka kogu põllumajandussektoris on Euroopa rohelises kokkuleppes seatud eesmärkide täitmised sh Euroopa majanduse ja ühiskonna 2050. aastaks kliimaneutraalseks muutmine....
Rohkem lugeda saab EPKK kodulehel.

 

 

 

Koja konverentsid ja seminarid
26.10.2023 - Infopäev “Euroopa Liidu kvaliteedikavad ja geograafiline tähis”
02.11.2023 - Infopäev “Veekaitse vajadused ja kohustused”

 

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja uudiskiri


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.