Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikool tutvustab seminaril ringbiomajanduse näiteid (2023-10-17 09:58:52)


Täna, 17. oktoobril toimub Eesti Maaülikoolis seminar „Ringbiomajandus ja innovatsioon“, kus antakse ülevaade ülikooli bio- ja ringmajanduse alastest koostööprojektidest, innovatsioonist ning ringbiomajanduse olulisusest täna ja homme.

 

Seminari korraldaja, Eesti Maaülikooli (EMÜ) biomajanduse arenduskeskuse juhi Katrin Kepi sõnul ei ole biomajanduse, seda enam ringbiomajanduse sõna igapäevases kõnepruugis kuigi laialt levinud. „Eesti Maaülikooli nišš ja tugevus on just sellised teadus- ja arenduskoostöö suunad, mis keskenduvad taastuvate loodusvarade kasutamisele ning nende maksimaalsele väärindamisele, et vältida ressursikadu. See on roheülemineku kontekstis väga perspektiivikas majandussuund arvestades ja hoides seejuures ümbritsevat elukeskkonda,“ selgitas Kepp.

 

Lisaks Maaülikooli enda teadlastele saavad konverentsil sõna biomajanduse valdkonna ettevõtjad, aga ka tööandjad ning koostööpartnerid. „Kuna ennekõike ootame konverentsile teadlasi, kes on huvitatud rohemajanduse projektide elluviimisest, siis oleme lisaks inspiratsiooni- ja kogemuslugudele kavandanud seminaripäeva ka praktilise suunitlusega ettekandeid. Näiteks arutleb EAS/Kredexi esindaja selle üle, kas teadlastel on vaja patenti ning Tööandjate Keskliidu innovatsiooninõunik tutvustab uut tööriista – innovatsioonitreppi,“ heitis Katrin Kepp valgust seminari teemadele. Ringmajanduse teemasid tutvustavad ettekanded ulatuvad tehnikateemadest kuni lambavilla, puuseente või pilliroo kasutamise võimaluste selgitamiseni.

 

Eesti Maaülikoolis on ringbiomajanduse suund saanud tuge EMÜ arengufondi toetussüsteemist, mis on oluliselt suurendanud valdkondadeülest koostööd. Katrin Kepi sõnul võiks see protsess innovatsioonitrepi mudeli järgi ja uusi avastusi patenteerides viia uute teaduspõhiste ettevõtete loomiseni. „Sellise biorevolutsiooni või biohüppe panust Eesti majanduse arengusse ei saa kahtlemata alahinnata,“ ütles Kepp.

 

Seminaripäeva ettekanded algavad Eesti Maaülikooli aulas (Kreutzwaldi 1a, Tartu) kell 11. Tutvu päevakavaga EMÜ kodulehel. Otseülekannet veebis küll pole, kuid ettekandeid salvestatakse ja on kõigil huvilistel võimalik järele vaadata biomajanduse arenduskeskuse kodulehel.

 

Seminaripäeva kõnejuht on ringbiomajanduse nõunik Argo Peepson Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumist.

 

Seminari korraldamist toetatakse Eesti Maaülikooli Astra projektist „Väärtusahelapõhine biomajandus 2“ (Euroopa Liit, Euroopa regionaalarengufond).

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 17. oktoobri 2023 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.