Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti sündmused (2023-10-17 09:23:29)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 120 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 48 varavastast kuritegu, sealhulgas 27 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 134.

 

Juhtus 16 inimkannatanutega liiklusõnnetust, neist kolm tõukerattaga. Juhtimiselt kõrvaldati 47 joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Ähvardamine

13. oktoobril Kristiines Endla tänaval asuvas restoranis ähvardas klient relvataolise esemega töötajat. Politseinikud tuvastasid, et tegu oli pneumorelvaga ja mees peeti kinni.

 

Kehalised väärkohtlemised

13. oktoobril teatati, et Lasnamäel Läänemere teel korteris lõi 38-aastane mees oma endist eluklaaslast. Mees lahkus enne politsei saabumist.

 

14. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval kaklevad kaks meest. Politseinikud pidasid sündmuskohal kinni 48-aastase mehe ja kiirabi toimetas teise mehe haiglasse.

 

14. oktoobril teatati kaklusest Haaberstis Paldiski maanteel. Mehed pöördusid ise haiglasse.

 

14. oktoobril teatati Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval kaklusest alkoholijoobes meeste vahel. Politsei saabudes olid osad neist lahkunud, kiirabi vaatas kohale jäänud mehed üle, haiglasse viimist keegi ei vajanud.

 

14. oktoobril teatati, et Lasnamäel Pallasti tänaval korteris lõi 41-aastane mees pudeliga 25-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

 

15. oktoobril teatati, et Kesklinnas Suur-Karja tänaval lõi seni tuvastamata mees 45-aastast meest, kelle kiirabi toimetas haiglasse. Ründaja oli politsei saabudes sündmuskohalt lahkunud.

 

15. oktoobril teatati, et Lasnamäel Paekaare tänaval korteris ründas 40-aastane mees oma elukaaslast. Mõlemad osapooled olid tarvitanud eelnevalt ühiselt alkoholi. Kiirabi toimetas naise haiglasse.

 

15. oktoobril teatati kaklusest Kesklinnas Viru tänaval. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

15. oktoobril teatati, et Haaberstis Kotlepi tänaval asuvas majas ründas 54-aastane naine oma elukaaslast, 62-aastast meest. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

 

15. oktoobril teatati, et Lasnamäel Linnamäe teel korteris toimus konflikt elukaaslaste vahel. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes ning konflikti juures viibis ka alaealine laps, kes toimetati turvakodusse. Mõlemad vanemad toimetas kiirabi haiglasse.

 

Asja rikkumine ja hävitamine

14. oktoobril sai politsei teate Rocca al Mare kaubanduskeskuse parklas olevast kahest Bolt Drive rendiautost Audi A3 ja Škoda Fabia, mis olid kella 6.40 ajal põlenud ja mida käisid kustutamas päästjad. Lääne-Harju politseijaoskonna välijuht Karl Kalda rääkis, et samuti kohapeale reageerinud politseipatrull hakkas põlengu kohta koguma infot ja tekkis kahtlus, et keegi võis autod tahtlikult põlema panna. „Töötasime läbi erinevate asutuste ja politsei turvakaamerate salvestised ning esmaste kogutud tõendite põhjal tuvastasime meeste liikumisteekonna. Juba mõne tunni pärast, kella 12 ajal päeval pidasime ühes Tallinna majutuskohas kinni 25aastase ja 32aastase mehe. Meeste liikumine ja tegutsemine parklas jäi turvakaamera salvestisele ja saime kuriteos kahtlustatavad kiirelt, n-ö kuumadel jälgedel kätte,“ rääkis Kalda. Politsei pidas ühe mehe kinni. Teisel mehel on kodukohast lahkumise keeld.

 

Vargused

14. oktoobril teatati, et Lasnamäel Katusepapi tänaval on ettevõttest varastatud tehnikat. Esialgne kahju 1000 eurot.

 

14. oktoobril teatati, et Mustamäel A. H. Tammsaare teel varastati garaažist sõiduki veljed. Esialgne kahju 800 eurot.

 

15. oktoobril teatati, et Kesklinnas Raua tänaval on garaažist varastatud kaks jalgratast. Jalgrattaste rattalukk oli katki lõigatud. Esialgne kahju 1000 eurot.

  

Harjumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

13. oktoobril teatati, et Lääne-Harju vallas rünnati 84-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse kontrolli.

 

15. oktoobril teatati, et Viimsi vallas tekkis elukaaslaste vahel füüsiline konflikt, milles sai viga 39-aastane naine. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

  

Piiriturvalisus

13. oktoobril teavitas Tallinna vanasadama A-terminali turvateenistus G4S isikust, kellel on keelatud nuga. Isikuks osutus 2006. aastal sündinud Soome Vabariigi kodanik, kel oli kaasas tsiviilkäibes keelatud vedru- ja raskusjõul väljaviskuva ja seejärel jäigalt kinnituva teraga nuga, mille tera pikkus on üle 8,5 cm ja mille tera on kahelt poolt teritatud. Põhja prefektuuri piiripunkti patrull koostas väärteoprotokolli ning mehelt võeti keelatud nuga ära.

 

13. oktoobril kontrollis Tallinna piiripunkti patrull Tallinna Vanasadamas kahte meest, kellest üks esitas kontrolliks võltsimistunnustega Itaalia elamisloakaardi ja teine võltsimistunnustega Belgia isikutunnistuse. Isikud toimetati tuvastamiseks ja asjaolude selgitamiseks kinnipidamiskeskusesse.

 

15. oktoobril teavitas Tallinna lennujaama liiklusala koordinaator, et Frankfurtist saabuva lennu pardal on agressiivne isik, 1955. aastal sündinud Eesti Vabariigis elav Venemaa Föderatsiooni kodanik. Mees ründas lennukis lennumeeskonna liiget. Isik peeti kinni ning toimetati kinnipidamiskeskusesse.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Vargus

Politseile laekus teade, et Tartus Ujula tänaval asuva lodjakoja juurest varastati musta värvi kollaste osadega elektriratas Agogs Tracer. Kahju kokku 700 eurot.

 

Võrumaa

 

Kelmus

Politseile laekus teade, et Võrumaal võttis naine oma endise abikaasa pangakaardi ning võttis sellega arvelt sularahas välja 5100 eurot. Täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise viiel Ukraina, ühel Iisraeli, ühel Serbia ja ühel Moldova kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

13. oktoobril viisid Lõuna prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnikud läbi tegevused Tartus linnas ja Tartumaal seadusliku aluseta Eestis viibivate/ töötavate isikute ning tagaotsitavate isikute avastamiseks ja tabamiseks. Eelkõige pöörati tähelepanu kulleriteenuse platvormidele. Tuvastati kaks inimest, kelle töötamine Maksu- ja Tolliametis polnud registreeritud. Info edastati Maksu- ja Tolliametile.

 

15. oktoobril kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist väljumisel sõiduautot, mida juhtis Rumeenia Vabariigi kodanik. Sõidukil olev VIN ei läinud kokku registreerimistunnistusel oleva VIN numbriga. Andmebaasi kontrollist selgus, et eksitud on andmete sisestamisel registreerimistunnistuse väljastamisel. Sõiduki piiriületus tõkestati ja inimene suundus koos sõidukiga vormistama õigete andmetega dokumente.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

15. oktoobril teatati politseile, et Sillamäel Viru puiesteel asuvas kortermajas lõi alkoholijoobes mees enda õde. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

15. oktoobril sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Vahtra tänaval lõi alkoholijoobes 58-aastane mees enda elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

15. oktoobril teatati politseile, et Sillamäel lõi seni tuvastamata mees 19-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

15. oktoobril sai politsei teate, et Ahtme linnaosas ründas 35-aastane mees enda elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

14. oktoobril sai politsei teate, et Narvas Võidu prospektil lõi seni tuvastamata isik 28-aastast meest.  Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

14. oktoobril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Puru teel asuvas kortermajas ründas alkoholijoobes 35-aastane mees oma elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

14. oktoobril teatati politseile, et Kiviõli linnas lõi alkoholijoobes 43-aastane mees enda abikaasat. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

13. oktoobril sai politsei teate, et Toila vallas lõi 44-aastane mees enda ema. Politseinikud pidasid lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Lääne-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

13. oktoobril sai politsei teate, et Rakveres Kaevu tänaval asuvas korteris lõi 36-aastane mees enda endist abikaasat. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine Usbekistani kodanikul. Mehele määrati rahatrahv ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

 

Nädalavahetusel tuvastasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse siseneval sõidukil tahavaatepeegli küljes Georgi lindi. Venemaa kodanik loovutas vabatahtlikult sümboolika ning talle määrati rahatrahv 400 eurot. Isiku tähelepanu juhiti sellele, et Eesti Vabariigis on selline sümboolika keelatud.

 

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise 47 Moldova, kolmel  Venemaa ja Ukraina ning ühel Põhja-Makedoonia kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Läänemaa

 

Kehaline väärkohtlemine

13.oktoobril kella 14 ajal sai politsei teate, et Haapsalus Tehnika tänaval olevas parklas lõi 56-aastane mees 69-aastast meest.

 

Pärnumaa

 

Raske tervisekahjustuse tekitamine

14. oktoobril kella 20.15 ajal sai politsei teate, et Tammiste külas elamupiirkonnas löödi 37-aastast meest noaga. Mees sai raskelt viga ja viidi haiglasse. Politsei pidas kinni 53-aastase mehe, keda löömises kahtlustatakse.

 

Raplamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

13. oktoobril sai politsei teate, et 11. oktoobril andsid 18-aastane mees ja 24-aastane mees Märjamaa vallas elektrikarjuse seadmega elektrilööke neile tuttavale 24-aastasele mehele ja tekitasid talle valu.

 

Saaremaa

 

Arvutikelmus

13. oktoobril alustas politsei kriminaalmenetlust arvutikelmuses, kus Saare maakonnas elava naise pangakontolt oli tema teadmata augustikuus tehtud mitmeid tehinguid. Tekitatud kahju on ligi 500 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.