Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2023-10-10 07:14:26)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 125 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 57 varavastast kuritegu, sealhulgas 44 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 110.

 

Nädalalõpul juhtus kuus inimkannatanutega liiklusõnnetust ning juhtimiselt kõrvaldati 34 joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

Eelmise nädala jooksul taotlesid Eestis ajutist kaitset 173 Ukraina sõjapõgenikku ning eilse seisuga oli Eestis kehtiv ajutine kaitse 35 842 sõjapõgenikul. Alates Venemaa sõjalises rünnakust Ukraina vastu on Eestis saanud ajutist kaitset kokku 49 123 sõjapõgenikku. Lisaks taotlesid 65 Ukraina kodaniku eelmisel nädalal Eestis rahvusvahelist kaitset. Kokku on Eesti andnud rahvusvahelise kaitse 5932 Ukraina kodanikule.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

6. oktoobril teatati, et Lasnamäel Mahtra tänava kortermajas lõi 71-aastane mees oma 66-aastast elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

6. oktoobril teatati, et Lasnamäel Katleri tänava kortermajas lõi 36-aastane mees oma 38-aastast elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

6. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas  Kolde puiestee kortermajas lõi 39-aastane mees 55-aastast naist.

 

7. oktoobril toimus Kesklinnas aedvilja tänaval kahe mehe vahel konflikt, milles said mõlemad viga.

 

7. oktoobril teatati, et Lasnamäel Vikerlase tänaval lõid seni kaks tuvastamata meest 50-aastast meest.

 

7. oktoobril teatati, et Lasnamäel Peterburi tee kortermajas lõi 56-aastane mees 48-aastast naist.

 

8. oktoobril teatati, et Lasnamäel Arbu tänaval lõi seni tuvastamata mees 39-aastast meest.

 

Vargus

8. oktoobril varastati Kesklinnas Hobujaama tänavalt lukustatud jalgratas. Kahju on 2000 eurot.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Viljandimaa

 

Kehaline väärkohtlemine

7. oktoobril sai politsei teate, et Viljandis Loode tänaval lõi 30-aastane mees enda 21-aastast naist. Mees peeti sündmuskohal kinni ning juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

  

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise neljal Moldova ja neljal Ukraina kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

7. oktoobril tuvastati Saatse kordonis, et piirialal liigub üks inimene, kellel on käes lemmikloomapuur, mille sees on kass. Koeratoimkond avastas piiriületusele viitavad jäljed. Inimene peeti kinni ning selgus, et tegemist on Venemaa Föderatsiooni kodanikuga, kes palus poliitilistel põhustel varjupaika.

 

8. oktoobril kontrolliti Koidula piiripunktis Eestisse sisenemisel Eesti Vabariigi kodanikku. Kontrollimise käigus selgus, et mees on Eestis tagaotsitav ja ta peeti kinni.

 

8. oktoobril kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist väljumisel Kirgiisi Vabariigi kodanikku. Selgus, et mees oli viibinud Schengenis ebaseaduslikult kaheksa päeva, neist ühe päeva Eestis. Mehele määrati rahatrahv 30 trahviühikut, summas 120 eurot. Samuti koostati talle ettekirjutus Eestist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ja kohaldati üheks aastaks Schengeni sissesõidukeeld. Mees suundus Venemaa Föderatsiooni.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

7. oktoobril teatati politseile et Narvas asuvas meelelahutusasutuses löödi 42-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

7. oktoobril sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Ehitajate tänaval asuva bussipeatuse juures lõi 59-aastane mees korduvalt 25-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

7. oktoobril sai politsei teate, et Narvas A. Puškini tänaval lõi 41-aastane mees oma abikaasat. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

6. oktoobril teatati politseile, et Kiviõlis Metsa tänaval asuva kaupluse juures lõi seni tuvastamata mees 39-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Kelmus

Politseisse pöördus Kohtla-Järvel elav eakas naine, kellele helistas end politseiametnikuna esitlenud naine. Kelm ühendas eaka naise väidetava panga töötajaga, kes palus naisel raha välja võtta ja see Omnivaga posti panna, mida naine ka tegi. Paar päeva hiljem pidi naine uuesti raha välja võtma ja selle kelmidele saatma. Tekitatud kahju on 19500 eurot.

 

Lääne-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

8. oktoobril teatati politseile, et Rakveres Võidu tänaval asuvas kortermajas lõi alkoholijoobes 76-aastane mees terava esemega talle tuttavat meest. Politseinikud pidasid lööja kinni.

 

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Venemaa kodanikul. Mehele määrati rahatrahv ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

 

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise 46 Moldova, kuuel Ukraina, viiel Venemaa, neljal Gruusia, kolmel Usbekistani ja Serbia, kahel Iisraeli ning ühel Valgevene ja Bosnia ja Hertsogoviina. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Järvamaa


Kehaline väärkohtlemine
6. oktoobril sai politsei teate, et Järva vallas lõi 47-aastane mees oma 44-aastast elukaaslast.

Pärnumaa

 

Kelmus
6. oktoobril alustati kriminaalmenetlust kelmuses, kus 2023. aasta septembris registreeris Pärnumaal elav naine enda telefoninumbri ja e-posti aadressi Facebookis leitud investeerimisreklaami juures, mille peale helistati naisele ja tutvustati börsil raha teenimise võimalusi. Helistaja soovitas naisel kanda AnyDesk programmi vahendusel raha Binance keskkonda ning avas naise nimele Revolut konto, millelt tegi näiliselt naise huvides erinevaid rahalisi tehinguid. Kelmusega tekitatud esialgne kahju oli 13 500 eurot.

 

Vargus

8. oktoobri hommikul sai politsei teate, et Pärnu linnas Põhara külas asuvalt krundilt on varastatud bensiinigeneraator ja neli autoakut. Esialgsel hinnangul on vargusega tekitatud kahju umbes 320 eurot.

 

Kehalised väärkohtlemised

6. oktoobril sai politsei teate, et Pärnus eramus lõi 40-aastane mees 54-aastast meest ning lõhkus ka trepikoja akna. Politsei pidas 40-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

7. oktoobril teatati politseile, et Pärnumaal Põhja-Pärnumaa vallas korteris lõi 49-aastane mees oma 36-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi.

 

7. oktoobril teatati politseile, et Pärnus eramus tekitas 32-aastane mees kehavigastusi oma 29-aastase elukaaslasele. Politsei pidas 32-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Saaremaa

 

Kelmus

9. oktoobril alustati kriminaalmenetlust selles, et 3. oktoobril saadeti Saaremaal elava naise mobiiltelefonile näiliselt Omnivalt laekunud sõnum tollimaksu tasumiseks. Sõnumis olevale lingile klikkides tehti kannatanu pangaarvelt kaks makset Saudi Araabias asuvale Geekay Games kontole. Kannatanule tekitati kahju umbes 910 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID