Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi 41. nädala eelinfo (2023-10-09 07:41:58)


9. oktoober – 15. oktoober 2023­

 

Esmaspäev. 9. oktoober

  • Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumis toimub lambakasvatajate ümarlaud, kust võtab osa ka regionaalminister Madis Kallas.

 

  • Riigikogus toimub maaelukomisjoni istung, mille päevakorras on ülevaade Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi valitsemisala 2024. a eelarvest, riigi eelarvestrateegia 2024–2027 ning Riigikogu otsuse „Putukate ja putukaid sisaldavate toitude ja toodete erimärgistamise ja müügi kohta" eelnõu ettevalmistamine esimesele lugemisele saatmiseks. Ministeeriumi esindavad istungil regionaalminister Madis Kallas, kantsler Marko Gorban, toiduohutuse osakonna juhataja Pille Tammemägi ja ministri nõunik Kaja Piirfeldt.

 

Teisipäev, 10. oktoober

  • Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi esindus osaleb kolmepoolsel kohtumisel Euroopa Komisjoni ja Euroopa Liidu Nõukogu eesistujariigiga, kus arutatakse 2024. aasta Läänemere kalakvootide üle. Ministeeriumi esindavad kalavarude osakonna nõunik Kaire Märtin ning välissuhete ja eurokoordinatsiooni osakonna nõunik Ulvi Päädam.

 

  • Regionaalminister Madis Kallas avab Elvas Lõuna-Eesti toidukonverentsi „Talust kooli“.

 

  • Kell 11 tutvustatakse Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumis (Lai tn 41) toidu märgistuse ja toiduhügieeni uuringu tulemusi. Uuringu tulemustest saab näiteks teada, kuidas inimesed kodus toiduga ringi käivad ja kas laialt levinud QR-kood on ka toidupakendil eelistatud valik info saamiseks. Lisaks peetakse lühiloengud lisaainetest ehk E-ainetest (Liisa Kiikeri, Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus) ning märgete "kõlblik kuni" ja "parim enne" erinevustest (Hellika Kallaste, Regionaal- ja Põllumajandusministeerium).

Osalusest palume teada anda vähemalt kaks tundi enne ürituse algust aadressile press@agri.ee.

 

 

Kolmapäev, 11. oktoober

  • Regionaalminister Madis Kallas külastab Eesti põllumajanduse aastanäitust ja osaleb seal peetavas ministri infotunnis.

 

  • Põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Madis Pärtel esitab Eesti lihaveisekasvatuse aastakonverentsil ettekande teemal „Lihaveisekasvatuse majanduslik jätkusuutlikkus".

 

Neljapäev, 12. oktoober

  • Regionaalminister Madis Kallas osaleb Vabariigi Valitsuse istungil ja kabinetinõupidamisel.

 

 

Reede, 13. oktoober

  • Regionaalminister Madis Kallas annab üle Eesti Toiduainetööstuse Liidu väljastatava auhinna „Südamega tegija 2023“.

 

 

Laupäev, 14. oktoober

  • Regionaalminister Madis Kallas osaleb kolme Balti põllumajandusministri töökohtumisel Lätis. Pärast kohtumist peetakse 68. künni maailmameistrivõistluste lõpuüritus, kus lätlased annavad korraldamise teatepulga üle Eestile. Ministrit saadab visiidil nõunik Kaja Piirfeldt.

 

 

Allikas: Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.