Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Veterinaaria pidupäev toob kesklinna koerad ja hobused (2023-10-06 06:24:21)


6. oktoobril jõuab kätte Eesti veterinaarmeditsiini 175. aastapäeva tähistamise olulisim päev – Tartu kesklinnas saavad kõik huvilised heita pilgu loomaarstide igapäevatööle, küsida neilt nõu oma lemmiku tervise kohta, uudistada loomi ning osa tantsu- ja muusikaprogrammist.

 

Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini- ja loomakasvatuse instituudi direktor Toomas Tiirats ütles, et loomaarstiõpe on olnud maaülikooli üks peamisi õppe- ja teadussuundi läbi aegade ja on seda ka kaasajal. „Meie jaoks sai maaülikool alguse veterinaariakliiniku rajamisega 1848. aastal. Selle ajaloolise sündmuse tähistamiseks avame reedel kell 12 mälestustahvli esimese veterinaariakliiniku asukohas Tartus von Bocki maja juures,“ ütles Tiirats.

Mälestustahvli avamisele eelneb loomaarstide tööd ja loomaarstiõpet tutvustav programm kell 10-12 Tartu raekoja platsil. Seal on kasulikke ja huvitavaid tegevusi nii väikelastele, noortele, kes tunnevad huvi loomaarstielukutse vastu, lemmikloomaomanikele kui ka kõikidele loomaarmastajatele. „Meie veterinaariaüliõpilased võtavad raekoja platsile kaasa koerad, kelle näitel juhendatakse, kuidas teha lemmikloomale kliinilist ülevaatust ning kuidas koeri treenida. Lisaks tutvustavad nad arstiriistu, õpetavad mulaaži peal lihtsamaid kliinilisi protseduure (kanüüli panekut, süstimist, õmblusi) ning kutsuvad huvilisi üles panema oma teadmised proovile mälumängus,“ kirjeldas Toomas Tiirats loomaarstitudengite plaane.

Väikelapsed saavad tuua oma kaisulooma ülevaatusele Kaisukanni Kliinikusse, kus kontrollitakse kaisuka tervist ja õpetatakse nende eest hoolitsema.

Maaülikooli loomakliiniku loomaarstid vastavad lemmikloomaomanike küsimustele ja teevad loomadele kohapeal marutaudivaktsiini. Selleks peab kindlasti kaasa võtma lemmikloomapassi.

Teenistuskoerte tööd tutvustavad politseikoerad ja koerajuhid. Lõbusõitu saab teha hobukaarikuga. Üles astuvad Eesti Maaülikooli rahvatantsuansambel Tarbatu ja puhkpilliorkester Popsid. Vaata kesklinna sündmuste kava maaülikooli kodulehelt.

Ülikoolipere jaoks jätkub reedene pidupäev kell 14 akadeemilise aktusega, mis on kõige olulisem sündmus kogu akadeemilise aasta jooksul. Akadeemilise loengu "Antibiootikumide kasutamine ja resistentsuse tekkimine produktiivloomadel – kas murekoht looma- ja rahvatervisele?" peab Eesti Maaülikooli värske audoktor Ulf Magnusson Rootsi Põllumajandusteaduste Ülikoolist.

Aktusel promoveeritakse ka uued doktorid. Antakse üle tunnustused: teenelise professori aunimetus, Eesti Maaülikooli teenetemedal, aasta  õppejõud, aasta täienduskoolitaja, aasta vilistlane. Tunnustatakse ka teaduskonkursside võitjaid ja antakse üle stipendiumid.

Esimest korda annab Eesti Maaülikool välja „Rohesammu“ auhinna, et tunnustada rohelist mõtteviisi edasikandvaid tegevusi. Konkursile võis esitada nii ülikooli enda liikmeid (üliõpilasi, töötajaid), kui ka koostööpartnereid või muid silmapaistvaid tegutsejaid. Laureaat selgub homsel akadeemilisel aktusel.

Vaata aktuse kava maaülikooli kodulehelt.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.