Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PPA tugevdas kontrolli sadamates ja bussitranspordis (2023-10-05 07:03:00)


Ebaseadusliku rände tõkestamiseks suunas PPA Eesti-Läti piirile, aga ka sadamatesse ja transpordisõlmedesse täiendavaid patrulle. Viimastel nädalatel on politsei Eestis tõkestanud 29 ebaseaduslikult riiki tulnud välismaalase liikumise.

 

Piirivalve juhi Veiko Kommusaare sõnul on Läti riik Valgevene tegevuse tõttu viimase kolme aasta suurima rändesurve all. „Meie lõunanaabrite piirivalvurid töötavad ööpäevaringselt ja suurte jõududega, kuid ebaseaduslike piiriületuste arvu suur tõus Lätis mõjutab paratamatult ka lähiriike. Viimastel nädalatel oleme piiri lähedal ja siseriigis tuvastanud mitu välismaalaste gruppi, kes tulid Euroopa Liitu ebaseaduslikult ning kasutavad ära vaba liikumist, et Eesti kaudu põhjanaabrite suunas lahkuda. Seetõttu tugevdasime oma kohaolu piiri lähedal, trassidel ja sadamates, arvestades välismaalaste võimalikke liikumisteid,“ selgitas Kommusaar.

 

„Meie lähiriikide vastu suunatud aktiivne ränderünne kestab endiselt ja Eesti annab oma panuse ka selle eesliinil. Juba teist nädalat on Eesti politseinikud ESTPOL8 meeskonnaga abiks Läti-Valgevene piiril ning nende tööpäevad on tihedad. Täna saadame Lätti ka uue ESTPOLi vahetuse ning suhtleme pidevalt partneritega, et meie ohupilt oleks võimalikult täpne ja oskaksime nii Eestis tegevusi planeerida kui ka abi pakkuda,“ ütles Kommusaar.

 

Ebaseadusliku rände tõkestamisel on tähtis roll kõigil elanikel. „PPAl on väga hea koostöö piiriäärsete elanikega, kuid julgustame ebaseadusliku rände suhtes tähelepanelik olema ka piirist kaugemal. Kui näiteks transpordi, majutuse või muu teenuse pakkujal tekib kahtlus, et tema ees seisev reisija pole Euroopasse jõudnud seaduslikult, siis tasub sellest alati politseile teada anda. Näiteks tasub tähelepanelik olla taksojuhtidel, keda kutsutakse piiri lähedale inimestele järgi,“ rääkis piirivalve juht.

 

Viimastel nädalatel on PPA tabanud mitu ebaseaduslikult Euroopa Liitu sisenenud välismaalaste gruppi. Septembri keskpaigas pidasid politseinikud Valgas kinni ebaseaduslikult Euroopa Liitu sisenenud 21 inimest, kes saabusid Eesti riiki Lätist. Möödunud nädalavahetusel tuvastas PPA viis välismaalast, kes tulid riiki Läti kaudu, aga kellel puudus seaduslik alus Euroopa Liidus viibimiseks. Esmaspäeval, 2. oktoobril peeti kinni kolm Kuuba kodanikku, kes olid ületanud Eesti-Venemaa piiril ajutise kontrolljoone.

 

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.