Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Mahukas raamat võtab kokku Eesti veterinaarmeditsiinialase kõrghariduse ajaloo (2023-10-03 10:06:12)


Juubeliraamat veterinaarmeditsiinist


3. oktoobril kell 14 toimub Eesti Maaülikooli raamatukogus veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi juubeliraamatu "175 aastat loomaarstiõpet ja -teadust Eestis" avalik esitlus. Juubeliraamat võtab kokku instituudi tegemised läbi aegade.

Raamatus on ülevaade Tartu veterinaariakõrgkooli ajaloo uurimisest, Eesti veterinaarmeditsiinialase kõrghariduse ajaloost, veterinaarmeditsiini struktuuriüksuste ja koosseisude ajaloost ning veterinaarmeditsiinialaste distsipliinide õpetamise ja uurimise ajaloost. Lisaks on raamatus Tartu veterinaariakõrgkooli juhtide, õppejõudude ja teadurite elulood ning EPA ja E(P)MÜ veterinaarmeditsiini eriala vilistlased aastatel 1952-2022. 

Raamatu on koostanud Enn Ernits ja Tarmo Niine ning peatoimetaja on Toomas Tiirats. 

"Viimased pool sajandit on instituudiga koos elatud, seetõttu suuri üllatusi raamatut koostades ette ei tulnud. Vastavalt vajadusele saaksime kaasautori Tarmo Niinega koostada kasvõi viieköitelise monograafia või teatmeteose artikli, seega üheköitelist teost ei olnud raske koostada," kommenteeris Enn Ernits. 

Raamat on värvitrükis ja rikkalikult fotodega illustreeritud. Raamat ilmus nii eesti kui ka inglise keelsena. Kõik huvilised on raamatuesitlusele oodatud. 

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 3. oktoober 2023 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.