Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Jaaniöö tõotab tulla kuiv (2007-06-21 06:49:09)

Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 20. juunil Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Kõigile eelnenud vihmaennustustele vaatamata võib jaaniõhtu ja -öö enamikus Eestis olla küllaltki ilus ja sademeteta. Praegused prognooskaardid annavad jaaniööl teatava hoovihmavõimaluse vaid läänesaartele.
Neljapäeval on väheaktiivse madalrõhulohu mõjul enam pilvi Põhja-Eestis, kus võib kohati ka hoovihma sadada. Puhub nõrk põhjakaarte tuul ning sooja tuleb 17...22 kraadi.
Reedest pühapäevani on ilm vähese või vahelduva pilvisusega, pühapäeval on väike vihmavõimalus eeskätte Lääne-Eestis ja saartel. Valdavad ida- ja kagutuuled kiirusega 2-8 m/s, reedel võivad tuuleiilid rannikul ulatuda ka 12 m/s. Öösiti on sooja 5...12 ja päeviti 18...23 kraadi.

Uue nädala algul tugevneb madalrõhkkondade mõju Eesti ilmale.

Esmaspäeval ja teisipäeval valdab siiski veel vahelduvalt pilves ja suurema sajuta ilm. Tuuled puhuvad läänekaartest kiirusega 3-8, iiliti kuni 12 m/s. Öösiti on sooja 8...13 ja päevasel ajal 18...23 kraadi. Teisipäeva õhtul läheneb läänest madalrõhkkond, mis praeguste prognooside järgi kannab meieni tugeva sajuala. Tuul pöördub teisipäeva jooksul lõunasse, kolmapäeval aga kagusse, puhudes 3 - 8 m/s.

Teisipäeva õhtuks pilvisus tiheneb ning läänest algav sadu levib kolmapäeva öösel üle maa. Sadu on mitmel pool tugev ning võib olla äikest.

Kolmapäeva päeval jätkuvad mitmel pool hoovihmad. Sooja on öösel 10...15 ja päeval 12...17 kraadi.

 

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +16...+17 kraadi, mis on normi piires. Sademeid on oodata 15 mm Ida-Eestis 30 mm-ni läänesaartel, mis vastab kuni 3-kordsele normile. Kuna kogu see vihmakogus on ennustatud alles järgmiseks kolmapäevaks, võivad prognoosid veel muutuda.

Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.