Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Sel nädalal tähistatakse Eesti kõrgema veterinaariahariduse 175. aastapäeva (2023-10-02 07:54:15)


Täna, 2. oktoobril algas Eesti veterinaarmeditsiini 175. aastapäevale pühendatud juubelinädal. Juubelinädal kulmineerub reedel sündmustega Tartu kesklinnas ja Eesti Maaülikooli akadeemilise aktusega.
 

Eesti Maaülikool korraldab juubeli puhul koos veterinaariaorganisatsioonidega mitmeid sündmusi, mis tutvustavad loomaarsti elukutset ja teevad kummarduse veterinaaria õpetamise arenguloole.
 

Eesti Maaülikool rektor Ülle Jaakma ütles, et veterinaarmeditsiini 175. aastapäeva võib pidada ühtlasi ka Eesti Maaülikooli juubeliks. „Veterinaaria on üks meie ülikooli nurgakividest. Peame 1848. aastal Tartu südalinnas alustanud kõrgemat veterinaariakooli meie eelkäijaks. Oleme seda järjepidevust hoolega hoidnud ning saame uhkusega tõdeda, et loomaarstiharidus ning -teadus on Eestis jätkuvalt väga heal tasemel,“ sõnas rektor Jaakma.
 

Toomas Tiirats, Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi direktor tõi välja, et kuigi sellele igapäevaselt ei mõelda, mõjutab veterinaaride töö meie kõikide elu. „Loomaarstid mitte ainult ei ravi loomi, vaid hoiavad ka ära taudide leviku ning vastutavad selle eest, et meie lauale jõuaks tervislik ja puhas toit. Seepärast on hea ettevalmistusega loomaarstide koolitamine tähtis mitte ainult meie ülikoolile, vaid ühiskonnale tervikuna,“ sõnas Tiirats.
 

Toomas Tiirats lisas, et juba nädalavahetusel said mitmed loomaskulptuurid üle Eesti endale maaülikooli veterinaariatudengite abiga selga pidurüüd. „Tudengid kutsuvad nüüd üles kõiki, kes veterinaarmeditsiini kirjadesse ehitud skulptuure märkavad, nende loomakujude juures vahvaid fotosid tegema ja postitama neid Instagrami haaksõnaga #veterinaarmeditsiin 175. Parima foto autorit ootab auhind ja selle võitja kuulutavad tudengid välja sel reedel Tartu raekoja platsil,“ kutsus Tiirats loomaskulptuure sel nädalal uue pilguga vaatama.

 

Esmaspäeval, 2. oktoobril kell 14 avatakse Eesti Maaülikooli raamatukogus näitus „Veterinaarmeditsiin 175“,  kus lisaks pildi- ja tekstimaterjalidele saab kogeda ka pea sajanditagust veterinaariaprofessori kabineti õhkkonda koos juurdekuuluva sisustuse ja arstimisriistadega.

 

Teisipäeval, 3. oktoobril kell 14 toimub sealsamas raamatukogus loomaarstiõppe ja -teaduse lugu jutustava juubeliraamatu „175 aastat loomaarstiõpet ja -teadust Eestis“ esitlus.

 

Reedel, 6. oktoobril kanduvad juubelisündmused linnaruumi – kell 10-12 on kõik huvilised oodatud Tartu raekoja platsile, kus tutvustakse loomaarstide tööd, saab uurida loomaarstiõpingute kohta ja on mitmeid meelelahutusi nii väikestele kui suurtele. Kell 12 avatakse veterinaariakooli esialgses asukohas von Bocki maja juures (Lossi ja Ülikooli tänava ristmikul) mälestustahvel. Ülikooliperele jätkub reedene päev kell 14 akadeemilise aktusega.

 

Esmaspäevast reedeni saab Vikerraadio järjejutuna kuulata James Herrioti muhedaid loomaarstivesteid.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 2. oktoobri 2023 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.