Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kliimaministeeriumi haldusala 40. nädala eelinfo (2023-10-02 07:38:48)


Esmaspäev, 2. oktoober

 

  • 2.-3. oktoobrini viibib kliimaminister Kristen Michal Ida-Virumaal. Esmaspäeval on ministril kavas külastada Sillamäe sadamat, ÖkoSili ja Silpowerit ning teisipäeval lasta Narva jõkke tuurasid ja külastada Narva veehoidlat.
     

 

Teisipäev, 3. oktoober
 

  • 3.-4. oktoobrini osaleb metsaosakonna juhataja Meelis Seedre Helsingis Euroopa metsapoliitika teemalisel kohtumisel, kus arutatakse jätkusuutliku metsanduse ja puidukasutuse üle. Seedre annab kohtumisel ülevaate Eesti puidu ja metsapoliitika arengutest.



Kolmapäev, 4. oktoober
 

  • Kliimaministeeriumi merenduse ja veekeskkonna asekantsler Kaupo Läänerand ja meremajanduse osakonna juhataja Jaak Viilipus osalevad Tallinnas rahvusvahelisel merenduskonverentsil, kuhu on kokku kutsutud Eesti ja naaberriikide mere-, transpordi-, avaliku ja akadeemilise sektori esindajad ning ettevõtjad, et üheskoos arutada aktuaalseid merendusteemalisi küsimusi, seada sihte ning pakkuda välja lahendusi, mis oleksid kasulikud kogu regiooni majandusele kui ka ühis­konnale laiemalt.

 

  • 4.-5. oktoobrini võõrustab Keskkonnaamet Läti projekti "Life for Species" delegatsiooni. Külalistele tutvustatakse LIFE-IP Loodusrikas Eesti ja LIFEAdaptEst tegevusi ning Eesti Maaülikooli projekti "LIFE CONNECTING MEADOWS". 

 

  • 4.-5. oktoobrini on Ida-Virumaal rahvusvaheline jääkreostuse ekspertseminar. Seminaril jagatakse LIFE IP CleanEST projekti kogemusi jääkreostuse likvideerimisel ja saastunud pinnase tervendamisel Erra jõe, Kohtla-Nõmme endise rehvitehase ning Pahnimäe asfaltbetoonitehase näitel.
     

 


Neljapäev, 5. oktoober
 

  • Ühendministeeriumis toimub meremajanduse ümarlaud, mis toob ühe laua taha riigi, ettevõtjad, merendusalased ühendused ja merendusentusiastid, et töötada koos Eesti kui mereriigi tervikliku arengu suunas.

 

  • Rohereformi asekantsler Kristi Klaas kohtub DG ENV asepeadirektor Patrick Child’iga.

 

  • Kell 11 korraldab RMK looduskaitseosakond oma koostööpartneritele Vasalemma taastatud jõesängi avamise ürituse endise Vanaveski paisu juures. Vasalemma jõe looduslik jõesäng taastati projekti „Vooluveekogude tervendamine“ raames. Sellega likvideeriti siirdekalade rändevõimalusi takistav Vanaveski pais ja avati veevool kaladele. Üritusel vaadatakse tagasi tehtud töödele ja istutatakse üheskoos jõekaldale mõned puud. 

 


Reede, 6. oktoober
 

  • Kliimaminister Kristen Michal osaleb koos oma Leedu kolleegiga Baltikumi suurimal jätkusuutlikkuse festivalil Impact Day 2023, mis toob kokku mõjuettevõtjad, investorid, avaliku sektori esindajad ning teadlikud tarbijad.

 

  • Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) korraldab Baltikumi suurimal jätkusuutlikkuse festivalil Impact Day (Põhjala tehas, Marati 5, Tallinn) arutelu „Kuidas võimestada kestlikke ärimudeleid ja mille järgi hinnata mõjuinvesteeringute tasuvust keskkonnavaldkonnas?“. Kell 14.20 algavat paneeldiskussiooni juhib KIKi juhataja Andrus Treier ning koos temaga astuvad üles Kristi Saare (MTÜ Naisinvestorite Klubi), Anna-Greta Tsahkna (Timbeter), Triin Hertmann (Grünfin) ja Joosep Henrik Sild (Calidity). Arutelu on inglise keeles. 

 

  • Kantsler Keit Kasemets ja rohereformi asekantsler Kristi Klaas kohtuvad Euroopa Meteoroloogiliste Satelliitide Kasutamise Organisatsiooni EUMETSAT delegatsiooniga eesotsas peadirektor Phil Evansiga.

 

  • Kell 16 toimub Eesti Loodusmuuseumis linnaloodusele pühendatud näituse “Puudega linn” pidulik avamine.
     

 

Laupäev, 7. oktoober

 

  • 7. ja 8. oktoobril kutsub RMK huvilisi tutvuma oma Tallinna kontori ehk RMK Metsamajaga. Avatud uste üritus toimub Open House Tallinn 2023 ürituste sarja raames. Juhendatud ekskursioonid algavad täistunnil ja kestavad kuni üks tund. Lisaks eestikeelsetele ekskursioonidele toimuvad need ka inglise (kell 11.00) ja vene keeles (kell 16.00). Ekskursioon lõpeb maja hoovis, kus külalistele pakutakse pannkooke ja vastatakse küsimustele. RMK Metsamaja ekskursioonide giidideks on RMK töötajad. Üritus on tasuta, kuid vajalik on eelregistreerimine RMK kodulehel https://www.rmk.ee/avatud-metsamaja 

 

Allikas: Kliimaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.