Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uusi raamatuid ajakirja AED sarjadest (2007-06-20 06:19:33)

 

Kasvuhoone Eesti moodi

 

Ajakirja AED raamatusarjas “Aedniku ABC” ilmus 2007. aasta kevadel Tiina Paasiku praktiline uudisraamat “Kasvuhoone”.

 

Oma kasvuhoone on väga moes. Kes siis ei tahaks süüa omakasvatatud tomatit ja kurki, mille maitse meenutab lapsepõlve. Pealegi pakuvad aiaärid põneva maitse ja välimusega köögiviljasorte, mis sobivad kasvatamiseks just hobiaednikele.

 

Räpina aianduskooli õpetaja Tiina Paasik leiab, et parem on teha kõike õigesti, siis ei ole kasvuhoonega liiga palju tööd ning nähtud vaeva korvab rikkalik ja maitsev saak. Eelkõige on tema raamat mõeldud noorele aednikule, kes rajab oma elu esimest kasvuhoonet. Kuid ka kogenud kasvuhooneomanik leiab siit palju kasulikku.

 

Autor õpetab kasvuhoonet rajama ja kasvatama põhilisi kasvuhoonetaimi seemnest peale. Raamat on abiks ka ettekasvatatud taimede valimisel turul või aiandis, nende istutamisel ja hooldamisel.

 

Kõige põhjalikumalt on juttu tomatist ja kurgist. Nende kõrvale soovitab autor teisi köögivilju nagu paprika, juur- ja aedseller, okra, baklazhaan.

 

Koduaia pinnakatjad

 

Ajakirja AED raamatusarjas “100 taime” ilmus 2007. aasta kevadel Aarne Kähri raamat “Pinnakattetaimed”.

 

Pinnakattetaimed panevad aiakujunduses i-le täpi. Nad lisavad aiale ruumi, tekitavad õhulisuse muljet, seovad taimerühmi tervikuks, piiritlevad peenraid. Lisaks sellele on nad otstarbekad. Nende ilus tihe vaip lämmatab umbrohtusid ja võib olla suurepäraseks muruasendajaks.

 

Aednik Aarne Kähr on teinud kindla ja praktilise valiku Eestis kasvavatest talvekindlatest pinnakatjatest. Koduaia kujundajale on suureks abiks, et autor soovitab igale taimele ka sobivaid naabreid ja toob eraldi tabelis välja taimede kõrgused ja eelistatud kasvutingimused.

 

Allikas: Anu Jõesaar

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.