Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2023-09-28 07:16:50)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 74 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 51 varavastast kuritegu, sealhulgas 33 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 24.

 

Eile juhtus kolm inimkannatanutega liiklusõnnetust ning juhtimiselt kõrvaldati kuus joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

26. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Lõime tänaval korteris lõi 43-aastane naine meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

26. septembril teatati, et Lasnamäel P. Pinna tänaval asuvas majas ründas 45-aastane mees terariistaga 51-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse, politseinikud pidasid ründaja kinni.

 

Vargused

26. septembril teatati, et Lasnamäel Mäe tänaval asuvast kortermajast varastati diiselgeneraator. Vargusega tekitatud kahju 4000 eurot.

 

26. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval varastati sõidukist tööriistakast. Vargusega tekitatud kahju umbes 300 eurot.

 

Piiriturvalisus

26. septembril koostas Põhja prefektuuri ametnik sundtäidetava ettekirjutuse Eestist lahkumiseks ja kohaldas Schengeni sissesõidukeelu viieks aastaks 1989. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodanikule, kes viibis Schengeni liikmesriikides 239 päeva seadusliku aluseta. Mehele määrati rahatrahv 400 eurot.

 

26. septembril koostas Põhja prefektuuri ametnik ettekirjutuse Eestist lahkumiseks 14 päeva jooksul ja kohaldas Schengeni sissesõidukeelu üheks kuuks 1939. aastal sündinud Ameerika Ühendriikide kodanikule, kes viibis Schengeni liikmesriikides ühe päeva seadusliku aluseta.

 

26. septembril koostas Põhja prefektuuri teabegrupi ametnik ettekirjutise Eestist lahkumiseks ja kohaldas Schengeni sissesõidukeelu üheks kuuks 1981. aastal sündinud Tai Kuningriigi kodanikule, kes  viibis alates 19. septembrist Eestis ebaseaduslikult.

 

26. septembril koostas Põhja prefektuuri ametnik sundtäidetava ettekirjutuse Eestist lahkumiseks ja kohaldas Schengeni sissesõidukeelu viieks aastaks 1990. aastal sündinud Gruusia kodanikule, kes on töötanud Eestis ebaseaduslikult ning pani toime kaubanduskeskuses varguskatse. Mehe passis avastati kontrollimisel Ungari, Läti, Türgi ning Belgia võltsitud piiriületustempli jäljendid.

 

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Möödunud ööpäeva jooksul Lõuna prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud. 

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise kolmel Ukraina, kahel Serbia ja ühel Ukraina kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

26. septembril tuvastasid piirivalvurid, et piirialal liigub võõramaise välimusega inimene. Ta peatati kontrolliks Pattina külas ning selgus, et tegemist on 26-aastase Süüria kodanikuga, kes oli riiki saabunud ajutist kontrolljoont ebaseaduslikult ületades. Mees toimetati Värska teeninduskohta menetlustoiminguteks, kus ta taotles rahvusvahelist kaitset. Juhtunu kõik asjaolud on selgitamisel.

 

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

26. septembril teatati politseile, et Jõhvi linnas lõi 51-aastane mees teda korrale kutsunud meest. Politseinikud pidasid lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

26. septembril anti politseile teada, et Narvas Pähklimäe tänaval asuvas meelelahutusasutuses löödi 21-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

27. septembril teatati politseile, et Narvas Soldina tänaval asuvas kortermajas lõi 44-aastane mees tüli käigus enda naist. Politseinikud pidasid lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

26. septembril tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine üheksal Moldova, viiel Venemaa, kolmel Ukraina, kahel Iisraeli ja ühel Ameerika kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Järvamaa

 

Vargus

26. septembril sai politsei teate, et septembri keskpaigas varastati Paides Aiavilja tänaval kortermaja juurest rattahoidlast jalgratas Classic. Vargusega tekitatud kahju on 230 eurot.

 

Saaremaa

 

Vargus
26. septembril sai politsei teate, et augusti keskpaigas varastati Saaremaal Tõnija külas Argentiina mereväe tääk aastast 1891. Vargusega tekitatud kahju on ligi 250 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.