Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Augustikuu kinnisvaraturul üllatas Tartu korterituru aktiivsusega (2023-09-26 07:16:54)



Maa-ameti andmetel tehti 2023. aasta augustis kinnisvaraturul 3745 ostu-müügitehingut, mida on 18 protsenti vähem kui eelmine aasta samal ajal ning 17 protsenti rohkem kui eelnenud kuul.

Eluruumina müüdud korteriomandiga tehti 1948 tehingut, hoonestatud maadega 730 tehingut ning hoonestamata maadega 857 tehingut, mida oli vastavalt 21, 17 ja 12 protsenti vähem kui aasta tagasi samal ajal.

 

Tallinnas tehti 682 korteritehingut, mida oli 22 protsenti vähem kui 2022. aasta augustis. Tehinguid uute korteritega toimus pealinnas 57 protsenti vähem kui aasta tagasi samal ajal ning vanemate korteritega on tehtud 11 protsenti vähem tehinguid. Tartu korteriturg üllatas augustis 201 korteritehinguga, mida on küll ligi 27 protsenti vähem kui aasta tagasi samal ajal, kuid kolmandiku võrra rohkem kui eelnenud kuul. Peale möödunud aasta augustit pole ühes kuus Tartus nii palju eluruumina müüdud korterite tehinguid tehtud ning see tähistab ka käesoleva aasta Tartu korterite ostu-müügitehingute kuist rekordit. Pärnus müüdi augustis 61 korterit, mida on vastavalt 6 protsenti vähem kui aasta eest samal ajal.

 

Augustis maksis Tallinna korteri ruutmeeter keskmiselt 2970 eurot ning aastaga on ruutmeetri hind jäänud sisuliselt samale tasemele. Sealhulgas pealinna uue korteri ruutmeeter maksis augustis keskmiselt 4104 eurot ja vanema korteri ruutmeeter 2796 eurot. Aastane hinnakasv on uute korterite puhul ligi 27 protsenti ning järelmüükide hinnatase jääb 2,5 protsenti mullusele augustikuu tasemele alla. Tartus oli korteri ruutmeetri keskmine hind 2528 eurot ning aastane kasv 4,5 protsenti. Pärnu korteri ruutmeetri keskmine hind oli augustis 2211 eurot ning aastases võrdluses on keskmine hind kasvanud ligi 5 protsenti.

 

Detailsem augustikuu ülevaade Maa-ameti kodulehel.

Jooksvalt on võimalik statistikaga tutvuda kinnisvara hinnastatistika päringukeskkonnas.

 

Allikas: Maa-ameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.