Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2023-09-26 07:06:27)


Möödunud nädalalõpul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 124 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine, 48 varavastast kuritegu, sealhulgas 29 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 133.

 

Nädalalõpul juhtus 18 inimkannatanutega liiklusõnnetust ning juhtimiselt kõrvaldati 34 joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

Eelmise nädala jooksul taotlesid Eestis ajutist kaitset 167 Ukraina sõjapõgenikku ning eilse seisuga oli Eestis kehtiv ajutine kaitse 35 806 sõjapõgenikul. Alates Venemaa sõjalises rünnakust Ukraina vastu on Eestis saanud ajutist kaitset kokku 48 801 sõjapõgenikku. Lisaks taotlesid 37 Ukraina kodaniku eelmisel nädalal Eestis rahvusvahelist kaitset. Kokku on Eesti andnud rahvusvahelise kaitse 5827 Ukraina kodanikule.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

23. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval korteris ründas 46-aastane mees oma elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

23. septembril teatati, et Kristiines Tulika tänaval korteris toimus konflikt abikaasade vahel, mille käigus said mõlemad kergemaid vigastusi.

 

23. septembril teatati, et Lasnamäel Linnamäe teel korteris tekkis ühise alkoholitarvitamise käigus konflikt elukaaslaste vahel. Politsei saabudes põgenes mees akna kaudu.

 

23. septembril teatati, et Lasnamäel Kivila tänaval korteris ähvardas 58-aastane mees oma endist elukaaslast noaga. Seepeale lasi naine mehele pipragaasi näkku, misjärel mees lahkus.

 

23. septembril teatati, et Kesklinnas Mere puiesteel ründas 21-aastane mees 28-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse, politseinikud pidasid ründaja kinni.

 

23. septembril teatati, et Lasnamäel Vikerlase tänaval korteris ründas 48-aastane mees teist meest. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

 

24. septembril teatati, et Kesklinnas Tartu maanteel lõi 24-aastane mees oma abikaasat. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

24. septembril teatati kahe mehe vahelisest kaklusest Põhja-Tallinnas Kopli tänaval. Mõlemad osapooled olid tugevas alkoholijoobes.

 

Vargused

22. septembril teatati, et Mustamäel E. Vilde teel on öösel turulettidest varastatud sularaha. Vargusega tekitatud kahju on selgitamisel.

 

22. septembril teatati, et Lasnamäel Valukoja tänaval on ehitussoojakust varastatud tööriistu.

 

Harjumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

22. septembril teatati, et Saku alevikus ründas 21-aastane mees oma endist elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

22. septembril teatati, et Kose vallas lõi alkoholijoobes 33-aastane mees oma venda. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

22. septembril teatati, et Rummu alevikus korteris ründas 44-aastane mees oma elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

24. septembril tekkis Tartus Mõisavahe tänava kortermajas tüli 79-aastase naise ja 43-aastase naise vahel, mille käigus lõi noorem naine vanemat naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluses.

 

Vargus

24. septembril sai politsei teate, et Tartus Riia tänava kortermaja vahekoridorist varastati lukustatud elektriline tõukeratas GBAD F3Ma. Kahju 2700 eurot.

 

Viljandimaa

 

Kehaline väärkohtlemine

22. septembril lõi Viljandimaal Vana-Võidu külas 40-aastane mees enda 43-aastast elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluses.

 

Võrumaa

 

Ähvardamine

24. septembril Võru linnas Kubja teel ähvardas 33-aastane mees teist meest kehavigastuste tekitamisega. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise kuuel Moldova, neljal Ukraina ja ühel Venemaa kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

23. septembril peeti kohaliku inimese vihje peale kinni ja toimetati Värska teenindusse vene keelt kõnelev noorem mees, kes oli liikunud Venemaalt Eestisse. Mees esitas rahvusvahelise kaitse taotluse, mis võeti temalt vastu ning ta toimetati Võru arestimajja.

 

24. septembril fikseeriti Piusa kordonis, et kaks Saksamaa kodanikku viibivad ebaseaduslikult piirialal. Inimestele määrati rahatrahvid 25 trahviühikut, summas 100 eurot.

 

24.septembril kontrolliti Koidula piiripunktis Eestist väljumisel Ukraina kodanikku. Inimesel puudus kehtiv reisidokument välispiiri ületamiseks. Tema piiriületus tõkestati ja ta suunati tagasi Eesti Vabariiki.

 

24. septembril kontrolliti Koidula piiripunktis Ukraina kodanikku. Inimesel passi kaasas polnud ning kuna tal puudus kehtiv reisidokument välispiiri ületamiseks, siis ta piiriületus tõkestati. Inimene suunati tagasi Eesti Vabariiki.

 

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

24. septembril puhkuse Narvas Tallinna maanteel asuvas korteris naise ja mehe vahel tüli, mille käigus naine meest terava esemega lõi. Mees sai viga. Naise pidasid politseinikud kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

24. septembril lõi 46-aastane mees Ahtmes Maleva tänava korteris tüli käigus oma ema. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

23. septembril sai politsei hädaabikutse Narva linna Tõru tänavale, kus 42-aastane mees oli tüli käigus löönud oma abikaasat. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Perevägivallajuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

23. septembril puhkes Ahtmes Puru teel  lähisugulaste vahel tüli, mille käigus joobes 48-aastane mees lõi 75-aastast ämma. Naine sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni

 

23. septembril lõi 36-aastane mees Kohtla-Järvel Sinivoore tänava korteris oma endist elukaaslast. Peale kähmlust mees lahkus. Juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

22. septembril puhkes Narva-Jõesuus naise ja mehe vahel peretüli. Tüli käigus sai viga 39-aastane naine. Juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

22. septembri lõi 42-aastane mees Kohtla-Järvel ühiselamu fuajees talle tuttavat 49-aastast meest. Meedikud viisid kannatanu tervisekontrolliks haiglasse. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Vargused

23. septembril avastati, et Lüganuse vallas on lahti murtud kahe konteineri uksed ning minema viidud ehitusmaterjali. Kahju ning juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluses.

 

22. septembril avastati, et Lüganuse vallas on sisse murtud garaaži, kust varastati neli autorehvi ning tungraud. Vargusega tekitatud kahju on selgitamisel.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainformatsiooni prokuratuuri avalike suhete osakonna nõunikult Kristiina Kivarilt telefonil 58024267 või e-posti aadressil kristiina.kivari@prokuratuur.ee  

 

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine 36 Moldova, viiel Ukraina, neljal Venemaa, kolmel Iisraeli, kahel Boliivia, ühel Peruu, ühel Colombia, ühel Ameerika ja ühel Suurbritannia kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

22. septembril kontrollisid piirivalvurid Narva piiripunkti saabunud Moldova kodanikku ning avastasid, et välismaalane on viibinud seadusliku aluseta Schengeni alal 83 päeva ning veetnud neist kaks Eestis. Inimest karistati rikkumise eest 600-eurose rahatrahviga. Lisaks koostati talle lahkumisettekirjutus ning kehtestati kolmeks aastaks Schengeni riikide territooriumile sissesõidukeeld. Peale menetlustoiminguid lahkus inimene Venemaale.

 

22. septembril kontrolliti Narva piiripunktis Venemaa kodanikku, kes oli viibinud Schengeni territooriumil seadusliku aluseta 61 päeva ning veetnud neist kolm Eestis. Välismaalasele koostati lahkumisettekirjutus ja talle kehtestati Schengeni alale sissesõidukeeld kolmeks aastaks. Samuti määrati talle trahv summas 800 eurot.

 

23. septembril kontrollisid piirivalvurid Narva piiripunktis Saksa numbrimärgiga sõidukit, kust leidsid kaks registreerimismärki, mis masinale ei kuulunud. Numbrimärgid võeti hoiule. Juhil ühes autoga lubati teekonda jätkata.

 

22. septembril saabus Narva piiripunkti Moldova kodanik, kes pakkus piirivalvuritele altkäemaksu, et need võimaldaksid talle piiriületuse hoolimata tervisekindlustuse puudumisest. Mees oli kaks 20-eurost kupüüri peitnud ära oma dokumentide vahele ning esitles neid kui alternatiivset tervisekindlustust. Mees peeti altkäemaksu andmise tõttu kuriteos kahtlustatavana kinni ning viidi arestimajja. 24. septembril toimunud kohtuistungil määrati mehele karistuseks üks aasta vangistust, mida tuleb reaalselt kanda, kui süüdlane paneb viie aasta jooksul toime uue tahtliku kuriteo Lisaks konfiskeeriti pakutud altkäemaks ning mehel tuleb kohtu- ja menetluskuludena katta 1047 eurot. Lisakaristusena kehtestati talle viieaastane sissesõidukeeld Eesti Vabariiki. Peale kohtuistungit sõidutati mees piirile, kuhu oli jäänud tema auto ning ta saadeti ühes masinaga riigist välja.

 

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Pärnumaa

 

Kehaline väärkohtlemine
21. septembri õhtul sai politsei teate, et Pärnus korterielamus kriimustas joobes 61-aastane mees kääridega oma 55-aastast venda ja samuti torkas kääridega oma 60-aastast õde, kes tuli meeste tüli lahendama. Kiirabi andis viga saanud mehele ja naisele esmaabi.


Ähvardamine
24. septembril sai politsei teate, et Pärnus korterelamus ähvardas 26-aastane mees oma endist elukaaslast. Politsei pidas 26-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.