Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ministeerium toetab kalandussektori kestlikku ühistegevust ja lihtsustab asjaajamist (2023-09-25 07:27:01)


Riik aitab kalapüügi- ja vesiviljelussektori tootjatel muuta tootmise ja turustamise konkurentsivõimelisemaks, keskkonnasäästlikumaks, majanduslikult elujõulisemaks ja sotsiaalselt vastutustundlikumaks.

 

"Kalanduse ja vesiviljeluse elujõulisuse tagamiseks on oluline toetada sektori ettevõtjaid tootmisel ja turustamisel. Sama oluline on tootjaorganisatsioonidel suunata oma liikmeid säästva püügi ja vesiviljeluse võtteid rakendama - seda saavutatakse koostöö ja ühistegevuse kaudu," rääkis regionaalminister Madis Kallas.

 

Võrreldes eelmisel perioodil rakendatud tootmis- ja turustamiskavade toetusega, jääb taotlejatel ära tootmis- ja turustamiskavade rakendamisega seotud tegevuste osas kuludokumentide esitamine. Sel perioodil on toetuse väljamaksmise aluseks ühikuhind, tänu millele vähendatakse nii vahendusasutuse kui ka taotleja administratiivset koormust.

 

Regionaalminister Madis Kallas allkirjastas tootmis- ja turustamiskavade toetuse määruse, millega suunatakse kalandussektori ettevõtjaid säästvamale püügile ja vesiviljelusele. Tootmis- ja turustamiskavade toetuse rakendamiseks on plaanis suunata Euroopa Merendus-, Kalandus- ja Vesiviljelusfondi aastate 2021‒2027 rakenduskavast kokku ligikaudu 2,1 miljonit eurot. Sellest 70 protsenti makstakse fondi eelarvest ning 30 protsenti riigieelarvest.

 

Allikas: Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.