Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Looduskaitsekeskus liigub õiges suunas (2007-06-19 18:32:29)


Teisipäeval, 19. juunil tutvustas keskkonnaminister Jaanus Tamkivile ja äsja ametisse asunud abiminister Rita Annusele Riikliku Looduskaitsekeskust peadirektor Jaanus Tuusti.

Looduskaitsekeskuse senist tööd hindas minister heaks ning märkis, et keskus liigub õiges suunas. „Looduskaitsekeskusesse on koondunud oma ala professionaalid, kes on senise napi tegutsemisajaga käivitanud üle Eesti süsteemse ja planeeritud tegevuse,“ ütles Tamkivi pärast keskuse administratsiooniga kohtumist.

Ühe olulisema teemana arutati kohtumisel looduskaitsekeskuse regioonide ja ministeeriumi maakondlike keskkonnateenistuste vahelist koostööd, mille suuremaid eesmärke on looduse kaitsmise kõrval ladus avalike teenuste pakkumine, sh erinevate lubade ja taotluste aina kiirem menetlemine.

Märkimisväärseks pidas minister looduskaitsekeskuse põhimõtet teavitada avalikkust nii oma tegemistest ja looduses toimuvast kui ka kutsuda elanikke üles looduses ja loodusega õigesti käituma. „Usun, et enamik eestimaalasi märkas kevadist „aita konn üle tee“ kampaaniat,“ sõnas minister, „just selliseid tähelepanujuhtimisi ning igapäevast keskuse tegemistest teavitamist hindan kõrgelt.“

Looduskaitsekeskus tegeleb kaitse korraldamisega u 400 kaitsealal (sh viies rahvuspargis), 343 hoiualal ja väga paljudes püsielupaikades.

Riiklik Looduskaitsekeskus loodi endiste kaitsealade administratsioonide baasil 1. jaanuaril 2006. aastal. Keskusel on kaheksa regiooni ja 172 töötajat. Looduskaitsekeskuse läbivaks
ülesandeks on looduskaitse praktiline korraldamine ning looduskaitset puudutavate otsuste osas arvamuse andmine. Keskuse tegevusvaldkondadeks on kaitse planeerimine, loodushoiutööd, liigikaitse ning loodusharidus. Sealhulgas korraldab Riiklik Looduskaitsekeskus oma pädevuse piires loodusõpet ning tutvustab kaitstavaid loodusobjekte avalikkusele. Selleks on looduskaitsekeskus rajanud nii matkaradu, laudteid kui ka vaatetorne.

Keskkonnaministeeriumi valitsemisala on teiste ministeeriumitega võrreldes väga lai, hõlmates 18 valitsemisala asutust. Osakondi ja maakondades asuvaid keskkonnateenistusi on ministeeriumil kokku 31. Kogu süsteemis töötab üle 1000 inimese. Keskkonnaminister peab väga oluliseks külastada oma valitsemisaja esimeste kuude jooksul kõiki ministeeriumi allasutusi.

Lisainfo: Aet Truu, Riikliku Looduskaitsekeskuse kommunikatsioonijuht, tel 510 8854;
Monika Kopti, Keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja kt, tel 626 2917.

 

Allikas: Riikliku Looduskaitsekeskuse ja Keskkonnaministeeriumi 19.06.2007 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.