Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Oled aiandushuviline? Tule nädalavahetusel kuraatoritundi! (2023-09-22 07:43:11)



Tere tulemast sügisnäitusele ja kuraatoritundidesse!

Rohelise pealinna eriprogrammi raames tutvustame Palmimajas 23. septembrist 1. oktoobrini kell 11.00-19.00 toidu- ja tarbetaimede ajaloolisi rännakuid looduslikust kasvukohast piirkonda, kus neid tänapäeval kultuurtaimedena kasvatatakse.

24. septembril kell 12.00-13.30 toimub viinamarjakasvataja Nele Jaago populaarne dolmade valmistamise töötuba. Praktilises töötoas saab ise dolmasid valmistada ja kuulda põnevaid fakte nii dolmade ajaloost kui ka viinamarjalehtede eripäradest. Töötuppa pääseb eelregistreerimisega, kohtade arv piiratud.

Nädalavahetustel 23. ja 24. ning 30. septembril ja 1. oktoobril kell 14.00 viib metoodik Krista Kaur läbi kuraatoritunni, kus tutvutakse rännakutega seotud taimedega näitusesaalis, kasvuhoonetes ja Meelte Aias. Venekeelsed ekskursioonid on laupäeviti 23. ja 30. septembril kell 12.00.

Soeta e-pilet siit

 

Sügisesed ekskursioonid

Jalutuskäikudel Eesti kõige liigirikkamas puittaimede ekspositsioonis 7. ja 14. oktoobril kell 12.00 näeme kõigile tuttavaid vahtraid ja kaski, aga ka väga haruldasi ja eksootilisi lehekandjaid. Saame teada, miks parasvöötme taimedel lehed varisevad, millistel liikidel on eriti kirgas sügisrüü ja milliseid taimi võiks koduaeda istutada värvikirevuse mitmekesistamiseks. Juhendab Urmas Laansoo.

Pane end kirja siin

 

 

 

Loodusring alustab taas!

Kutsume loodushuvilisi 2.-4. klassi lapsi botaanikaaeda taimetarkusi koguma. Esimene kokkusaamine on 4. oktoobril kell 16.00.

Huviring "Looduslaps" on kolmapäeviti kell 16.00-17.30 kuni kevadeni, osalustasu 10 eurot kuus. Eelregistreerimisega.

 

 

Tutvu lähemalt

 

 

 

 

Teemapäev "Ananassikingad ja seenejakk"

Teemapäeval tutvustatakse uusi avastusi ja võimalusi taime-, seene- ning vetikapõhiste materjalide kasutamisel erinevates eluvaldkondades.

Kavas:

  • Ettekanne "Nõges - põhjamaa siid. Praktilised kogemused kodumaisest kõrvenõgesest lõnga valmistamisest." Marju Tamm, OÜ Vormsi Vaibavabrik juhataja
  • Loeng-ekskursioon. Krista Kaur, Tallinna Botaanikaaia metoodik
    Innovaatilisi lahendusi tutvustava loeng-ekskursiooni käigus esitletakse erinevaid kiu-, õli- ja värvitaimi nii kasvuhoonetes kui Meelte Aias.
  • Taimedega värvimise töötuba. Juendaja Pille Hermann, Tallinna Botaanikaaia taimekaitsespetsialist. Lisaks teooriale saab töötoas läbi proovida kõik taimedega värvimise etapid.

Osalemine Tallinna Botaanikaaia tavapiletiga.

Registreeru

 

Tulevaste Tallinna Botaanikaaia üritustega saab tutvuda meie kodulehel.

 

Allikas: Tallinna Botaanikaaia uudiskiri


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.