Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Liikuvusnädal lõppeb tegevusi täis autovaba päevaga (2023-09-22 07:08:40)


Rattatiir. Foto: Mana Kaasik


22. septembril tähistatakse rahvusvahelist autovaba päeva, mil julgustatakse aktiivsemalt ja keskkonnasäästlikumalt liikuma. Sama päeva õhtul jagab Transpordiamet AHHAA teaduskeskuse juures kergliiklejatele ohutu sõidu nippe, toimub rattateemaline arutelu ja kell 18 saab alguse kergliikurite ühissõit mööda Tartut.

 

Reedel kell 16-18 on AHHAA teaduskeskuse ees Transpordiamet, kes jagab kergliikuritega sõitjatele ohutusalast infot, erinevaid õppematerjale ja lastele toredaid töölehti. Kohapealsed spetsialistid aitavad kontrollida, kas rattal olevad tuled, helkurid ja muu varustus, k.a kiiver on nii nagu peab. AHHAA toob selleks ajaks välja ka kaks isevärki tõukeratast, mida kohapeal proovida saab.

 

Ratturite ühissõiduks valmistumiseks on kell 17-18 AHHAA juures kohal ka rattatehnikud, kes soovi korral ratta üle vaatavad ja väiksemad vead ka ära parandavad.

 

Kell 17 toimub AHHAA teaduskeskuses avalik arutelu teemal "Quo vadis, rattalinn Tartu?". Tartu abilinnapead Raimond Tamm ja Elo Kiivet ning Tartu Rattaliiklejate Seltsi liige Aksel Part arutavad, milline on rattalinn Tartu, selle hetkeolukord ja tulevik. Juttu tuleb sellest, millised rattateed on plaanis lähiajal välja ehitada ja mille poolest erinevad need juba olemasolevatest teedest. Arutatakse linna strateegiliste eesmärkide ja levinud rattakasutuse müütide üle ning vaadatakse üle võimalused, kuidas saab iga linnakodanik linnaga suhelda.

 

Kell 18 algab AHHAA teaduskeskuse eest Tartu Rattaliiklejate Seltsi poolt korraldatud autovabale päevale pühendatud ühissõit. Ratturite ühissõit viib retkele mööda Tartu tänavaid, mis on praeguseks juba rattasõbralikud, aga läbi käiakse ka tänavaid, mis veel ootavad oma aega ja ümberehitamist. Ühissõit on ligikaudu 10 km pikk ning lõppsihtkohaks on Raekoja plats.

 

Reedega lõppeb rahvusvaheline liikuvusnädal ja sellega koos saab läbi ka tasuta bussisõidu kampaania. Bussiga värskelt sõbrunenud inimesed saavad bussikaardi soetada kahe euro eest raekoja infokeskusest, R-Kioskist, Selverist, Rimist, Prismast, Omniva postiasutustest või Tartu bussijaamast (T-Pilet). Isikustamine ja piletiinfo on leitav leheküljelt https://tartu.pilet.ee

 

Kiidusõnu saab bussijuhtidele jagada kuni 30. septembrini https://tartu.ee/et/kiidabussijuhti

 

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.