Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2023-09-14 07:53:13)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 99 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 37 varavastast kuritegu, sealhulgas 24 vargust (1 eluruumidest; 1 sõidukist). Lähisuhtevägivalla teateid oli 27.

 

Juhtus 2 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 2 inimest. Juhtimiselt kõrvaldati 10 joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

12. septembril teatati, et Mustamäel Sõpruse puiesteel meelelahutusasutuses tekkis konflikt elukaaslaste vahel, mille käigus 29-aastane mees lõi enda elukaaslast, 21-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

12. septembril teatati, et Mustamäel J. Sütiste teel korteris löödi 56-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

12. septembril teatati, et Lasnamäel J. Koorti tänaval lõi 50-aastane mees enda abikaasat, 46-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

12. septembril teatati, et Lasnamäel K. Kärberi tänaval rünnati 22-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargus

12. septembril teatati, Lasnamäel Punasel tänaval varastati sõiduautolt Audi neli rehvi. Vargusega tekitatud kahju umbes 1200 eurot.

Harjumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

12. septembril teatati, et Rae vallas lõi 49-aastane mees 45-aastast meest. Politsei pidas lööja kinni.

 

Piiriturvalisus

12. septembril tehti lahkumisettekirjutus, määrati sissesõidukeeld kolmeks aastaks ning tehti 600 eurot trahvi 1973. aastal sündinud Türgi Vabariigi kodanikule, kuna mees viibis 398 päeva Schengenis ebaseaduslikult, neist 64 Eestis.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Vargus

Ööl vastu 12. septembrit varastati Tartus Sõbra tänava autopesula kassaaparaadist münte. Kahju umbes 900 eurot.

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise ühel Ukraina, kahel Venemaa ja ühel Moldova kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

12. septembril tõkestati Luhamaa piiripunktis Venemaa kodaniku piiriületus, sest dokumentide kontrollimisel selgus, et inimese elamisluba on tagaotsimises. Inimesele koostati isikut tõendava dokumendi kontrollimiseks võtmise tõend, millega võeti inimeselt ära Läti Vabariigi elamisluba. Peale menetlustoiminguid suunati inimene tagasi Venemaale.

 

12. septembril kontrolliti Luhamaa piiripunktis sõiduautot, mida juhtis Ukraina kodanik. Juhi poolt esitati sõiduki registreerimistunnuse ja kindlustuspoliisi täielikud võltsingud. Küsitluse käigus esitas inimene originaaldokumendi. Võltsitud dokumendid jäid uurimisakti juurde ning juht tasus riigituludesse 1000 eurot. Peale menetlustoiminguid jätkas inimene teekonda Eesti Vabariigi suunas.

 

12. septembril saabus Luhamaa piiripunkti sõiduauto, mida juhtis Saksamaa kodanik. Juhi poolt esitati juhiluba, mis oli täielik võltsing. Juhiluba jäi uurimisakti juurde ning juht kutsuti piiripunkti tagasi menetlustoimingute jätkamiseks. Inimene otsis asendusjuhi ja lahkus Venemaale.

 

12. septembril saabus Luhamaa piiripunkti sõiduauto, milles viibisid üks Venemaa ja kaks Ukraina kodanikku. Inimeste asjade seast avastati teleskoopnui ning elektrišokirelv. Inimestele koostati väärteoprotokollid ning keelatud relvad võeti ära. Maksu- ja tolliameti poolt tõkestati sõiduki piiriületus, sest sõidukis oleva kauba kohta puudus tollideklaratsioon. Kaup saadeti tagasi Euroopa Liitu ja inimesed suundusid tagasi Eesti Vabariiki.

 

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kelmus
11. septembril helistas end politseinikuna tutvustanud kelm Narvas elavale naisele. Usaldusliku vestluse käigus palus kelm naisel sisestada rakenduse kaudu oma PIN-koodid, mida naine ka tegi. Hiljem avastas naine, et tema nimele on vormistatud kaks laenu sumas 5915 eurot. Kelmusjuhtumi üksikasju uurib politsei kriminaalmenetluses.

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine
11. septembril puhkes Vinni valla korteris kahe tuttava mehe vahel tüli, mille käigus sai viga 24-aastane mees. Vägivallajuhtumi täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus
Möödunud ööpäeval tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine neljal Moldova, kahel Ukraina ja ühel Venemaa kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

12.septembri õhtupoolikul avastas Vasknarva kordoni paadipatrull Narva jõel Eesti Vabariigi registreerimisnumbriga paat, mille väljumine piiriveekogule ei olnud nõuetekohaselt registreeritud. Paadijuhile tehti suuline hoiatus ning ta saadeti tagasi kaldale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Saaremaa

 

Vargus

12. septembril sai politsei teate, et Saaremaal Luulupe külas varastati talu hoovist robotniiduk Landroid. Vargusega tekitatud kahju on 1390 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.