Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2023-09-12 07:18:44)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 152 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 3 avaliku korra rasket rikkumist, 70 varavastast kuritegu, sealhulgas 51 vargust (2 eluruumidest; 1 sõidukist). Lähisuhtevägivalla teateid oli 118.

 

Juhtus 12 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 12 inimest. Juhtimiselt kõrvaldati 61 joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Tapmine

9. septembril sai politsei teate, et Põhja-Tallinnas Uus-Maleva tänaval on korterist leitud vägivallatundemärkidega surnukeha. Juhtunu kõik täpsemad asjaolud on veel selgitamisel.

 

Kehalised väärkohtlemised

8. septembril teatati, et Põhja-Tallinna linnaosas Kopli tänaval lõi 36-aastane mees 31-aastast meest ja 32-aastast naist noaga. Juhtunu asjaolud on veel selgitamisel.


8. septembril teatati, et Tallinnas Sõpruse puiesteel löödi 33-aastast meest. Juhtunu asjaolud on veel selgitamisel.

 

8. septembril teatati, et Kesklinnas Tuvi tänaval lõi 46-aastane mees enda elukaaslast, 31-aastast naist. Juhtunu asjaolud on veel selgitamisel.

 

8. septembril teatati, et Lasnamäel Paekaare tänaval lõi 40-aastane mees 37-aastast naist. Kiirabi toimetas naise tervisekontrolliks haiglasse. Juhtunu asjaolud on veel selgitamisel.

 

9. septembril teatati, et Kristiines Mustamäe teel tanklas lõi 22-aastane naine 43-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjad on selgitamisel.

 

9. septembril teatati, et Lasnamäel Sikupilli tänaval on rünnatud 27-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

9. septembril teatati, et Haaberstis Jalami tänaval lõi seni tuvastamata mees 37-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

9. septembril teatati, et Mustamäel J. Sütiste teel korteris lõi 28-aastane mees oma elukaaslast, 34-aastast naist. Konflikti juures viibis ka väike laps. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

9. septembril teatati, et Kesklinnas Juhkentali tänaval tekkis alkoholijoobes mehe ja naise vahel konflikt, milles naine sai viga. Kiirabi toimetas naise täiendavaks kontrolliks haiglasse.

 

9. septembril teatati, et Mustamäel Retke teel korteris tekkis ühise alkoholitarvitamise käigus konflikt, mille käigus 31-aastane naine lõi oma elukaaslast, 35-aastast meest noaga. Kiirabi toimetas mehe haiglasse.

 

10. septembril teatati, et Mustamäel Ehitajate tee kortermajas toimus kahe mehe vahel konflikt, milles said mõlemad viga.

 

Avaliku korra rikkumine

9. septembril teatati, et Mustamäel Ehitajate teel viskas 34-aastane mees rahvastatud alale toidunõu, mis tabas 19-aastast naist ja 22-aastast meest. Kiirabi andis kannatanutele esmaabi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Vargus

10. septembril varastati Lasnamäel Peterburi teelt elektriline jalgratas. Kahju on 1780 eurot.

 

Harjumaa

 

Vargused

9. septembril teatati, et Maardus on sõiduautolt varastatud valuveljed koos rehvidega ja lõhutud territooriumil paikneva sõiduki esiklaas.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Põlvamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

10. septembril laekus politseile teade, et Põlvas oli 45-aastasele naisele kallale tunginud tema 44-aastane alkoholijoobes endine elukaaslane. Mees peeti kohapeal kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Tartumaa

 

Vargused

10. septembril sai politsei teate, et Tartus Tehase tänaval asuva autopesula territooriumil lõhuti inventari ning varastati sularaha. Kahju kokku 3000 eurot. Teo teoimepanija ning juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Kehalised väärkohtlemised

9. septembril tungis Elvas 32-aastane mees kallale 33-aastasele mehele. Teo toimepanija peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ning juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

9. septembril tungis Tartus Suur kaare tänaval konflikti käigus 37-aastane naine kallale enda 37-aastasele elukaaslasele. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

10. septembril tungis Peipsiääre vallas konflikti käigus 45-aastane mees kallale 50-aastasele mehele. Osapooled on politseile teada ning juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluse.

 

Võrumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

9. septembril tungis Võrumaal 37-aastane alkoholijoobes mees kallale enda 32-aastasele abikaasale. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Valgamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

8. septembril tungis Valgamaal ühise alkoholi tarvitamise käigus 34-aastane mees noaga kallale 43-aastasele mehele. Teo toimepanija peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ning kiirabi andis kannatanule esmaabi. Haiglaravi kannatanu ei vajanud.

 

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise neljal Vene Föderatsiooni, ühel Ukraina, ühel Kõrgõzstani, ühel Tadžikistani ja ühel Ukraina kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

8.septembril saabus Kagu piiripunkti Moldova kodanik, kelle asjade hulgast avastati tollikontrolli käigus piiratud tsiviilkäibega tulirelva osad. Politsei koostas mehele väärteoprotokolli, millega keelatud esemed ära võeti. Peale menetlustoiminguid jätkas mees teekonda Eestisse.

9. septembril fikseeriti Saatse kordonis Eesti- Vene piiriribal kahe Eesti kodaniku ebaseaduslik piiriületus. Piiriületajad peeti kinni. Menetlustoimingute käigus selgus, et piiri ületati tahtmatult. Inimestele selgitati, et piiriribal viibimine on keelatud ja neile määrati rahatrahv summas 80 eurot.

9. septembril avastati Setomaa vallas piiriribal viibimisele jäljed. Koerapatrulli abil tabati rikkujad, kes tunnistasid süüd. Inimestele selgitati, et piiriribal viibimine on keelatud ja neile määrati rahatrahv summas 60 eurot.

10.septembril saabus Kagu piiripunkti Moldova kodanik, kes oli viibinud Schengeni territooriumil ilma seadusliku aluseta kaks päeva ning veetnud neist ühe päeva Eestis. Inimeselekoostati Eestis seadusliku aluseta viibiva ja viibinud välismaalase arvestuskaart ning tehti ettekirjutus Eestist lahkumiseks. Inimene suundus peale toiminguid Venemaale.

 

Ööl vastu 11. septembrit avastasid piirivalvurid Võrumaal Setomaa vallas ebaseadusliku ajutise kontrolljoone ületuse. Maastikul peeti kinni end Tadžikistani kodanikena tutvustanud mehed, kes esmasteks menetlustoiminguteks piirivalvekordonisse viidi.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Omavoliline sissetung

8. septembril laekus politseile info, et Kiviõli linnas vandaalitseti kannatanu maja ja aia kallal ning majja toimus sissetungimine. Teo teoimepanija ning juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Kehalised väärkohtlemised

8. septembril tungis Kohtla-Järvel 44-aastane mees kallale enda 38-aastasele naisele. Mees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ning juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

8. septembril tungis Kohtla-Järvel Endla tänaval 35-aastasele mehele kallale tundmatu mees. Kannatanu viidi haiglasse tervisekontrolli. Teo toimepanija ning juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

9. septembril tungis Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas 41-aastasele mehele kallale tundmatu isik. Teo toimepanija ning juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

9. septembril Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas asuvas eluruumis tungis konflikti käigus 90-aastane mees kallale enda tuttavale 73-aastasele naisele. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Avaliku korra rikkumine

8. septembril ähvardas Kohtla-Järvel 30-aastane mees teist meest noaga. Politsei saabumisel oli ähvardaja sündmuskohalt lahkunud. Mees leiti kodust, kus ta kuriteos kahtlustatavana kinni peeti ning tema suhtes alustati kriminaalmenetlus.

 

9. septembril lasi Jõhvis Hariduse tänaval 41-aastane mees relvataolisest esemest mitu lasku õhku, mis põhjustas hirmu lähedal viibinud inimeses. Mees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ning juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Vargus

8. septembril laekus politseile info, et Narvas Võidu prospektilt varastas 27-aastase naise endine abikaasa naise sülearvuti. Kahju kokku 1600 eurot.

 

Lääne-Virumaa

 

Vargus

Politseile laekus info, et ajavahemikul 7.-9. september varastati Lääne-Virumaal Põdruse külast kannatanu hoovist mootorratas Honda CBR 1000. Kahju kokku 1400 eurot. Teo toimepanija ning juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine ühel Kanada, üheksal Venemaa, ühel Serbia, neljal Ukraina, kahel Usbekistani, ühel Kõrgõzstani, ühel Gruusia, ühel Tadžikistani, ühel Suurbritannia, ühel Tšiili ja 28 Moldova kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

8. septembril kontrolliti Narva-1 piirpunktis Eestist väljumisel Usbekistani kodanikku, kellele koostati vabatahtlik lahkumisettekirjutus ning kohaldati Schengenisse sissesõidukeeld 3-kuuks. Isik lahkus Vene Föderatsiooni.

 

9. septembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel Slovakkia Vabariigis elavat Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kelle asjade läbivaatusel avastati loomaravimite kleebiseid, lehti ning terviklikke dokumente lemmiklooma passidest ja veterinaarsertifikaatidest. Kolm dokumenti olid osaliselt võltsitud. Dokumendiekspert võttis asjad hoiule vallasasja hoiulevõtmise protokolliga ning inimene suundus Venemaa Föderatsiooni.

 

9. septembril Ida-Virumaal Jaama külas veesõiduki kontrollimise käigus selgus, et juhil puudus vastav sõiduõigus. Juhile määrati trahv summas 180 eurot

 

10.septembril saabus Narva-1 piiripunkti Vene Föderatsiooni kodanik, kes oli viibinud Schengeni territooriumil ilma seadusliku aluseta kolm päeva ning veetnud neist kaks päeva Eestis. Inimesele kohaldatud sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile 3-aastaks ning määratud rahatrahv summas 300 eurot. Inimene suundus peale toiminguid Venemaale.

 

10. septembril saabus Narva-1 piiripunkti Eesti sõiduauto, millel oli eksponeeritud "Georgi lint." Juhile määrati rahatrahv summas 400 eurot.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Läänemaa

 

Kelmus
8. septembril sai politsei teate, et 7. septembril sai Läänemaal elav naine kõne inimeselt, kes väitis end olevat politseitöötaja ja andis teada, et naise pangakonto on hõivatud ja tema nimele on võetud laenu. Anydesk programmi kasutades sai helistaja ligipääsu naise andmetele ja võttis tema nimel laenu. Laen kanti naise kontolt edasi võõrale kontole. Kokku tekitati kelmusega varalist kahju ligi 2300 eurot.

 

Kehaline väärkohtlemine

9. septembril sai politsei teate, et Haapsalus eramaja hoovis tekkis konflikt, mille käigus 65-aastane mees läks kallale oma naabrile, 52-aastasele naisele.

 

Pärnumaa

 

Kelmus

8. septembril sai politsei teate, et Läänemaal elav 39-aastane naine pani Facebooki gruppi üles kuulutuse, milles soovis osta transporditeenust. Temaga võttis ühendust inimene, kes pakkus soovitud teenust, mille eest naine kandist vastavalt kokkuleppele üle 655 eurot. Rohkem pole naisel teenuse pakkujaga ühendust õnnestunud saada.

 

Kehalised väärkohtlemised

9. septembril sai politsei teate, et Põhja-Pärnumaa vallas Tootsi alevis Kooli tänaval lõid kaks seni tuvastamata meest 37-aastast meest, kes sai viga. Meedikud andsid viga saanud mehele esmaabi. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

9. septembril sai politsei teate, et Pärnus Pikal tänaval bussipeatuse juures viskas seni tuvastamata noorem mees 39-aastast mees kiviga vastu nägu ja kätt. Mees sai viga ja meedikud andsid talle vajalikku abi.

 

Vargus

10. septembril sai politsei teate, et Pärnus Papiniidu tänaval varastas 29-aastane mees poest bokserid, kaks akupanka, laadija, alkoholi ja muid asju. Turvatöötajad pidasid mehe kinni ja andsid üle politseile. Vargusega tekitatud kahju oli ligi 270 eurot.

 

Raplamaa

 

Ähvardamine

9. septembril sai politsei teate, et Järvakandi alevis Kooli tänaval ähvardas 47-aastane mees 39-aastast meest noaga. Politsei pidas 47-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.