Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Raamatud ja suveleiud Palade Loodushariduskeskuses (2007-06-19 07:35:15)

 
Palade Loodushariduskeskus ootab hoolimata suure suve saabumisest Paladele vaatama Biosfääri Kaitseala tutvustavat väljapanekut ja näitust, “Jätkusuutlik rannik kui võimalus”, mis sai teoks tänu Interreg III B samanimelisele projektile. Mainitud projektis osaleb Hiiumaalt MTÜ Arhipelaag.

 

Looduskeskuse raamatukogu pakub tutvumiseks väga laia valiku loodustemaatilist kirjandust. Projekti BSR EAGLE toetusel saabus meile kopsakas pakk uusi raamatuid.

Teen nendest siinkohal väikse ülevaate: 100 tavalisemat taime, 400 Eesti seent, Eesti elusloodud- kodumaa looduse teejuht, Eesti jõed, Eesti pisisamblikud, Eesti sammalde määraja, Eesti suursamblikud, Euroopa kalad, Euroopa imetajad, Euroopa linnud, Euroopa kahepaiksed ja roomajad, Eesti taimede kukeaabits, Haruldased loomad aastatuhande künnisel, Eesti kivimid, Eesti maasikud, Uurimisretked Väinamere laidudele jne.

Kuna kõikvõimalikke määrajaid on arvuliselt korralik komplekt, siis laenutame neid ka lahkesti huvilistele välja. Kuidas muidu taime või lindu või väikest putukat tundma õppida kui määrajat käepärast ei ole.

 

Palade Loodushariduskeskus loodi Hiiu Maavalitsuse ja Pühalepa valla koostöös. Rahaliselt toetasid veel Euroopa Liit läbi Interreg IIIB programmi projekti BSR EAGLE, Siseministeerium MAAKAR ja Hasartmängu investeeringute programmist, ning KIK.

Meeldetuletuseks tõsisemale loodushuvilisele,  Biosfääri Kaitseala endise raamatukogu raamatud on samuti Palade Loodushariduskeskuses. Raamatukogu juhatajal Ene Vannasel on nendest täpne ülevaade.

Kui nüüd tõesti kellelgi huvi tekib siis meie raamatukogu on avatud teisipäeval, kolmapäeval ja reedel 10.00- 18.00; neljapäeval 10.00- 16.00; laupäeval 10.00- 14.00. 

Palade loodushariduskeskus plaanib oma õppeklassis huvitavaid näitusi teemadel, mis puudutavad inimest ja keskkonda. Mõtlesin, et esimene näitus võiks sündida meie kõigi, kel vähegi huvi, tahtmist, silma ja pealehakkamist on kaasabil.

Näituse nimi – Suveleiud -  räägib enda eest. Oodatud on ilusad kivikesed, laine poolt lihvitud klaasitükid, linnusuled, linnu poolt tühjaks jäänud linnupesad, omapärase kujuga puujuurikad jne, jne…

Ainus palve, ärge tehke loodusele liiga! Huvitava leiu võite kaasa tuua ka mõnelt pikemalt reisilt. Tore on oma vaimustust ka teistega jagada.

Näituse sätime vaatamiseks septembri alguses. Kui tahate oma leidu varem Paladele tuua, siis palun, Ene võtab kõik lahkesti vastu ja paneb ootele.

Seniks imelist suve Teile ja kohtumiseni septembris.

Karin Poola, Palade Loodushariduskeskus


Allikas: www.hiiumaa.ee 18.06.2007.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.