Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2023-09-05 08:02:38)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 107 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine, 37 varavastast kuritegu, sh 25 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 106.

 

Nädalavahetuse jooksul juhtus 5 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 7 inimest. Juhtimiselt kõrvaldati 56 alkoholi või narkootikumide tarvitamise tunnustega sõidukijuhti.

 

Eestisse saabus 340 Ukraina kodanikku, kellest 227 ütlesid piiril, et plaanivad siia jääda.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

1. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Söödi tänaval lõi 45-aastane mees oma elukaaslast, 66-aastast naist. Kiirabi toimetas naise haiglasse.

 

1. septembril teatati, et Kesklinnas Viru tänaval toimus kaklus, mille tagajärjel said kõik kolm osapoolt kergemalt viga.

 

1. septembril teatati, et Pirital Rummu teel ähvardas 19-aastane mees noaga teist meest. Politseinikud pidasid ähvardaja kinni.

 

1. septembril teatati, et Mustamäel E. Vilde teel ründas seni tuvastama isik noaga 28-aastast meest. Kannatanu pöördus ise haiglasse. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

1. septembril teatati, et Kristiines Madara tänaval ründas seni tuvastamata isik 18-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse, ründaja põgenes sündmuskohalt.

 

1. septembril teatati, et Lasnamäel Pae tänaval korteris toimus konflikt elukaaslaste vahel, mille käigus naine lõi meest. Politsei saabudes oli naine korterist lahkunud.

 

2. septembril teatati kaklusest Lasnamäel Vikerlase tänaval. Politsei saabudes kaklesid kaks meest, kellest üks peeti kinni.

 

3. septembril teatati, et Kesklinnas Tatari tänaval lõi seni tundmatu mees 55-aastane meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

3. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval korteris löödi 23-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

3. septembril teatati, et Lasnamäel Pae tänaval korteris lõi 52-aastane mees aastane 35-aastast meest. Politsei pidas 35-aastase mehe kinni.

 

3. septembril teatati, et Kesklinnas Vesivärava tänaval lõi 36-aastane mees 24-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

 

Vargused

1. septembril teatati, et Mustamäel A. H. Tammsaare teel on lõhutud sõiduauto Volkswagen tagaklaas ja varastatud sõidukist tööriistu. Tekitatud kahju on kuni 10 000 eurot.

 

2. septembril teatati, et Mustamäel Ehitajate teel lõhuti sõiduki tagumine aknaklaas ja varastati sõidukist tööriistakohver. Tekitatud kahju 910 eurot.

 

2. septembril teatati, et Kesklinnas Pärnu maanteel on sisse murtud kauplusesse ja varastatud metallkarp, milles oli sularaha. Kahju vähemalt 300 eurot.

 

3. augustil teatati, et Kesklinnas vene tänaval majutusasutuse koridorist on varastatud jalgratas. Vargusega tekitatud kahju 1500 eurot.

 

 

Harjumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

1. septembril teatati, et Kose alevikkus tekkis konflikt elukaaslaste vahel, mille käigus mees ründas naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

 

Piiriturvalisus

1. septembril viis Põhja prefektuuri ametnik läbi illegaalimenetluse 1991. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodaniku suhtes, kelle viimane töösuhe lõppes 18. märtsil. Mehe viisa tunnistati kehtetuks põhjusel, et reisieesmärk ei vasta tegelikkusele ja alates 1. septembrist viibib isik Eestis ilma seadusliku aluseta. Mehele koostati lahkumisettekirjutus, anti lahkumiseks 7 päeva ja kohaldati siseriiklik sissesõidukeeld 1 aasta.

 

2. septembril kontrollis piiripuntki patrull Tallinna Vanasadamas reisilaevale sõidukite peale minekul Saksamaa Liitvabariigi registris olevat valget värvi kaubikut, milles oli kaks isikut. Kontrolli käigus selgus, et juhi poolt esitatud Ukraina juhiluba on täilikult võltsitud. Antud juhiluba on võetud vallasaajana hoiule ja edastatud dokumendieksperdile ekspertiisi teostamiseks.

 

2. septembril viis Põhja prefektuuri ametnik läbi illegaalimenetluse 1998. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodaniku suhtes, kelle viisa tunnistati PPA poolt kehtetuks 24. aprillil, kuid kes sai 19. juulil Läti Vabariigi elamisloa töötamiseks. 1. septembril kontrolliti isikut, tehti päring Lätti ja selgus, et isiku elamisluba on tunnistatud kehtetuks. Seega viibis isik Eestis ja Schengenis ilma seadusliku aluseta kokku 30 päeva. Mehele koostati sundtäidetav lahkumisettekirjutus ja määrati Schengeni sissesõidukeeld 5 aastat.

 

3. augustil tehti ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja määrati Schengenisse sissesõidukeeld üheks aastaks 1978. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodanikule, kes viibis Schengenis alates 29.10.2022 seadusliku aluseta.

 

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Valeraha teated

Politseile laekus teade, et Tartu sularahakeskuses avastati võltsimistunnustega kuus 2-eurost münti, mis saadeti ekspertiisi.

 

Vargus

Politseile laekus teade, et Tartus Pika tänava rattaparklast varastati lukustatud jalgratas Stern. Kahju on 500 eurot.

 

Avaliku korra raske rikkumine

1. septembril sai politsei väljakutse Tartus Küüni tänavale, kus kolm meest tungisid kallale neljandale ning kallaletungi käigus sihiti kannatanut relvataolise esemega. Kannatanu viidi terviskontrolliks haiglasse ning lööjad peeti kuriteos kahtlustatavana kinni. Relvataoline ese võeti hoiule ning juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Valgamaa

 

Vargus

3.septembril avastati, et Valga vallas on varastatud kütusemahutist umbes neli tonni kütust. Täpne kahju ning juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluses.

 

Asja omavoliline kasutamine

Ööl vastu 1.septembrit ärandati Valga linnas kinniselt territooriumilt sõiduautod Audi 80 ning Volkswagen Passat, mis leiti lähistelt avariilisena üles. Sõidukite ärandamise ja kahjustamisega tekitatud kahju 1425 eurot. Teo teoimepanija ning juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Kehaline väärkohtlemine

Ööl vastu 2. septembrit puhkes Viljandis Kivi tänava meelelahutusasutuse juures kahe mehe vahel rüselus, mille käigus said mõlemad mehed viga. Meedikud andsid meestele esmaabi ning politsei pidas ühe mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise ühel Venemaa, kahel Moldova, kolmel Ukraina kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

3. septembril sai politsei teate, et Sillamäel Hariduse tänaval lõi 35-aastane mees ühise alkoholitarvitamise käigus oma elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Ähvardamine

1. septembril teatati politseile, et Narvas Tallinna maanteel ähvardas mees enda abikaasat vägivallaga. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Vargus

Politsei alustas kriminaalmenetlust selles, et Narvas Kreenholmi tänaval asuvast maja juurest varastati elektritõukeratas Xiaomi M1. Vargusega tekitatud kahju on 450 eurot.

 

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine Moldova kodanikul. Mehele määrati rahatrahv ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

 

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise 32 Moldova, 11 Venemaa, viiel Ukraina ning ühel Colombia ja Iisraeli kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Läänemaa

 

Vargus

1. septembril alustati kriminaalmenetlust selles, et augustikuus varastati Riguldi külas mõisahoone juurest välikäimla koos turbakottidega. Vargusega tekitatud kahju on ligi 1000 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.


Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.