Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kliimaministeerium sai neli uut asekantslerit (2023-09-01 07:17:20)


1. septembrist alustab tööd uue struktuuriga kliimaministeerium, mille juhtkonda kinnitati neli uut asekantslerit.

 

Kliimaministeeriumi kantsler Keit Kasemets selgitas, et rohereformi terviklikuks elluviimiseks vajalikud muudatused ministeeriumi struktuuris on nüüd ära tehtud.

 

Elurikkuse ja keskkonnakaitse asekantslerina alustab Antti Tooming, elukeskkonna ja ringmajanduse asekantslerina Ivo Jaanisoo, merenduse ja veekeskkonna asekantslerina Kaupo Läänerand ning rohereformi asekantslerina Kristi Klaas.

 

"Kliimaministeeriumi eesmärk on vähendada keskkonnajalajälge, mille edukus sõltub heast koostööst eri sektorite ja riigi vahel, olgu selleks kestlik metsandus, ringmajanduse areng või keskkonnahoidlik transport," põhjendas Kasemets valdkondade ühendamise vajalikkust.

 

Sel põhjusel lisandub ministeeriumisse ka rohereformi asekantsleri portfell, kuhu liigub seni poolteist aastat Riigikantseleis tegutsenud rohepoliitika juhtkomisjon ning kogu rohereformi koordineerimine.

 

Rohereformi asekantsler Kristi Klaas vastutab rohereformi eesmärkide elluviimisel koordineerimise ning era- ja avaliku sektori partnerluse arendamise eest. Lähiaastate olulisemad väljakutsed on kliimaseaduse väljatöötamise koordineerimine ja selle rakendamiseks vajalike võimekuste loomine, rohereformi tegevuskava elluviimine, avaliku sektori organisatsioonide süsiniku jalajälje kaardistamise ja vähendamise põhimõtete väljatöötamine, Eesti seisukohtade kujundamine ja esindamine Euroopa Liidu 2040. aasta kliimaeesmärkide kokkuleppimisel.


Kristi Klaas

Seni on Klaas töötanud Riigikantseleis rohepoliitika koordinaatorina ning varasemalt olnud Keskkonnaministeeriumis kliima ja strateegilise planeerimise asekantsler, Euroopa Liidu Eesti Esinduse keskkonna ja kalanduse üksuse juht ning OECD ja UNESCO Eesti Esinduse keskkonnanõunik. Kristi Klaasil on Tartu Ülikoolis omandatud haldusjuhtimise magistrikraad.

 

Elurikkuse ja keskkonnakaitse asekantsleri Antti Toomingu vastutusvaldkonnad on looduskaitse ja elurikkuse edendamine, metsanduse ja jahinduse poliitika kujundamine, loodusvarade kasutamise, kaitse, taastootmise ja arvestamise korraldamine. Lisaks on tema ülesanne keskkonnamõju hindamise, keskkonnajärelevalve ja keskkonnaloastamise koordineerimine, aga ka keskkonnatasude ja keskkonnavastutuse poliitika, tööstusheitmete ja kemikaalipoliitika, kiirgus- ja tuumaohutuse alase poliitika kujundamine ning keskkonnaseire korraldamine. Lähiaastate olulisemad väljakutsed on läbipaistvuse ja selguse loomine metsandusandmetes (sh digiteerimine) ja valitsuse metsanduspoliitika muutuste elluviimine, EL elurikkuse strateegia elluviimine ja EL looduse taastamise määruse rakendamine, tuumaenergia kasutuselevõtu raporti koostamise lõpuleviimine.

Tooming on seni töötanud Kliimaministeeriumi ning varasemalt Keskkonnaministeeriumi keskkonnakasutuse asekantslerina. Lisaks on Tooming töötanud Keskkonna Investeeringute Keskuse toetuste ja teenuste osakonna juhatajana ja Keskkonnaministeeriumi projektide büroo juhina. Antti Tooming on Tartu Ülikoolis omandanud keskkonnatehnoloogia magistrikraadi ning läbinud tippjuhtide järelkasvu programmi Newton V.


Antti Tooming

 

Elukeskkonna ja ringmajanduse asekantsler Ivo Jaanisoo vastutab kvaliteedi arendamise eest ehitatud keskkonna ja ehitusvaldkonnas ning elukeskkonna ja ringmajanduse valdkonna poliitika kujundamise ja elluviimise eest. Lähiaastate olulisemad väljakutsed on ehitusvaldkonna digiarendusprojektide lõpuleviimine, jäätmereformi ettevalmistamine ja elluviimine, suuremahulise hoonete renoveerimise põhimõtete paikapanek ja elluviimine, Maa- ja ruumiameti loomise ettevalmistamine oma vastutusvaldkondades.


Ivo Jaanisoo

Jaanisoo on seni töötanud Kliimaministeeriumi ning varasemalt Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi ehituse asekantslerina ning enne seda ehitus- ja elamuosakonna juhatajana. Varem on ta töötanud moodulehituse ettevõttes Kodumaja AS, arhitektuurifirmas Nobel Arkitekter A/S ning õppinud ehitusjuhtimist Taani ja Rootsi kõrgkoolides.

 

Merenduse ja veekeskkonna asekantsler Kaupo Läänerand vastutab veeressursside- ja merekeskkonna kaitse ja kasutuse ning meremajanduse rahvusvahelise konkurentsivõime suurendamise eest. Lisaks on tema ülesanne arendada meremajanduse sektoreid ja riigile kuuluvat veesõidukiparki (v.a Kaitseväe ja Kaitseliidu veesõidukite registris olevad veesõidukid). Lähiaastate olulisemad väljakutsed on loodud riigilaevastiku käivitamine, vee-ettevõtete reformi läbiviimine ning merendusvaldkonna tervikliku arendamise poliitika kujundamine ja elluviimine.


Kaupo Läänerand

 

Seni täitis Läänerand Kliimaministeeriumi ning varasemalt Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi meremajanduse asekantsleri ametikohustusi. Läänerand on varasemalt töötanud Politsei- ja Piirivalveameti laevastiku juhina ning erinevatel tüürimehe positsioonidel rahvusvahelistes laevafirmades ja Kaitseliidus. Kaupo on aktiivselt tegelenud Eesti mereturvalisuse ja -ohutuse arendamisega ning teinud koostööd siseriiklike ja rahvusvaheliste partneritega merendusvaldkonnas. Läänerannal on magistrikraad Tartu Ülikoolis strateegilise juhtimise vallas ning läbitud Eesti Mereakadeemia piiramatu laeva tüürimehe väljaõpe.

 

Energeetika ja maavarade asekantslerina jätkab tööd Timo Tatar ning transpordi ja liikuvuse teemadel jätkab liikuvuse asekantslerina Sander Salmu. Strateegia ja innovatsiooni asekantsleri ametikoht on veel täitmisel.

 

Asekantslerite konkursid viis läbi Riigikantselei tippjuhtide kompetentsikeskus.

 

Allikas: Kliimaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.