Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Märgi oma selle suve lemmik supluskoht Eesti kaardile (2023-08-25 09:50:24)


Suve lõppedes kutsub Maa-amet kõiki inimesi märkima oma selle suve meeldejäävaim ujumiskoht kaardile, et salvestada suveelamused ka järgmiseks aastaks.

 

Kaarti saab vaadata siit ja ujumiskoha märkimine on ülilihtne: kaardirakenduse paremal ääres tuleb valida "Tagasiside" tööriist, klikkida supluskoha asukohal kaardil ja valida teate liigiks "Märgi lemmik ujumiskoht". Teiste suplejate rõõmuks võib juurde kirjutada supluskoha nime või kommentaari. Supluskohast võib lisada ka pildi. Kaardirakenduse tööriista juhend on nähtaval Maa-ameti geoportaali uuel abi ja juhiste lehel artiklis "Kuidas lisada ujumiskoht kaardile?". "Abi ja juhised" lehelt leiavad kasutajad nüüd teisigi piltjuhiseid, videoid ja selgitusi kaardirakenduste ja ruumiandmetega seotud küsimustele.

 

"Üleskutse eesmärk on julgustada inimesi meie kaardirakendusi kasutama, aga samuti anda Eesti inimestele kaardi näol praktiline ja mugav vahend uute supluskohtade avastamiseks ja enda lemmikute teistega jagamiseks," sõnas Maa-ameti ruumiandmete büroo peaspetsialist Ann Rehemaa. "Eestis on nii palju piltilusaid järvekesi ja metsikuid randu, et minu jaoks on suviti uute ujumiskohtade leidmine juba omaette hasart. Samas on kaardilt vahva näha ka seda, millised veekogud või rannad on paljude lemmikud, seega tasub enda "knopka" kaardile panna ka siis, kui keegi on sinu lemmiku juba ära märkinud."

 

Ujumiskohti saab kaardile märkida kuni 10. septembrini. Seejärel teeb Maa-amet kokkuvõtte populaarsematest ujumiskohtadest. Lisaks uutele ujumiskohtadele tasub supluskaardi vasakul paneelis sirvida ka teisi ujumisega seotud kaardikihte. Näiteks on võimalik kaardil kuvada ka supluskohtade veekvaliteeti Terviseameti viimase seisuga.

 

 

Allikas: Maa-ameti 25.08.2023. a. pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.