Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Regionaalminister: Narva sobimatud tänavanimed asendatakse uutega (2023-08-25 07:00:29)

Regionaalminister Madis Kallas kinnitas Narva Linnavalitsusele saadetud kirjas, et ministeerium läheb linna sobimatute kohanimede vahetamise protsessiga edasi ning palus alustada linnavalitsusel ettevalmistustega uute tänavanimede siltide tellimise ja paigaldamisega.

"Tänaseks on uute tänavanimede kohta tagasiside andmise tähtaeg möödas ning põhjendatud ettepanekuid tänavanimede muutmata jätmiseks ei laekunud. Seega lähme me plaanipäraselt edasi Narva sobimatute kohanimede muutmisega," kinnitas regionaalminister Madis Kallas. "Jutt käib nendest tänavanimedest, mis on Eesti aja- ja kultuurilooga selgelt sobimatud kohanimed ning mida ei ole seni ära muudetud."

Minister tegi Narva linnale 29. märtsil ettepaneku muuta sobimatud kohanimed kahe kuu jooksul ehk hiljemalt juuni alguseks. "Paraku otsustas Narva Linnavolikogu 17. augusti istungil säilitada kehtivad tänavanimed ning seetõttu tuleb seadusega vastuolus olevate nimede muutmisega tegeleda riigil," selgitas regionaalminister Kallas. "Riik hüvitab linnale sellega kaasnevad kulud."

Enne sobimatute kohanimede muutmist küsiti nende kohta kohaliku omavalitsuse arvamust ja avalikustati uue kohanime määramise eelnõu, mille kohta said linnaelanikud oma ettepanekuid esitada.

Regionaalministrile annab õiguse kohanimesid muuta märtsi keskel jõustunud kohanimeseaduse muudatus. Seadus nägi ka enne muudatust ette, et kui ilmneb kohanime sobimatus Eesti aja- ja kultuurilooga ning pühendusnimele esitatavate nõuetega, on omavalitsus kohustatud algatama taolise seadusevastase kohanime muutmise menetluse 30 päeva jooksul. Küll aga ei sätestanud senini kehtinud seadus tagajärge, mis saab siis, kui omavalitsus ei ole ministri ettepanekust hoolimata uut kohanime määranud. Tänavu muudetud kohanimeseadusega anti riigile konkreetsemad hoovad selgelt sobimatute tänavanimede vahetamiseks juhul, kui kohalik omavalitsus ei ole valmis seda ise tegema. Taoliseks juhtumiks on näiteks olukord, kui kohanimi on seostatav Eesti Vabariigi loomise, põhiseadusliku korra püsimise või Eesti iseseisvuse taastamise vastaste isikute, sümbolite või sündmustega.

Täna allkirjastatud regionaalministri määrusega "Narva linna aadressikohtade uute kohanimede määramine" asendatakse alates 1. septembrist Narva linnas kohanimeseaduse nõuetega vastuolus olevad ehk Eesti aja- ja kultuurilooga sobimatud järgmised tänavanimed:

  • "Aleksei Juhhanovi tänav" asendatakse kohanimega "Väike-Rakvere tänav";
  • "Arsenti Bastrakovi tänav" asendatakse kohanimega "Masina tänav";
  • "Igor Grafovi tänav" asendatakse kohanimega "Madise tänav";
  • "Mihhail Gorbatši tänav" asendatakse kohanimega "Seedri tänav";
  • "26. juuli tänav" asendatakse kohanimega "Juuli tänav".

 

Allikas: Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.