Lisaained toidus
12. september 2023
kell 13.00 - 16.15
Koolitus toimub veebipõhiselt maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton keskkonnas.
Professor Tõnu Püssa koolitus pakub teadmisi toiduainete tehnoloogias kasutatavate lisaainete (E-ainete) seadusandlusest, nende ainete koostisest, omadustest ja funktsionaalsusest ning toime mehhanismist toidus, nende kasutamise vajadusest, meetoditest ja kasutamisega seonduvatest probleemidest.
Käsitlemisele tulevad teemad:
- Toidulisandite seadusandlus, nende testimine ohutuse hindamiseks, ADI mõiste.
- Lühike ekskursioon toksikoloogiasse.
Lisaainete iseloomustamine nende kasutamise eesmärkide kaupa.
Registreerumisel palume kindlasti märkida, millise toidutootmisega seotud ettevõtte esindajana olete koolitusel osalemas.
Koolituse sihtrühma ei kuulu füüsilised isikud, riigiametnikud (sh PTA ametnikud, valla või linna koolide ja lasteaedade töötajad) ning ainult kalakäitlemisega tegelevate ettevõtete töötajad
Koolitus toimub MAK 2014-2020 meetme "Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas" toidu ja toiduohutuse valdkonna raames ning seda rahastab Euroopa Liit.
Koolitusel osalemine on vähese tähtsusega abi (VTA). Koolitus on sihtrühma kuulujale TASUTA (kui ettevõtte VTA määr ei ole ületatud). VTA arvestuslik summa on lisatud koolituse kirjelduse juurde.
Antud koolitusel ei ole võimalik osaleda sihtrühmavälise tasulise osalejana.
Kontakt: Eesti Maaülikool
Tel: 731 3275
Fr. R. Kreutzwaldi 56/1-A306
http://avatudylikool.emu.ee/
Allikas: Eesti Maaülikooli avatud ülikooli teade