Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2023-08-23 07:56:00)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 79 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli kaks avaliku korra rasket rikkumist, 39 varavastast kuritegu, sh 31 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 26.

 

Registreeriti kolm inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles sai vigastada neli inimest. Juhtimiselt kõrvaldati 15 alkoholi või narkootikumide tarvitamise tunnustega sõidukijuhti.

 

Eestisse saabus 120 Ukraina kodanikku, kellest 33 otsustasid siia jääda.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Avaliku korra raske rikkumine

21. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Uus-Maleva tänaval lõi 61-aastane mees 40-aastast naist. Mõlemal osapooled olid alkoholijoobes. Juhtunu täpsemad asjaolud on veel selgitamisel.

21. augustil teatati, et Mustamäel Mustamäe teel ähvardas 32-aastane mees relvataolise esemega 36-aastast meest, kes oli väidetavalt ähvardajale raha võlgu. Ähvardaja lõi katki ka kannatanu korteri aknaklaasi. Juhtunu täpsemad asjaolud on veel selgitamisel.

Kehalised väärkohtlemised

21. augustil teatati, et Mustamäel E. Vilde teel kortermajas lõi 31-aastane mees 30-aastast naist. Politsei pidas mehe kinni.

21. augustil teatati, et Nõmmel Männiku teel korteris lõi 46-aastane naine 47-aastast naist. Mõlemad osapooled olid joobes. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Vargus

21. augustil teatati, et Mustamäel A. H. Tammsaare teel tungiti akna kaudu sisse maja keldrisse ning varastati sealt tööriistu. Vargusega tekitati kahju 2700 eurot.

 

Piiriturvalisus
21. augustil tehti ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja määrati riiki sissesõidukeeld kolmeks kuuks 1997. aastal sündinud Ameerika ühendriikide ja Jaapani topeltkodakondsusega mehele, kes viibis Eestis üheksa päeva ebaseaduslikult.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Kelmused

Politsei alustas kriminaalmenetlust, sest juuli alguses soovis Tartumaal elav naine osta Facebooki grupist imikutoitu, aga müüja ei ole tänaseni naisele kaupa ega raha üle andnud. Kelmusega tekitatud kahju on 507 eurot.

 

21. augustil pöördus politseisse Tartumaal elav naine, kes otsis Facebooki grupi kaudu transporti Rootsist Eestisse. Temaga võttis ühendust mees, kes pakkus talle soodsat transporti. Naine leppis pakkujaga hinnas kokku ja kandis tasu ettevõtte pangakontole. Pärast makse tegemist ei ole naine enam mehega ühendust saanud ning raha pole talle samuti tagastatud.

 

Vargused

Politsei alustas kriminaalmenetlust, sest Tartus Riia tänaval asuvast kauplusest varastati juuli lõpus tööjalatseid, jakke ja laminaatparketti. Vargusega tekitatud kahju on 1060 eurot.

 

21. augustil teatati politseile, et Tartus Kalda teelt varastati toru külge lukustatud musta värvi jalgratas Scott. Vargusega tekitatud kahju on 400 eurot.

 

21. augustil alustas politsei kriminaalmenetlust, sest Tartus Kaunase puiesteel murti lahti bussi tagumine uks ning varastati sõidukist tööriistu.

 

Viljandimaa

 

Vargus

21. augustil alustas politsei kriminaalmenetlust, sest Valma sadamas varastati väikelaevalt mootor Mercury. Vargusega tekitatud kahju on 2030 eurot.

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise kahel Venemaa ja ühel Ukraina kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

21. augustil teatati politseile, et Sillamäel J.Gagarini tänaval asuvas kortermajas lõi 41-aastane mees oma naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Vargus

21. augustil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Lehola maja lähedalt varastati vaba juurdepääsu teel elektriline tõukeratas Xiaomi. Vargusega tekitatud kahju on 419 eurot.

 

Politsei alustas kriminaalmenetlust selles, et ööl vastu 22. augustit varastati Narvas Tallinna maanteel maja ees lukustatud jalgratas. Vargusega tekitatud kahju on 400 eurot.

 

Lääne-Virumaa

 

Arvutikelmus

Politsei alustas kriminaalmenetlust selles, et 17. augustil helistas Aseris elavale naisele mees, kes väitis, et on politseist. Väidetav ametnik selgitas naisele, et tema nimel tahetakse pangast raha välja võtta, misjärel ühendati naine väidetava panga töötajaga. Naisel paluti tehingu katkestamiseks arvutisse allalaadida AnyDesk programm ning teha erineva summaga ülekandeid võõrastele kontodele. Naine kaotas kelmidele 31 000 eurot ning lisaks oli tema nimel võetud ka mitmeid laene erinevatest pankadest.

 

Piiriturvalisus

21. augustil tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine neljal Venemaa ja Ukraina kodanikul, kolmel Moldova ning ühel Usbekistani, Armeenia ja Aserbaidžaani kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Läänemaa

 

Kehaline väärkohtlemine

21. augustil sai politsei teate, et Haapsalus Tamme tänaval läks 64-aastane mees kallale 42-aastasele naisele, mille tagajärjel naine kukkus ja sai viga.

 

Pärnumaa

 

Vargus

21. augustil alustati kriminaalmenetlust selles, et juuli alguses varastati Pärnus Kanali tänaval keldriboksist ketaslõikur, akuvasar, reisikohver, integreeritav pliit ja muid esemeid. Tekitatud kahju on kokku umbes 6060 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.