Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2023-08-22 08:03:21)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 195 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine, 99 varavastast kuritegu, sh 66 vargust ning üks sõidukivargus ja omavoliline kasutamine. Lähisuhtevägivalla teateid oli 195.

 

Nädalavahetuse jooksul juhtus 12 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 13 inimest. Juhtimiselt kõrvaldati 73 alkoholi või narkootikumide tarvitamise tunnustega sõidukijuhti.

 

Eestisse saabus 400 Ukraina kodanikku, kellest 253 otsustasid siia jääda.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

18. augustil teatati, et Põhja-Tallinna linnaosas Nisu tänaval ründas alkoholijoobes 35-aastane mees oma 32-aastast abikaasat. Mees lahkus enne politsei saabumist sündmuskohalt. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

18. augustil teatati, et Lasnamäe linnaosas Ümera tänava korteris lõi 44-aastane mees oma 40-aastast elukaaslast. Kiirabi toimetas naise haiglasse.

 

19. augustil teatati, et Kesklinna linnaosas ründas 38-aastane mees 42-aastast meest. Politsei pidas mehe kinni.

 

19. augustil teatati, et Kesklinna linnaosas hotelli ees ründas 34-aastane mees 34-aastast meest. Kiirabi toimetas mehe raviasutusse.

 

19. augustil teatati, et Kesklinna linnaosas Liikuri tänaval ründas seni tuvastamata mees 32-aastast meest. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

19. augustil teatati, et Nõmme linnaosas Taara tänaval tekkis konflikt viie mehe vahel. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

19. augustil teatati, et Lasnamäel Mustakivi teel lõi seni tuvastamata isik 31-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

19. augustil teatati, et Haaberstis Vabe tänaval maja ees ründas 61-aastane mees oma abikaasat, 63-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Kannatanu toimetati teisele aadressile.

 

20. augustil teatati, et Kesklinnas Valli tänaval tekkis kaklus kolme mehe vahel, milles said ka kõik viga.

 

20. augustil teatati, et Kesklinnas Pärnu maanteel ründas seni tuvastamata isik 28-aastast meest. Kiirabi andis kannatanule esmaabi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

20. augustil teatati, et Kesklinnas Paide tänaval toimus kaklus 42-aastase ja 47-aastase mehe vahel.

 

Harjumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

18. augustil teatati, et Harku vallas Vääna külas tekkis konflikt 29-aastase mehe ja 43-aastase mehe vahel. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

20. augustil teatati, et Rae vallas tekkis konflikt endiste elukaaslaste vahel. Konflikti juures viibis ka väike laps.

 

Vargus

18. augustil teatati, et Kuusalu vallas Kuusalu alevikus maja kuurist on varastatud mitmeid aiatööriistu. Kahju väärtus on ligikaudu 1500 eurot.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Vargused

18. augustil alustati kriminaalmenetlust, sest Tartus Lääne tänavalt varastati mopeed.

 

20. augustil teatati politseile, et Elva linnas Kirde tänaval asuvast kauplusest on varastatud Makita tööriistakomplekti kastist akutrell ja akulöökkruvikeeraja koos akudega. Vargusega tekitatud kahju on 399 eurot.

 

Valgamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

20. augustil teatati politseile, et Tõrva linnas ründas joobes mees naist. Kiirabi andis naisele esmaabi ja politseinikud pidasid mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise ühel Venemaa ja kahel Ukraina kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

18. augustil saabus Luhamaa piiripunkti kaks Kõrgõzstani kodanikku, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et mehed oli viibinud seadusliku aluseta Schengeni alal 21 päeva ning neist viis päeva Eestis. Inimestele määrati rahatrahv 200 eurot. Samuti koostati neile lahkumisettekirjutus ning kehtestati Schengeni alale sissesõidukeeld üheks aastaks ja kuueks kuuks.

 

20. augustil saabus Luhamaa piiripunkti Leedu veoauto koos haagisega, mida juhtis Aserbaidžaani kodanik. Dokumentide kontrollimisel selgus, et Leedu veoauto ajutine registreerimistunnistus oli täielikult võltsitud. Sõidukijuht tasus riigituludesse 300 eurot ning suunati koos sõiduki ja haagisega Luhamaa ootealale originaal registreerimistunnistust ootama.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

19. augustil teatati politseile, et Narva jõe kaldal toimus kahe mehe vahel konflikt, mille tagajärjel visati 64-aastast meest kalastus kahvaga.

 

19. augustil sai politsei teate, et Kukruse linnaosas toimus konflikt, mille tagajärjel ründas poeg isa. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

19. augustil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Pisuhänna tänaval lõi 32-aastane mees konflikti käigus oma elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

19. augustil sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Pärna tänaval asuvas meelelahutusasutuses lõi 41-aastane mees 51-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

20. augustil sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Sinivoore tänaval lõi 36-aastane mees 19- aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Lääne-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

19. augustil teatati politseile, et Rakveres Side tänaval lõi 39-aastane mees oma abikaasat. Politseinikud pidasid lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Venemaa kodanikul. Naisele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

 

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise kümnel Ukraina, kaheksal Moldova, kuuel Venemaa ning ühel Gruusia, Serbia, Usbekistani ja Peruu kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Pärnumaa

 

Looma julm kohtlemine

18. augustil sai politsei teate, et Sindis discgolfi väljakul lõi 35-aastane mees mitmel korral oma koera discgolfi kettaga. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses.

 
 

Avaliku korra raske rikkumine

19. augusti õhtul sai politsei teate, et Pärnus Suur-Jõekalda tänava juures kergliiklusteel lõi tekkinud konflikti käigus 34-aastane mees 51-aastast meest. Politsei pidas 34-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Kehalised väärkohtlemised

19. augusti varahommikul sai politsei teate, et Pärnus korterelamus läks 22-aastane mees kallale 24-aastasele mehele, kes sai viga.

 

19. augustil sai politsei teate, et Pärnumaal Männikuste külas majutusettevõttes lõi 40-aastane naine omavahelise konflikti käigus 39-aastast meest. Politsei pidas naise kahtlustatavana kinni.

 

Raplamaa

 

Kelmus

20. augustil sai politsei teate, et Raplamaal elav naine soovis taotleda tundmatu laenupakkuja käest laenu, misjärel saadeti naisele link, mille kaudu ta pidi ennast esmalt tuvastama ja sisestama oma PIN-koodid. Naine avastas hiljem, et tema kontolt on kadunud ligi 800 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

 

Allikad: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.