Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2023-08-18 09:01:02)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 91 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine, 52 varavastast kuritegu, sh 30 vargust ning kolm sõidukivargust ja omavolilist kasutamist. Lähisuhtevägivalla teateid oli 27. Registreeriti 10 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 10 inimest.

 

Juhtimiselt kõrvaldati kaheksa alkoholi või narkootikumide tarvitamise tunnustega sõidukijuhti.

 

Eestisse saabus 136 Ukraina kodanikku, kellest 73 otsustasid siia jääda.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehaline väärkohtlemine

16. augustil teatati kaklusest Lasnamäel Kivimurru tänaval kortermaja trepikojas. Osapooled olid alkoholijoobes, kiirabi kontrollis kannatanute vigastused.

 

Harjumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

16. augustil teatati, et Harku vallas ründas 32-aastane poeg oma 69-aastast isa. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse. Politseinike saabudes oli ründaja sündmuskohalt lahkunud.

 

Kelmus

16. augustil alustati menetlust juhtimis, kus 53-aastasele Loskal elavale mehele helistati väidetavalt politseist ja seejärel pangast ning teatati, et kuna tema pangakontoga on probleemid, siis nende lahendamiseks tuleb teha koostööd ning jälgida antud juhiseid. Mehel paluti alla laadida rakendus AnyDesk, edastada isikukood ja internetipanga kasutajatunnus ning kinnitada tegevusi Mobiil-ID PIN koodidega. Selle tulemusena laekus tema pangakontole Bondora laen summas 1800 eurot. Väga kiirelt kanti see raha ja varasemalt kontol olnud raha kontolt edasi Suurbritannia pangakontole. Kelmusega tekitatud varaline kahju 1989 eurot.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Vargused

16. augustil alustas politsei kriminaalmenetlust, sest Tartus Lääne tänaval asuvast korterist varastati rahakott koos sularaha ja pangakaardiga.

 

16. augustil teatati politseile, et Tartus Magasini tänaval asuva maja sisehoovist varastati aia külge lukustatud musta ja oranži värvi jalgratas Scott. Vargusega tekitatud kahju on 400 eurot.

 

Kelmus

16. augustil pöördus politseisse Tartumaal elav mees, kes soovis võtta laenu ning leidis Facebookist inimese, kes oli talle nõus raha laenama. Mees maksis lepingutasu ja seejärel küsiti temalt ka kindlustuse tasu. Seda mees tasuda ei soovinud ning küsis oma raha tagasi, aga ei ole seda siiani kätte saanud.

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise Moldova ja Ukraina kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks või nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

16. augustil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Ravi tänaval asuvas kortermajas lõi mees 68-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

16. augustil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Olevi tänaval asuvas kaupluses lõi 30-aastane mees 43-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Lääne-Virumaa

 

Arvutikelmus

15. augustil helistas end politseiametnikuna tutvustanud inimene Tapa linnas elavale naisele ning teavitas, et naise nimele on võetud laenu. Seejärel ühendas kelm naise väidetava Swedbanki töötajaga, kes palus naisel telefoni alla laadida AnyDesk programm, mille kaudu said kelmid naise telefonile ligi. Naine avastas hiljem, et tema nimel on avatud teises netipangas konto ning võetud laenu. Kelmusjuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Politsei alustas kriminaalmenetlust selles, et 16. augustil helistasid Rakveres elavale naisele kelmid, kes andsid teada, et naise suhtes on käimas kriminaalasi väidetava krüptokuriteo tõttu. Selleks, et kriminaalasi lõpetada, pidi naine laadima arvutisse AnyDesk programmi, mida ta ka tegi. Naine kaotas kelmidele ligi 2000 eurot.

 

Piiriturvalisus

16. augustil tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine kaheksal Moldova, viiel Venemaa, neljal Iisraeli ning ühel Ukraina, Serbia ja Aserbaidžaani kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Järvamaa

 

Asja omavoliline kasutamine

16. augustil alustati kriminaalmenetlust selles, et nädalavahetusel varastati Türilt Tehnika tänavalt parklast sõiduauto Lexus, mis leiti hiljem avariilisena Paidest. Juhtunu täpsemad asjaolud ja tekitatud kahju on selgitamisel.

 

Saaremaa

 

Kelmus

16. augustil alustati kriminaalmenetlust selles, et Saaremaal elavale 58-aastasele mehele helistas vene keelt rääkiv mees, kes pakkus investeerimisvõimalust. 58-aastane mees kandis juulis ja augustis talle antud kontole kokku üle 14 000 euro.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.