Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Luua Metsanduskooli konkursid tõotavad tulevikku tarku loodusspetsialiste (2023-08-15 07:31:18)


Matkajuhi erialal Luual. Foto: Rain Rähn


Luua Metsanduskoolis on sessiooniõppes kõige suurem tung matkajuhi erialale, kus ühele kohale soovib õppima asuda 5,09 inimest; sellele järgnevad arboristi eriala, kus konkurss on 3,5 inimest kohale ning metsatehnik, kus ühele kohale kandideerib 2,63 inimest. Otse põhikoolist tulnud noorte hulgas oli kõige populaarsem eriala harvesterioperaatori eriala (2,58 inimest kohale).

Koolijuhi Haana Zuba-Reinsalu sõnul on populaarsemad erialad viimaste aastatega sarnased ning kuna Luua Metsanduskool on ainuke kool, kus õpetatakse praktilist metsandust on loomulik, et tugevusteks on need erialad, mis seotud eelkõige metsandusega ning loodusega.

Luua Metsanduskoolis õpib täna ligi 70% õppuritest sessiooniõppes, mis näitab, et kutseharidusse tullakse kannapööret tegema igas eluetapis ning oskuste omandamine on muutumas trendiks, kuhu tullakse ka pärast ülikooli. "Meie õppurite hulgas on neid, kes tulevad varasemale kõrgharidusele omandama juurde päris oskusi ning ka neid, kel on omandatud eriala sootuks teises valdkonnas ja kes on hilisemas eas leidnud oma tõelise kutsumuse. On hea meel, et oma tuleviku töökohti nähakse looduses ning ollakse oma oskuste täiendamise sammud usaldatud Luua Metsanduskoolile," lisas Haana Zuba-Reinsalu.

Zuba-Reinsalu sõnul tunnetab kool vastutust selle ees, et tulevikus oleksid Eesti looduses tegutsemas õppinud spetsialistid, kes teevad tarku otsuseid ja oskavad need teadmised ka oma kätega töötades töösse rakendada. "Suured õppima soovijate arvud annavad meile võimaluse teha valikuid nende seast, kel on suurem motivatsioon valitud erialal tööle asuda ning kel ka silmad õpitava eriala peale särama hakkavad. Soovime, et kõik Luua Metsanduskool õppurid saaksid lisaks erialateadmistele ning praktilistele oskustele siit kaasa armastuse ja säästva suhtumise Eesti looduse vastu."

Luua Metsanduskool on ainus Eesti kutsehariduskool, kus õpetatakse metsandust ning loodusturismi erialasid, lisaks on koolis ka aianduse suund. Kool võimaldab õppida 11 erialal ning pakub lisaks kutsevalikuõpet, mis on suunatud neile noortele, kes hetkel ei õpi ega tööta. Koolis õpib enam kui 500 õpilast ning täienduskoolitustel osaleb igal aastal ligi 800 inimest.

Allikas: Luua Metsanduskooli teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.