Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Euroopa Liit hakkab koolides tasuta puuvilju jagama (2007-06-18 08:10:22)

Ebatervisliku toitumise tõttu järjest ülekaalulisemaks muutuvate laste pärast muretsev Euroopa Liit tahab hakata koolides jagama õpilastele tasuta puu- ja juurvilju.

 

Põllumajandusministeeriumi asekantsler Andres Oopkaup ütles Postimehele, et mujal Euroopas on ebatervislik toitumine kaasa toonud ülekaaluliste laste arvu kasvamise, mistõttu leidis enamik Euroopa Liidu liikmesriike, et koolides tasuta jagatav puu- ja köögivili võiks aidata laste toitumisharjumusi muuta ja andsid Euroopa Komisjonile ülesande puuviljade jagamise programm koostada.

Ta ei osanud veel öelda, mida täpselt koolilastele jagama hakatakse. "Eesti tootjate huve vaadates poleks paha, kui seal oleks kodumaised õunad ja porgandid, kuid peame arvestama, et ELi liikmesriikides toodetakse ka banaane, mis samuti kvalifitseeruvad," lausus Oopkaup.

Vaid iga viies Eesti laps sööb iga päev puuvilju, selgub sel aastal avaldatud ÜRO lastega tegeleva organisatsiooni UNICEF uuringust. Samas soovitavad arstid süüa iga päev viis puu- või köögivilja.

 

 

Allikas: www.etv24.ee

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.