Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Liiklusinfo ning Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2023-08-15 07:06:46)


Eile toimus 5 liiklusõnnetust, neist 1 tõukerattaga. Juhtimiselt kõrvaldati 12 alkoholi või narko tarvitamistunnustega sõidukijuhti.

Liiklusõnnetused

14.08.2023 kella 07.29 ajal juhtus liiklusõnnetus Tallinnas Linnamäe tee 42a juures, kus 71-aastane mees kaotas lauges paremkurvis bussi Man üle juhitavuse ning kaldus paremale teelt välja vastu puud. Bussijuht toimetati haiglasse.

14.08.2023 kella 09.03 ajal juhtus liiklusõnnetus Tallinnas Virmalise ja Luha tänavate ristmikul, kus 28-aastane naine eiras sõiduautoga Volvo XC90 liiklusmärgi "Anna teed" nõudeid ja sõitis otsa peateel liikunud sõiduautole Ford Mondeo, mida juhtis 31-aastane naine. Volvo juht toimetati haiglasse.

14.08.2023 kella 15.44 ajal juhtus liiklusõnnetus Tallinnas Punane tn 13 juures, kus 20-aastane mees sõitis sõiduautoga Mercedes-Benz Sprinter otsa reguleerimata ülekäigurada elektrilisel tõukerattal ületanud 19-aastasele mehele. Tõukerattur toimetati haiglasse.

14.08.2023 kella 20.06 ajal juhtus liiklusõnnetus Tallinnas Liivalaia 32 juures, kus põrkasid kokku jalgratas, mida juhtis 75-aastane mees ja mopeed Romet Motors, mida juhtis 48-aastane mees. Jalgrattur toimetati haiglasse. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud selgitamisel.

14.08.2023 kella 20.45 ajal juhtus liiklusõnnetus Tartus Tartu-Ilmatsalu-Rõhu tee 1. kilomeetril, kus põrkasid kokku 62-aastase naise juhitud sõiduauto Toyota Avensis ja jalgrattur, 24-aastane naine. Jalgrattur toimetati haiglasse. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud selgitamisel.

Ärandatud ja leitud sõidukite kohta teateid ei laekunud.

Lisainformatsiooni liiklusõnnetuste kohta saab vastava piirkonna pressiesindaja käest. Kontaktid leiab https://www.politsei.ee/et/kommunikatsioonibueroo-kontaktid

 

Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused
14.08.2023

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 161 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 87 varavastast kuritegu, sh 56 vargust ja neli sõidukivargust ja omavolilist kasutamist.

 

Nädalavahetuse jooksul juhtus 22 inimkannatanutega liiklusõnnetust. Juhtimiselt kõrvaldati 103 alkoholi või narkootikumide tarvitamise tunnustega sõidukijuhti.

 

Eestisse saabus 411 Ukraina kodanikku, kellest 263 otsustasid siia jääda.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

11. augustil teatati, et Kesklinna linnaosas Rotermanni tänaval tekkis konflikt 25-aastase ja 32-aastase mehe vahel. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

12. augustil teatati, et Lasnamäe linnaosas Raadiku tänava korteris lõi 32-aastane mees 37-aastast meest. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

12. augustil teatati, et Lasnamäe linnaosas Valge tänava korteris tekkis konflikt alkoholijoobes 35-aastase mehe ja 38-aastase naise vahel. Korteris viibis samal ajal alaealine laps. Meedikud vaatasid vigastused üle.

 

13. augustil teatati, et Lasnamäe linnaosas Mustakivi teel kriimustas 62-aastane naine sõidukit ja ründas sõiduki juhti. Politseinikud pidasid naise kinni.

 

13. augustil teatati, et Kesklinna linnaosas Aia tänaval spordihoones lõi seni tuvastamata mees 48-aastast mees. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

13. augustil teatati, et Kesklinna linnaosas Tehnika tänaval lõi 59-aastane mees 50-aastast naist. Kiirabi toimetas naise haiglasse. Politseinikud pidasid mehe kinni ja toimetasid ta kainestusmajja, kus mees omakorda ründas patrullpolitseiniku. Juhtunu osas on alustatud menetlus.

 

13. augustil teatati, et Põhja-Tallinna linnaosas Tööstuse tänava korteris lõi 40-aastane naine oma 55-aastast elukaaslast. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

Vargused

11. augustil teatati, et Lasnamäe linnaosas Betooni tänaval on ettevõtte kontori kassadest varastatud 3385 euro väärtuses sularaha.

 

12. augustil teatati, et Põhja-Tallinna linnaosas Lõime tänava majast on varastatud sülearvuti, mobiiltelefon ja rahakott. Kahju väärtus on ligikaudu 1850 eurot. Politseinikud pidasid varga kinni.

 

Harjumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

12. augustil teatati, et Paldiski linnas Rae tänava korteris ründas 53-aastane naine oma 58-aastast elukaaslast. Kiirabi toimetas mehe haiglasse.

 

12. augustil teatati, et Lehola külas korteris ründas alkoholijoobes 31-aastane mees oma 41-aastast elukaaslast. Korteris viibis samal ajal alaealine laps. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

13. augustil teatati, et Lohusalu külas Hüübu teel tekkis konflikt kolme alkoholijoobes mehe vahel. Kiirabi toimetas ühe mehe haiglasse. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

13. augustil teatati, et Jõelähtme vallas Liivamäe külas tekkis konflikt kahe mehe ja kahe naise vahel. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

13. augustil teatati, et Viimsi vallas Randvere külas ründas 36-aastane mees oma 35-aastast elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

Piiriturvalisus

 

12. augustil Stockholmist Tallinna Vanasadamasse saabunud reisilaeval oli 1994. aastal sündinud Palestiina Omavalitsuse kodanik, kes esitas kontrolliks Rootsi Kuningriigi aegunud elamisloa. Kontrollis selgus, et mehel puudub viibimisalus Rootsis ja mehel on kohustus Palestiinasse naasta. Isik peeti kinni ja toimetati kinnipidamiskeskusesse.

 

13. augustil kell 00.20 saabus Tallinna lennujaama lend Malagast. Õhusõiduki kapten teavitas eelnevalt lennujuhtimiskeskuse kaudu Tallinna piiripunkti, et pärast maandumist antakse politseile üle kaks Eesti Vabariigi kodanikku, kes rikkusid reisil lennuohutusnõudeid. 1992. aastal sündinud naine suitsetas lennuki tualettruumis ja Tallinna piiripunkti ametnikud koostasid juhtunu osas väärteomaterjalid, mis edastatakse edasiseks menetluseks Transpordiametile. Lisaks oli lennuki pardal raskes joobes 1983. aastal sündinud naine, kes toimetati kainenema.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Vargused

11. augustil teatati politseile, et Tartus Sepakuru tänavalt on varastatud jalgratas. Vargusega tekitatud kahju on 500 eurot.

 

13. augustil teatati politseile, et Tartu vallas Raadi alevis murti sisse korterisse ning varastati kaks käekella. Juhtunu täpsemad asjaolud selguvad kriminaalmenetluse käigus.

 

13. augustil alustati kriminaalmenetlust, sest Tartus Kroonuaia tänava rattahoidlast varastati jalgratas Nevada. Vargusega tekitatud kahju on 300 eurot.

 

13. augustil alustati kriminaalmenetlust, sest Tartus Tähe tänaval asuvast rattaparklast varastati naiste jalgratas Classic. Vargusega tekitatud kahju on 500 eurot.

 

14. augustil alustati kriminaalmenetlust, sest Tartu vallas Raadi alevikus Kasekuse teel asuva maja juurest varastati musta värvi jalgratas Scott. Vargusega tekitatud kahju on 600 eurot.

 

Viljandimaa

 

Kehalised väärkohtlemised

11. augustil teatati politseile, et Viljandi linnas tekkis ühise alkoholi tarvitamisel tüli, mille käigus lõi naine meest noaga jalga. Kiirabi toimetas mehe haiglasse ning politseinikud pidasid naise kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

12. augustil sai politsei teate, et Viljandi linnas lõi joobes 67-aastane mees 89-aastast meest. Viga saanud 89-aastase mehe viis kiirabi tervise kontrolliks haiglasse. Politseinikud pidasid kuriteos kahtlustatavana kinni 67-aastase mehe.

 

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise ühel Venemaa, ühel Armeenia, kahel Moldova ja 12 Ukraina kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

11. augustil saabus Luhamaa piiripunkti Prantsusmaa numbrimärkidega veoauto ja Leedu registreerimistunnistusega haagis, mida juhtis Kasahstani kodanik. Dokumentide kontrollimisel selgus, et Leedu haagise ajutine registreerimistunnistus oli võltsitud. Sõidukijuht tasus riigituludesse 500 eurot. Pärast menetlustoiminguid suunati juht koos veoauto ja haagisega Luhamaa ootealale haagise originaal registreerimistunnistust ootama.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

Ööl vastu 14. augustit sai politsei väljakutse Sillamäele, kus joobes mees lõi tüli käigus oma 48-aastast abikaasat. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

13. augustil puhkes Narvas Võidu prospektil asuvas korteris olmetüli abikaasade vahel. Vaidlus eskaleerus kähmluseks, milles mõlemad osapooled viga said. Peretüli tagamaid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

12. augustil puhkes Toila vallas abikaasade vahel konflikt, mille käigus sai viga 39-aastane mees. Juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

12. augustil sai politsei väljakutse Jõhvis Kuldreneti tänavale, kus olid omavahel rüselema läinud kaks naist. Sündmuskohal käinud politseipatrull fikseeris olukorra, fotografeeris vigastused ning juhtunu täpsemaid asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluses.

 

11. augustil sai politsei väljakutse Narvas Soldina tänava korterisse, kus joobes mees oli tekitanud oma emale füüsilist valu. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Juhtunu asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Avaliku korra raske rikkumine

13. augusti hilisõhtul sai politsei väljakutse Narva Hariduse tänavale, kus joobes mees olid sooritanud tulirelvast mitu lasku, mis tabasid kortermaja aknaid. Kui politseipatrullid sündmuskohale jõudsid hoidis mees mõlemas käes tulirelva ega allunud ametnike korraldustele. Vältimaks sündmuste eskaleerumist nii, et mees endale või teistele ümberkaudsetele viga teeks, kasutas politsei mehe suhtes taserit. Meedikud veendusid, et mees oli taastunud elektrišokist ning seejärel peeti ta kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Raske tervisekahjustuse tekitamine

Ööl vastu 12. augustit sai politsei väljakutse Jõhvi valda, kus 41-aastane mees oli noaga rünnanud 64-aastast naist. Meedikud viisid raskelt viga saanud naise haiglasse. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Vargus

Politseile laekus teade, et 12. augustil varastati Sillamäel Viru puiestee kortermaja trepikojast radiaatori külge lukustatud elektritõukeratas. Kahju on 599 eurot.

 

Lääne-Virumaa

 

Vargus

Ööl vastu 12. augustit varastati Vinni vallas Mõdriku teel seisnud rasketehnika kütusepaakidest umbes 500 liitrit kütust. Täpne kahju on selgitamisel. Vargusjuhtumi üksikasju uurib politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

10. augustil tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise 16 Moldova, 13 Venemaa, 11 Ukraina ja ühel Tadžikistan ja ühel Kõrgõzstan kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

Nädalavahetusel kontrollisid piirivalvurid Narva piiripunktis kolme Moldova numbrimärkidega reisibussi ning avastasid, et nende juhid osutasid tasulist veoteenust omamata selleks ettenähtud luba. Juhtidele määrati rikkumise eest rahatrahvid.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Läänemaa

 

Kehaline väärkohtlemine

13. augustil sai politsei teate, et Taebla osavallas korteris lõi 33-aastane mees oma 28-aastast elukaaslast.


Pärnumaa

 

Vargus

12. augustil sai politsei teate, et Uulu külas varastati sõiduauto Dodge RAM veosekast ja katalüsaator. Esialgsel hinnangul on tekitatud kahju umbes 800 eurot.

 

Raplamaa

 

Vargus

12. augustil sai politsei teate, et Rapla vallas Väljataguse külas sisenesid kaks meest eramusse ja võtsid sealt kaasa erinevaid asju. Politsei tabas mehed mõne aja pärast Väljataguse teelt. Kuna mehed muutusid agressiivseks, kasutas politsei nende suhtes sundi ja mehed viidi asjaolude selgitamiseks politseijaoskonda.

 

Kehaline väärkohtlemine
13. augustil sai politsei teate, et Kehtna vallas Järvakandi alevis lõid seni kindlaks tegemata kaks meest 41-aastast meest, kes sai viga.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.